שתף קטע נבחר

 

5 מתכונים לשבועות

מנות בלבן: פשטידת בצל, כדורי גבינה, חלה עם פיצוחים, עוגת גבינה ושוקולד לבן וגם קינוח טירמיסו בכוס אישית - המנות שיעשו לכם שמח בארוחת שבועות

פשטידת בצל סגול

המרכיבים (לתבנית פאי או עגולה מספר 26):

 

לבצק:

300 גר' קמח

180 גר' חמאה

1/4 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס חלב או מים

4 בצלים

מעט שמן זית

מלח, פלפל ואגוז מוסקט

 

לקרם רויאל:

1/2 כוס חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

4 ביצים

1 כף קורנפלור

מלח, פלפל ואגו מוסקט

50 גר' גבינה צהובה, מגוררת

 

פשטידת בצל סגול (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
פשטידת בצל סגול(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. במיקסר בקערה עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים ומערבבים עד שנוצר בצק.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
  3. מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית (הבצק בכמות גדולה ואין צורך בכולו לפשטידה, השתמשו בבצק הנכנס בתבנית, השאר שימרו לכם במקרר).
  4. חותכים את הבצלים לפרוסות דקות, מאדים במחבת עם מעט שמן זית בתיבול עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט עד שהבצלים מתרככים. יוצקים על הבצק.
  5. בקערה מערבבים את כל החומרים להכנת הרויאל, שופכים על הבצלים, מעל מפזרים את הגבינה הצהובה.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים למשך 40 דקות.

 

כדורי גבינה

המרכיבים:

300 גר' גבינת שמנת

100 גר' גבינה פטה

100 גר' גבינה בולגרית

 

לציפוי:

שומשום

קצח

פפריקה

צנוברים קלויים

זעתר

כדורי גבינה (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
כדורי גבינה(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה ומניחים במקרר למשך שעה.
  2. יוצרים מהתערובת כדורים ומגלגלים בציפוי שבוחרים.
  3. שומרים בקירור עד ההגשה.

 

חלת פיצוחים

המרכיבים:

 

לבצק:

500 גר' קמח לבן

25 גר' שמרים טריים

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

1 כוס מים

1/4 כוס שמן

מעט מלח

20 גר' גרעיני דלעת

20 גר' שומשום

20 גר' גרעיני חמנייה

20 גר' פרג

1 ביצה טרופה עם מעט מים

חלת פיצוחים (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
חלת פיצוחים(צילום: אלון מסיקה)
  

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים ולשים במהירות בינונית למשך 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים את הבצק למשך שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מכל חלק מגלגלים לגליל וקולעים לצמה. מניחים על נייר אפייה בתבנית להתפחה שנייה למשך שעה.
  3. מברישים את החלה עם ביצה טרופה עם מעט מים. מפזרים את הגרעינים על החלה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את החלה במשך 30 דקות.

 

צפו בקרין גורן מכינה סמבוסק גבינה:

במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוגת גבינה קרה ושוקולד לבן חגיגית

המרכיבים:

 

לתחתית:

150 גר' עוגיות ביסקוויטים

75 גר' חמאה רכה

 

לעוגה:

250 גר' גבינה לבנה

200 גר' גבינת שמנת

חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן

500 גר' שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

 

לציפוי:

100 מ"ל שמנת

200 גר' שוקולד לבן

עוגת גבינה ושוקולד לבן (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
עוגת גבינה ושוקולד לבן(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים עם חמאה רכה.
  2. משטחים בתבנית לתחתית העוגה ומקפיאים עד להרכבת העוגה.
  3. בקערה מערבבים את הגבינות עם אינסטנט פודינג עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מקציפים שמנות מתוקות עם סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומוסיפים את תערובת הגבינות עד קבלת תערובת אחידה.
  5. שופכים את התערבות על תחתית העוגה ומיישרים באמצעות פלטה.
  6. מניחים את העוגה במקרר ללילה שלם עד שהעוגה יציבה.
  7. מביאים לרתיחה 100 מ״ל שמנת. שוברים את השוקולד הלבן, שופכים את השמנת על השוקולד. טורפים היטב לגנאש חלק, ושופכים על העוגה. מניחים במקרר עד ההגשה.
  8. מקשטים בפירות העונה.

 

קינוח טירמיסו אישי בכוסות

המרכיבים:

150 גר' בישקוטי

תמצית אספרסו או 2 כפיות נס קפה עם מים רותחים

250 גר' גבינת מסקרפונה

250 גר' גבינה לבנה

1/4 כוס סוכר

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

1/4 כוס בייליס, ליקר קפה או אמרטו

קקאו

טירמיסו אישי (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
טירמיסו אישי(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תמצית הקפה ומקררים.
  2. בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
  3. בקערה מערבבים את שני סוגי הגבינה עם הסוכר והליקר עם מטרפה לתערובת חלקה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומקפלים לקרם אחיד.
  4. חוצים את הבישקוטי לשניים, טובלים בתמצית הקפה, מניחים בתחתית הכוס.
  5. יוצקים מעל גבינה לגובה חצי מהכוס, וחוזרים שנית על הפעולה.
  6. טובלים את חצאי הבישקוטי בתמצית הקפה, מניחים על הגבינה. יוצקים מעל הבישקוטי גבינה עד קצה הכוס ומעל מנפים קקאו.
  7. מניחים במקרר להתייצבות למשך 4 שעות.

 

הכלים באדיבות "גולף אנד קו"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
טירמיסו אישי - קינוח לשבועות
צילום: אלון מסיקה
מומלצים