5 מתכונים לשבועות
מנות בלבן: פשטידת בצל, כדורי גבינה, חלה עם פיצוחים, עוגת גבינה ושוקולד לבן וגם קינוח טירמיסו בכוס אישית - המנות שיעשו לכם שמח בארוחת שבועות
פשטידת בצל סגול
המרכיבים (לתבנית פאי או עגולה מספר 26):
לבצק:
300 גר' קמח
180 גר' חמאה
1/4 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס חלב או מים
4 בצלים
מעט שמן זית
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
לקרם רויאל:
1/2 כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 ביצים
1 כף קורנפלור
מלח, פלפל ואגו מוסקט
50 גר' גבינה צהובה, מגוררת
אופן ההכנה:
- במיקסר בקערה עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים ומערבבים עד שנוצר בצק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
- מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית (הבצק בכמות גדולה ואין צורך בכולו לפשטידה, השתמשו בבצק הנכנס בתבנית, השאר שימרו לכם במקרר).
- חותכים את הבצלים לפרוסות דקות, מאדים במחבת עם מעט שמן זית בתיבול עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט עד שהבצלים מתרככים. יוצקים על הבצק.
- בקערה מערבבים את כל החומרים להכנת הרויאל, שופכים על הבצלים, מעל מפזרים את הגבינה הצהובה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים למשך 40 דקות.
כדורי גבינה
המרכיבים:
300 גר' גבינת שמנת
100 גר' גבינה פטה
100 גר' גבינה בולגרית
לציפוי:
שומשום
קצח
פפריקה
צנוברים קלויים
זעתר
אופן ההכנה:
- מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה ומניחים במקרר למשך שעה.
- יוצרים מהתערובת כדורים ומגלגלים בציפוי שבוחרים.
- שומרים בקירור עד ההגשה.
חלת פיצוחים
המרכיבים:
לבצק:
500 גר' קמח לבן
25 גר' שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כוס מים
1/4 כוס שמן
מעט מלח
20 גר' גרעיני דלעת
20 גר' שומשום
20 גר' גרעיני חמנייה
20 גר' פרג
1 ביצה טרופה עם מעט מים
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים ולשים במהירות בינונית למשך 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים את הבצק למשך שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מכל חלק מגלגלים לגליל וקולעים לצמה. מניחים על נייר אפייה בתבנית להתפחה שנייה למשך שעה.
- מברישים את החלה עם ביצה טרופה עם מעט מים. מפזרים את הגרעינים על החלה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את החלה במשך 30 דקות.
צפו בקרין גורן מכינה סמבוסק גבינה:
עוגת גבינה קרה ושוקולד לבן חגיגית
המרכיבים:
לתחתית:
150 גר' עוגיות ביסקוויטים
75 גר' חמאה רכה
לעוגה:
250 גר' גבינה לבנה
200 גר' גבינת שמנת
חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן
500 גר' שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
לציפוי:
100 מ"ל שמנת
200 גר' שוקולד לבן
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים עם חמאה רכה.
- משטחים בתבנית לתחתית העוגה ומקפיאים עד להרכבת העוגה.
- בקערה מערבבים את הגבינות עם אינסטנט פודינג עד לקבלת תערובת חלקה.
- מקציפים שמנות מתוקות עם סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומוסיפים את תערובת הגבינות עד קבלת תערובת אחידה.
- שופכים את התערבות על תחתית העוגה ומיישרים באמצעות פלטה.
- מניחים את העוגה במקרר ללילה שלם עד שהעוגה יציבה.
- מביאים לרתיחה 100 מ״ל שמנת. שוברים את השוקולד הלבן, שופכים את השמנת על השוקולד. טורפים היטב לגנאש חלק, ושופכים על העוגה. מניחים במקרר עד ההגשה.
- מקשטים בפירות העונה.
קינוח טירמיסו אישי בכוסות
המרכיבים:
150 גר' בישקוטי
תמצית אספרסו או 2 כפיות נס קפה עם מים רותחים
250 גר' גבינת מסקרפונה
250 גר' גבינה לבנה
1/4 כוס סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1/4 כוס בייליס, ליקר קפה או אמרטו
קקאו
אופן ההכנה:
- מכינים את תמצית הקפה ומקררים.
- בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
- בקערה מערבבים את שני סוגי הגבינה עם הסוכר והליקר עם מטרפה לתערובת חלקה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומקפלים לקרם אחיד.
- חוצים את הבישקוטי לשניים, טובלים בתמצית הקפה, מניחים בתחתית הכוס.
- יוצקים מעל גבינה לגובה חצי מהכוס, וחוזרים שנית על הפעולה.
- טובלים את חצאי הבישקוטי בתמצית הקפה, מניחים על הגבינה. יוצקים מעל הבישקוטי גבינה עד קצה הכוס ומעל מנפים קקאו.
- מניחים במקרר להתייצבות למשך 4 שעות.
הכלים באדיבות "גולף אנד קו"