שתף קטע נבחר

האם והבן מירושלים פורצים דרך: הצלחה לגלולת האינסולין הראשונה

חברת אורמד הישראלית מדווחת על הצלחה בשני שלבים של הניסוי בגלולת האינסולין הראשונה בעולם ויוצאת לשלב השלישי והאחרון. את הגלולה סייעה לפתח אמו של מנכ"ל החברה. הגלולה עשויה להביא למהפיכה בטיפול בחולי סוכרת בעולם

פיתוח כחול לבן למען חולי הסוכרת: חברת אורמד הישראלית מדווחת על הצלחה בניסוי שני בגלולת האינסולין שפיתחה. הממצאים הראו שהגלולה מצליחה להפחית משמעותית את רמות הסוכר במטופלים הסובלים מסוכרת סוג 2.

 

התוצאות עשויות להפתיע ספקנים רבים שאינם מאמינים שגלולת אינסולין הנלקחת דרך הפה אינה נהרסת על ידי מיצי העיכול בקיבה. אולם, "אורמד" הסבירה כי הגלולה מכילה ציפוי יחודי ומינון אינסולין גבוה ומספיק המשתחרר במהלך הלילה, כך שגם אם חלק מהאינסולין יהרס בקיבה, עדיין יגיע מספיק אינסולין לכבד ולזרם הדם.

 

הגלולה מסתמכת על ממצאיהם של צוות מדענים בירושלים, בהם החוקרת מרים קידרון שחקרה את מנגנוני העברת האינסולין בגוף. בנה, נדב קידרון שהיה עד לממצאים, החליט להקים את חברת אורמד במקום מושבה בגבעת רם שבבירה. תהליך פיתוח הגלולה ארך עשר שנים, ולאחרונה הצליחה החברה הנסחרת בנאסדק, לגייס 50 מיליון דולר מחברה סינית.

 

 

מרים ונדב קידרון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מרים ונדב קידרון(צילום: רויטרס)

 

עד כה בוצעו בגלולה החדישה ORMD0801 ניסוי שלב 1, הבוחן את בטיחותה של הגלולה, וניסוי שלב 2 בו נבחנת יעילות התרופה במדגם חולים קטן. כעת עומדת החברה לבצע את השלב האחרון של הניסוי - שלב 3, בו תיבדק יעילות התרופה ובטיחותה על מדגם רחב של חולים. עם זאת, הממצאים עד כה של ניסוי שלב 2, נחשבים לפריצת דרך משמעותית ביותר.

 

ירידה משמעותית ברמות הסוכר

הניסוי האחרון כלל 180 חולי סוכרת סוג 2 ונמשך 28 ימים. בניסוי נכללו מטופלים שנטלו כבר את התרופה "מטפורמין" אך לא הצליחו להגיע לרמות סוכר תקינות.

 

מטפורמין (המוכרת בישראל גם כגלוקופאג') מגבירה את רגישות תאי הגוף לאינסולין, מאטה את ספיגת הסוכרים ממערכת העיכול ומסייעת במנגנונים מורכבים להעלאה מסויימת של רמת האינסולין בגוף. עם זאת, התרופה יעילה רק כאשר קיים עדיין אינסולין בגוף. רבים מהמטופלים נאלצים בסופו של דבר להתחיל טיפול בזריקות אינסולין לאחר הלבלב שלהם הפסיק להפריש הורמון זה.

 

הניסוי החדש הראה שבחולים אלה, שכאמור לא הצליחו להגיע לאיזון של הסוכר על אף שטופלו במטפורמין, נטילת הגלולה החדשה הביאה לירידה ברמות הסוכר של 6.5 אחוזים, בהשוואה לקבוצת בקרה (פלצבו) שלא טופלה בגלולה בעלת חומר פעיל.

 

על פי ההערכות בישראל ישנם כ-400 אלף חולי סוכרת סוג 2, ועוד מספר דומה של חולים שסובלים מהמחלה ואינם יודעים על כך, כלומר סובלים מסוכרת סמויה. אם יסתיים השלב השלישי של הניסוי בהצלחה, צפויה הגלולה לקבל אישור שיווק בשנים הקרובות ולחולל מהפיכה דרמטית בטיפול בחולי הסוכרת.

 

צפו - כך פועלת גלולת האינסולין בגוף:

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שני השלבים הראשונים של הניסוי הסתיימו בהצלחה
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים