שתף קטע נבחר
 
צילום: ירון ברנר

פשוט קיץ: חיים כהן מקליל

אתם בעניין של אוכל צמחוני וקליל שמתאים לקיץ? לחיים כהן יש 3 מתכונים בשבילכם: ברוסקטה עם שעועית לימה, סלט ירוקים חלוטים ואפרסקים צלויים עם יוגורט, דבש, לימון ועוד הרבה דברים ממש טובים

 

ברוסקטה שעועית לימה

המצרכים:

1 כוס שעועית לימה

1 בגט (או לחם לבן), קלוי

1 שן שום, קלופה

חופן כוסברה

מלח, פלפל שחור

מעט שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השעועית לימה במים עד לריכוך מלא.
  2. טוחנים את השעועית עם מעט מי הבישול של השעועית עד לקבלת מחית חלקה ולא סמיכה מדי. 
  3. קולים בתנור לחם לבן או בגט, ופורסים לפרוסות לא עבות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מגררים שן שום על הבגט. 
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. מורחים את מחית השעועית, שמים מעל כסברה טרייה, ומתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

חיים כהן (מימין) וסו שף תומר טל, במטבח של מסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חיים כהן (מימין) וסו שף תומר טל, במטבח של מסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)

 

ברוסקטה עם ממרח שעועית וכוסברה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ברוסקטה עם ממרח שעועית וכוסברה(צילום: ירון ברנר)

סלט ירוקים

המצרכים:

חופן שעועית ירוקה

5 גבעולי אספרגוס

חופן שעועית רחבה

1 לימון, סחוט למיץ

1 שן שום

5 עלי נענע

מעט שמן זית

מלח, פלפל שחור

1 פלפל ירוק טרי

100 גר' גבינת המאירי (או גבינת פטה)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. חולטים קלות במים רותחים את השעועית, האספרגוס והשעועית הרחבה. מקררים בקערה מלאה מי קרח על מנת לעצור את הבישול.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. חותכים את כל הירקות הירוקים שחלטנו לגודל אחיד, מעבירים לקערה, מתבלים במלח, פלפל שחור, פלפל ירוק טרי, מיץ לימון, שמן זית שן שום קצוצה ועלים של נענע.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מניחים בצלחת ומפזרים גבינת המאירי או פטה מעל, ומגישים.

 

סלט ירוקים מרענן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סלט ירוקים מרענן(צילום: ירון ברנר)

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אפרסקים צלויים על יוגורט לימוני ודבש

המצרכים:

5 אפרסקים, חצואים לחצי ללא גרעין

3 כפיות סוכר

קליפה מלימון אחד

1 מכל יוגורט

1-2 כפיות דבש

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)


 

אופן ההכנה:

  1. צולים את האפרסקים בתנור ב-180 מעלות כשהם מונחים פתוחים כלפי מעלה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. כשהאפרסקים מתרככים מוציאים אותם מהתנור, מפזרים סוכר ושורפים באמצעות ברנר (או מכניסים שום למדף העליון בתנור לחום מקסימלי למשך דקה).
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מגררים זסט לימון על צלוחית ומוסיפים מעל יוגורט.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מניחים את האפרסקים מעל, מפזרים מעל עוד קליפת לימון מגוררת, מוסיפים דבש, ומגישים.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אפרסקים צלויים של השף חיים כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים