פשוט קיץ: חיים כהן מקליל
אתם בעניין של אוכל צמחוני וקליל שמתאים לקיץ? לחיים כהן יש 3 מתכונים בשבילכם: ברוסקטה עם שעועית לימה, סלט ירוקים חלוטים ואפרסקים צלויים עם יוגורט, דבש, לימון ועוד הרבה דברים ממש טובים
ברוסקטה שעועית לימה
המצרכים:
1 כוס שעועית לימה
1 בגט (או לחם לבן), קלוי
1 שן שום, קלופה
חופן כוסברה
מלח, פלפל שחור
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- מבשלים את השעועית לימה במים עד לריכוך מלא.
- טוחנים את השעועית עם מעט מי הבישול של השעועית עד לקבלת מחית חלקה ולא סמיכה מדי.
- קולים בתנור לחם לבן או בגט, ופורסים לפרוסות לא עבות.
- מגררים שן שום על הבגט.
- מורחים את מחית השעועית, שמים מעל כסברה טרייה, ומתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית.
סלט ירוקים
המצרכים:
חופן שעועית ירוקה
5 גבעולי אספרגוס
חופן שעועית רחבה
1 לימון, סחוט למיץ
1 שן שום
5 עלי נענע
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור
1 פלפל ירוק טרי
100 גר' גבינת המאירי (או גבינת פטה)
אופן ההכנה:
- חולטים קלות במים רותחים את השעועית, האספרגוס והשעועית הרחבה. מקררים בקערה מלאה מי קרח על מנת לעצור את הבישול.
- חותכים את כל הירקות הירוקים שחלטנו לגודל אחיד, מעבירים לקערה, מתבלים במלח, פלפל שחור, פלפל ירוק טרי, מיץ לימון, שמן זית שן שום קצוצה ועלים של נענע.
- מניחים בצלחת ומפזרים גבינת המאירי או פטה מעל, ומגישים.
צילום: ירון ברנר
אפרסקים צלויים על יוגורט לימוני ודבש
המצרכים:
5 אפרסקים, חצואים לחצי ללא גרעין
3 כפיות סוכר
קליפה מלימון אחד
1 מכל יוגורט
1-2 כפיות דבש
אופן ההכנה:
- צולים את האפרסקים בתנור ב-180 מעלות כשהם מונחים פתוחים כלפי מעלה.
- כשהאפרסקים מתרככים מוציאים אותם מהתנור, מפזרים סוכר ושורפים באמצעות ברנר (או מכניסים שום למדף העליון בתנור לחום מקסימלי למשך דקה).
- מגררים זסט לימון על צלוחית ומוסיפים מעל יוגורט.
- מניחים את האפרסקים מעל, מפזרים מעל עוד קליפת לימון מגוררת, מוסיפים דבש, ומגישים.
אפרסקים צלויים של השף חיים כהן
צילום: ירון ברנר
מומלצים