חברו הקרוב של יעלון על הדחתו: "מגה פיגוע ביטחוני, נתניהו הקריב אותו בשביל אינטרסים אישיים"
ברקע הדחתו הצפויה של שר הביטחון אומר מאיר רמון, מקורבו מקיבוץ גרופית: "בוגי ייכנס לרשימה מכובדת שנתניהו הקריב בשביל האינטרסים האישיים שלו, לא טובת מדינת ישראל"
"זה מגה-פיגוע ביטחוני". כך אומר מאיר רמון מקיבוץ גרופית, חברו הקרוב של משה (בוגי) יעלון, לאחר הדחתו מתפקיד שר הביטחון. בראיון לאולפן ynet אמר רמון: "ליברמן ימני בפה. בוגי ימני במעשה. כולם יודעים שמה שבוגי עשה כנציג ציבור למען מפעל ההתנחלויות לא עשה שום שר לפניו".
רמון, שסיפר כי הוא שוחח עם יעלון אמש, אמר כי "לדעתי הוא מרגיש פגוע, והוא מאמין בצדקת דרכו. הוא אולי מקווה שהמהלך לא יתבצע אבל הוא איש חזק, איש אמיץ, שיעבור גם את המהמורה הזו. אין כאן הפתעות. אנחנו דיברנו על זה כבר לפני שבעה חודשים שיום אחד דבר כזה יכול לקרות. בוגי לא נולד שר ביטחון ולא ימות שר ביטחון".
"הוא ידע שעל מנת שתהיה קואליציה גדולה יותר יצטרכו לעשות ויתורים, הוא לא האמין שהוויתורים יהיו במשרד הביטחון. הכתובת הייתה על הקיר. אם היו מביאים מועמד שווה ערך או ברמה של, אז יש על מה לדבר. אבל להביא את ליברמן לדעתי זה מגה-פיגוע ביטחוני. המיצובישי של גולדפרב תחוויר לעומת המהלך הזה, אם הוא יתבצע".
הוא העריך כי יעלון אכן יישאר במפלגה: "דעתי האישית היא שהוא יישאר בליכוד. יש לו את הקו שלו, את המצפן שלו. אם המהלך יתבצע, הוא ייכנס לרשימה מאוד מכובדת שנתניהו הקריב בשביל האינטרסים האישיים שלו, לא טובת מדינת ישראל".
שר הקליטה זאב אלקין הוסיף באולפן ynet: "המו"מ עם הרצוג היה אמיתי, כי ראש הממשלה החליט שהוא הולך להרחיב. היה ספק רב בכך שאפשר להביא את ליברמן להיכנס לממשלה. ב-61 היה קשה מאוד לנהל את הקואליציה, ומכאן נולד מהלך של הליכה לאחדות. ממשלה שכוללת את ישראל ביתנו הכי הולמת את התהליך הדמוקרטי שהיה כאן. היו בחירות, הימין קיבל 67 מנדטים, זה שישראל ביתנו לא נכנסו מלכתחילה זו הבעיה של הדמוקרטיה. היה טבעי שייכנסו מראש".
אתמול הגיעו המגעים בין נתניהו לליברמן לשיאם. עיקרי הדברים נסגרו כבר בשעות הצהריים בפגישה בארבע עיניים, שבה הציע ראש הממשלה לישראל ביתנו את תיק הביטחון ואת תיק הקליטה. שני הצדדים שואפים לקדם מו"מ מואץ, שעשוי להבשיל עוד לפני סוף השבוע.
בנוסף הבטיח נתניהו שהליכוד יטפל בפנסיות העולים, נושא שנחשב למרכזי מבחינת ישראל ביתנו. ליברמן מבקש להשלים את הרפורמה הפנסיונית שהחל השר זאב אלקין ולדאוג לעולים שלא הספיקו לצבור די ותק על מנת לקבל פנסיה ראויה. עוד נושאים על סדר היום במשא ומתן: בקשתה של ישראל ביתנו לקדם את חוק 90 אחוזי מימון משכנתה לזוגות צעירים.
ליברמן אמר ל"וסטי", עיתון בשפה הרוסית מבית "ידיעות אחרונות": "מדובר בהישג כפול לקהילת דוברי הרוסית בישראל. הכניסה למשרד הביטחון היא מבחינתי שלב חשוב בניפוץ תקרת הזכוכית שבה אנו, קהילת יוצאי ברית המועצות לשעבר, נתקלים לאורך שנים. בנוסף על כך אם נצליח להסדיר את נושאי הפנסיות של העולים - הרי שמדובר בהישג אדיר".
ובמקביל החריפו המאבקים במחנה הציוני, שנשאר מחוץ לקואליציה, והיו"ר יצחק הרצוג התפנה לסגור חשבון עם חברתו למפלגה, ח"כ שלי יחימוביץ', שהתנגדה למהלך. במהלך מסיבת עיתונאים שערך בבית מפלגת העבודה בתל אביב אמר הרצוג: "הודעתי באישון לילה לנתניהו על הפסקת המשא ומתן. קודמתי בתפקיד הובילה מסע מופקר ממניעים אישיים וגס רוח, זאת שהתחננה להיות בעבר בממשלת נתניהו. דווקא היא, שהובילה בעבר את מפלגת העבודה לא בהצלחה יתרה, לא למדה את הלקח. היא תהיה חתומה על מינוי ליברמן לשר הביטחון".
ח"כ שלי יחימוביץ' מהמחנה הציוני אמרה במשדר באולפן: "הרצוג שיחק מתחילת הדרך לידיו של נתניהו, פרש את השטיח האדום של כניסת ליברמן לממשלה. גם בשבוע האחרון, כשבילה שעות ארוכות בביתו של נתניהו ולא קיבל ולו פירור של הליכה לקראתו, אלא רק בוז והשפלה מתמשכים, גם באותה תקופה כבר התחילו המגעים בין ליברמן לנתניהו".