שתף קטע נבחר

 

אחרי כחלון וסער: גם יעלון עזב את נתניהו

יעלון הודיע על פרישתו נוכח משבר אמון עם ראש הממשלה, וביקר את השינוי שהתחולל במפלגה תחת הנהגתו. בכך הצטרף לבכירים אחרים בליכוד שנטשו תחת שלטון נתניהו

 

יעלון מודיע על פרישה מהליכוד  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יעלון מודיע על פרישה מהליכוד (צילום: מוטי קמחי)

פרישתו הדרמטית של שר הביטחון משה יעלון מתפקידו ומהכנסת מהווה המשך למהלכי העזיבה שעשו לפניו לא מעט מסמלי הליכוד תחת הנהגתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

בנאומו בקריה בתל אביב ציין יעלון כי בעת האחרונה התגלעו "מחלוקות קשות בסוגיות ערכיות ומקצועיות עם ראש הממשלה, מספר שרים וכמה מחברי הכנסת. נאבקתי בכל כוחי נגד תופעות של הקצנה, אלימות וגזענות בחברה הישראלית, המאיימות על חוסנה ומחלחלות גם לצה"ל וכבר פוגעות בו".

 

נאום ההתפטרות של יעלון בקריה    (צילום : מתן טורקיה)

נאום ההתפטרות של יעלון בקריה    (צילום : מתן טורקיה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בכך רמז לכך שתנועת הליכוד לא נותרה כפי שהכיר, וכיוון לעזיבתם של ותיקי המפלגה, שרים לשעבר שמזוהים עמה והפכו לסמליה, ושפינו את מקומם לטובת חברי כנסת חדשים, שחלקם מייצגים קו מיליטנטי. יעלון הסביר: "לצערי הרב השתלטו על ישראל וגם על תנועת הליכוד גורמים קיצוניים ומסוכנים, המטלטלים את הבית ומאיימים לפגוע ביושביו. זו לא תנועת הליכוד שהצטרפתי אליה - הליכוד של זאב ז'בוטינסקי ומנחם בגין - ומן הראוי שהרוב המכריע של מצביעי הליכוד, ציבור שפוי, ממלכתי ואחראי, יבין את עומק השבר ואת הרוח המתלהמת שמשתלטת על התנועה".

 

סער וכחלון, עזבו את הליכוד של נתניהו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סער וכחלון, עזבו את הליכוד של נתניהו(צילום: ירון ברנר)
 

הפרישה הדרמטית שהחלה את גל העזיבות בליכוד נרשמה באוקטובר 2012, אז החליט שר התקשורת - השר המוערך והפופולרי ביותר בליכוד, משה כחלון - להתפטר מתפקידו ולצאת מהכנסת. הודעתו הכתה בתדהמה את מפלגת השלטון והיא יצרה אווירה קשה בעיקר בשל התחושה שמדובר בפרישה הקשורה קשר ישיר לראש הממשלה נתניהו ולהתנהלותו, שדחקה את כחלון החוצה. פרישתו של כחלון, התברר מאוחר יותר, הייתה רק יריית הפתיחה לטלטלות גדולות נוספות.

 

נקודת הציון השנייה, שגם האיצה את השינוי עליו מדבר יעלון היום בנוגע לפני התנועה, אירעה במערכת הבחירות ב-2013. אז נאלצו לפנות את מקומם מי שהוגדרו "נסיכי הליכוד", דן מרידור, מיקי איתן ובני בגין, לטובת הפלג הימני המובהק יותר במפלגה כמו יריב לוין, דני דנון זאב אלקין ומירי רגב ששיפרו את מעמדם באופן דרמטי בפריימריז ההם. התוצאות המפתיעות, אמרו אז בליכוד, מרמזות על עידן חדש.

 

בספטמבר 2014 נרשמה שוב בליכוד דרמה פוליטית גדולה כאשר השר גדעון סער, התפטר בתקופה שבה נחשב לא רק לפופולרי ביותר אלא גם למועמד רציני שמהווה אלטרנטיבה להנהגה. סער הודיע על פסק זמן מהחיים הפוליטיים ויצר שוב טלטלה גדולה בליכוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
נתניהו ויעלון, 2013
צילום: לע"מ
מומלצים