בכיר במפלגת כולנו: "לא יהיה עונש מוות למחבלים"
בכיר במפלגתו של השר משה כחלון מבהיר בשיחה עם ynet כי למרות הסיכומים המסתמנים על עונש מוות למחבלים בין ליברמן לנתניהו, המפלגה לא תתמוך בשינוי: "כל ניסיון להתנהגות חסרת אחריות בממשלה ייתקל בחומה בצורה". גם השר יובל שטייניץ הביע התנגדות לעונש המוות. ח"כ כבל: אין סיכוי שניכנס לממשלה
העימות הבא בממשלת נתניהו? בכיר במפלגת כולנו של משה כחלון הבהיר בצהריים (א') בשיחה עם ynet כי המפלגה לא תתמוך בשינוי חוק עונש מוות למחבלים, שבו מעוניין יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן במסגרת כניסתו הצפויה לממשלה. הבכיר הבהיר כי המפלגה לא תתמוך בשינוי - לא לגבי ערבים ולא לגבי יהודים.
"ישנה תמימות דעים במערכת הביטחון כי מדובר ברעיון רע שלא תורם למלחמה בטרור ולא לביטחון ישראל", אמר הבכיר. "מדובר ברעיון לא ראוי מבחינה מוסרית ומבצעית. כל ניסיון להתנהגות חסרת אחריות בממשלה ובכנסת ייתקל בחומה בצורה של מפלגת כולנו על כל עשרת חבריה".
החתימה הרשמית על הכניסה לקואליציה התעכבה בשל היבטים תקציביים על רקע דרישת ישראל ביתנו להסדרת כספי הפנסיה לעולים ולאזרחים ישראלים, ובשל מתווה חוק שטרם הושלם בעניין חוק "מוות למחבלים", שליברמן מעוניין בו. במו"מ בין הצדדים התנהל ניסיון לגבש מתווה מוסכם שיעמוד במבחן בג"ץ בכל הנוגע לחוק הדגל של ישראל ביתנו שדורש עונש מוות למחבלים.
על המו"מ מופקד מטעם הליכוד השר יריב לוין, שיחד עם ליברמן ניסה להוביל לנוסחה מוסכמת. אחת האפשרויות שעלו היא לערוך שינוי בחוק המאפשר לבית דין צבאי להחיל עונש מוות על מחבלים אם ההחלטה ניתנה פה אחד בהרכב של שלושה שופטים. אחת האפשרויות שעלו הן לאפשר לשניים מתוך שלושה שופטים להכריע על עונש מוות על מחבלים.
ביום שישי קיימו ליברמן ושר האוצר משה כחלון פגישה ראשונה סביב נושא הפנסיות. ליברמן דרש תחילה את הסדרת הקצבה עבור עולי ברית המועצות שלא צברו די ותק בישראל. במהלך השיחות ביניהם הוחלט להחיל את הסדרת הנושא על אזרחים עולים מכל המדינות, ובנוסף על ציבור ישראלי שלא צבר כספי פנסיה.
העלות התקציבית של הסוגיה מסתכמת בכ-3 מיליארד שקל, סכום שכחלון הבהיר במעמד הפגישה שניתן יהיה להקצות רק אם יתבצע בהדרגה ובכמה פעימות על פני כמה שנים. השניים סיכמו לשוחח גם בתחילת השבוע ולסגור את הקצוות.
ח"כ איתן כבל: העסק גמור
בינתיים, במחנה הציוני שמעו כי ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר שישמור את תיק החוץ לעצמו לאפשרות שיצליח לצרף את מפלגתו של יצחק הרצוג. בכירים במחנה הציוני הבהירו: "לא משנה מה יקרה במו"מ עם ליברמן, הפרק הזה מאחורינו". הרצוג צייץ הבוקר בחשבון הטוויטר שלו: "ברגע האמת, כל אחד עשה את הבחירה שלו. נתניהו בחר בליברמן-בנט ואנחנו בחרנו להיאבק בו".
גם חברי כנסת בכירים בסיעה כמו איתן כבל, המקורב להרצוג, אומרים כי הסיפור מאחוריהם. "העסק גמור", אמר כבל. "אין שום סיכוי שניכנס. המסך ירד. הדד-ליין עבר ועכשיו אני מקווה שנחזור להיות אופוזיציה לוחמת ובועטת עבור הציבור ששלח אותנו".
נתניהו התייחס להתפתחויות הפוליטיות האחרונות בפתח ישיבת הממשלה ולא הזכיר את התפטרותו של יעלון: "מלכתחילה כשהקמנו את הממשלה, אמרתי שהכוונה היא להרחיב אותה. 61 זה יותר טוב מ-59, אבל ממשלה רחבה טובה יותר למדינת ישראל וקואליציה רחבה תעזור לנו להתמודד עם אתגרים רחבים ולנצל הזדמנויות. ממשלה רחבה תמשיך לחתור לתהליך מדיני עם הפלסטינים תוך הסתייעות מגורמים באזור".