ניסנקורן: לקצר שבוע העבודה ל-40 שעות
יו"ר ההסתדרות פנה לשר האוצר ולמעסיקים על מנת לפתוח בהידברות לקיצור שבוע העבודה ל-40 שעות, ולקביעת שישה סופי שבוע ארוכים בשנה. בהסתדרות טוענים, כי שבוע העבודה בישראל, הארוך מזה הנהוג במדינות המפותחות, פוגע גם ברווחת העובדים וגם בפריון העבודה
יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, פנה אמש (ב') לשר האוצר משה כחלון, למנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, וליו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש, וביקש להיכנס לדיונים אינטנסיביים בנושא קיצור שבוע העבודה בישראל.
סופ"ש ארוך: "לא להפיל הנטל על העובדים"
שר האוצר תומך: חופש ביום ראשון פעם בחודש
תוכנית בשבדיה: יום עבודה מקוצר של 6 שעות
ניסנקורן כתב בפנייתו: "אני סבור, והדברים הועלו על ידי בעבר, כי הגיעה העת לקצר את שבוע העבודה בישראל לשבוע בן 40 שעות עבודה וכן לקבוע שישה סופי שבוע ארוכים, לטובת המשק ולטובת כלל ציבור העובדים".
בהסתדרות מציינים, כי מספר שעות העבודה השבועיות הקבועות בישראל עומד כיום על 43 שעות, מספר גבוה מזה הנהוג ברוב המדינות המפותחות. עוד טוענים, כי מלבד הפגיעה ברווחת העובדים וביכולתם לאזן בין העבודה לבין המשפחה והחיים פרטיים, יש לכך גם השפעה שלילית על פריון העבודה בישראל, שנחשב לאחד מן הנמוכים במדינות ה-OECD.
בשבוע שעבר פורסמה הצעת החוק שגיבשו חברי הכנסת אלי כהן (כולנו) ודוד אמסלם (ליכוד), לפיה העובדים במשק יצאו פעם בחודש לסוף שבוע ארוך - מיום שישי עד יום שני. לפי ההצעה, שעות העבודה החסרות ייפרסו על אותו שבוע, או לחלופין על פני כל החודש. ההצעה זכתה גם לתמיכת שר האוצר, משה כחלון.
יו"ר ההסתדרות ניסנקורן הביע בעקבות הפרסום תמיכה בהצעה, אך הסתייג מהכוונה לפרוס לעובדים את שעות העבודה החסרות בשאר ימות השבוע, ואיים בסכסוך עבודה בנושא. "ההסתדרות היא הראשונה להניע ולתמוך ברעיון לקצר את שבוע העבודה", אמר אך הוסיף: "כל גורם שחושב כי הפתרון הוא להטיל את הנטל על העובדים - טועה ומטעה. קיצור שבוע העבודה צריך להתבצע בצורה אחראית מתוך מחשבה על העובדים. לכן הפתרון היחידי הוא באמצעות הפחתת שעות העבודה".