בהוראת ביהמ"ש: הדלקן האוניברסלי חוזר לסבב בדיקות במכון התקנים
זאת לאחר עתירה של חברות הדלק הגדולות שטענו שהפעלתו חשופה לכאורה לפריצה דיגיטלית המסכנת את המשתמשים, וזאת על אף שהחוק בנושא אושר כבר לפני 6 שנים
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה
הדלקן האוניברסלי הוא התקן תדלוק אוטומטי שאמור לנתק את הזיקה בין בעל הרכב לחברת הדלק. החוק בנושא אושר כבר לפני שש שנים אבל תהליך ההטמעה היה ארוך, אולי אפילו ארוך מדי, כאשר חברות הדלק מנסות לעכב את הביצוע בטענה כאמור שהחומרה אינה בטוחה. במרץ האחרון עצרו שופטי בג"צ את יישום הרפורמה, ובדיון שהתקיים שלשום (א) הם החריפו את הביקורת על משרד האנרגיה שקידם לכאורה מהלך שלא היה מגובש דיו.
השופטת אסתר חיות גילתה במהלך הדיון שמכתב ששלח מכון התקנים, כזה שמצביע על בעיות לכאורה ברמת ההצפנה של התקן התדלוק. לא נידון. "יכול להיות שזה משפיע על המסקנות שלהם על רמת האבטחה ויכול להיות שלא. זו עמדה שלפחות בעיני היא מאוד בעייתית. כשיוצאת רפורמה שכל כולה נסמכת על תקן מחייב שמכון התקנים פרסם, וכאשר יש מכתב שהוא לא דבר שולי, מכתב כל כך נחרץ, יותר נחרץ מכל האמירות הקודמות, האם זה לא דבר שהיה טעון בדיקה לפני שיוצאים לדרך?", שאלה.
השופט מני מזוז הוסיף ש"אם מכון התקנים יגיד לאור המכתב הזה שהתקן לא יכול לעבוד ככה לא תהיה לכם (למשרד האנרגיה - ל"ג) ברירה אלא לבדוק את הדברים", אמר
סיכומו של ענין הוא שמכון התקנים יבדוק את ההתקן וישיב עד תחילת אוגוסט מה דעתו, או אז יקיים בית המשפט דיון מחודש במסקנות.
ממשרד האנרגיה נמסר ש" קיבלנו את החלטת בית המשפט ונפנה למכון התקנים לקבל את תשובות ועדות המומחים לשאלות אותן יש לברר. אנו פועלים על מנת שהשאלות והתשובות יתקבלו במהירות המירבית והרפורמה תאושר לטובת הצרכנים בישראל".
את המדינה ייצג עו"ד יובל רויטמן ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה. את חברות הדלק והאיגוד ייצגו עו"ד דודי תדמור, אורטל גר ושחר גונן, ממשרד תדמור ושות' פרופ' יובל לוי ושות'.