המחוזי: רמי לוי ובן משה לא יציגו הצעותיהם לרכישת מגה באסיפת הנושים
השופט אילן שילה בהחלטתו: "לא מצאתי בטענות לשנות מהחלטתי, ושיקול דעת הנאמנים מקובל עלי". במקביל מבקשים חלק מעובדי הרשת תנאים לתמיכתם בהסדר הנושים של מגה. לדבריהם, יתמכו בהסדר אם יקבלו את מלוא הסכום שהיה משולם להם במסגרת פירוק
בית המשפט המחוזי שבלוד דחה היום (ד') את בקשותיהם של רמי לוי ומוטי בן משה להציג את הצעות הרכישה שלהם לרשת מגה באסיפת הנושים, לצד הצעתם של יינות ביתן. "לא מצאתי בטענות לשנות מהחלטתי, ושיקול דעת הנאמנים מקובל עלי", כתב השופט אילן שילה בהחלטתו.
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה
נזכיר כי בשבוע שעבר קבע השופט שילה בתום דיון ארוך כי רשת מגה תימכר לידי יינות ביתן בכפוף לאישור אסיפת נושים ולאישורה של הממונה על ההגבלים העסקיים.
בתום אותו הדיון, רמי לוי הציע להעלות את הצעת הרכש שלו כך שתעקוף את זו של יינות ביתן ב-100 מיליון שקל. הוא פנה לבית המשפט בעקבות החלטת השופט וביקש כי הצעתו תוצג גם היא באסיפת הנושים ותיבחן על ידי רשות ההגבלים העסקיים.
כמו כן, מוטי בן משה, גם הוא בין המציעים לרכישת הרשת, פנה תחילה בערעור (שנדחה) לבית המשפט העליון, ובהמשך הגיש בקשה נוספת לבית המשפט המחוזי מרכז בה הוא גם כן מציע לשפר את הצעתו, ולהפחית מהתנאים שהציב.
לבקשות לוי ובן משה הצטרפו שתי נושות - חברת בסס"ח, החברה הישראלית לביטוחי אשראי, וחברת אמות השקות המשכירה נכסים לחברה.
"הצעת רמי לוי להגדיל את סכום התמורה מגלה טפח ומכסה טפחיים", כתב השופט שילה בהחלטתו. "ברור לכל כי הממונה תדרוש הפחתה במספר הסניפים שיימכרו לרמי לוי, אך על פי הצעתו המפורטת, הפחתת סניפים תגרור הפחתה בתמורה בסכום של 3 מיליון שקלים לכל סניף (עד למקסימום של 50 מיליון שקלים)". אולם, לפי הנאמנים, הממונה תדרוש הפחתה של לפחות 17 סניפים, וכבר בכך יש כדי להפחית את עודף התמורה במחצית.
"החשש מאי אישור המכירה לרמי לוי קיים", הוסיף השופט. "ואף על פי שרמי לוי ידע עליו עוד בטרם הגיש הצעתו, הוא לא קידם עניין זה אצל הממונה, ואיני סבור כי על בית המשפט להורות לממונה להמציא חוות דעת גם על הצעתו".
באשר לבן משה, מציין השופט בהחלטתו כי כבר השמיע את טענותיו, גם בבית המשפט העליון, ואין זו אלא בחינה חוזרת של טענותיו.
גם לגבי הצעתו להגדיל את סכום התמורה בכ-30 מיליון שקל, אומר בית המשפט כי אין בכך משום שיפור של ממש על פני הצעת יינות ביתן המצדיק שינוי בהחלטה, "ובוודאי שלא כן כאשר השיפור מוצע לאחר הדין, בו אפשרתי לבן משה לשפר את הצעתו, והוא בחר שלא לעשות כן".
במקביל חלק מעובדי הרשת, המיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן, מבקשים תנאים לתמיכתם בהסדר הנושים של מגה. בין היתר, מציינים העובדים כי יתמכו בהסדר הנושים, במידה ויקבלו את מלוא הסכום שהיה משולם להם במסגרת פירוק.
בנוסף, מבקשים העובדים כי שכר טרחת הנאמנים לא יופחת מהתשלומים המגיעים לעובדים. הם מציינים כי יש להסדיר את התנאים גם לעובדים שפוטרו, וכן כי החוב לקרנות הפנסיה שלהם יפרע במלואו.
תנאי נוסף בבקשות העובדים כי הסדר הנושים לא יגרע מזכותם של אלה לקבל מאלון ריבוע כחול את הכספים המגיעים להם שלא צפויים להתקבל דרך ההסדר.