ביס בסיגר: למי קראת מרוקאי?
בשכונה אחת בצפון תל אביב מצא ארז קומרובסקי סבתא מרוקאית שגילתה לו את כל הסודות על הכנת סיגרים מטוגנים
סיגרים מרוקאים חריפים קלאסיים
שלמה עזרן, "לוקנטה"
המצרכים:
700 גר' בשר בקר טחון
300 גר' בשר טלה טחון
50 גר' שום כתוש
1 כפית מחוקה כמון טחון
1 כף שטוחה פלפל סודני או צ'ילי יבש
1 כפית מלח
1 כפית מחוקה פלפל שחור
3 כפות חומץ רגיל
עלים של סיגר (אפשר לקנות בכל סופרמרקט)
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מאדים את הבשר בסיר (בלי שמן) עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד עלי הסיגר).
- מכניסים לבלנדר וטוחנים הכל יחד.
- מחלקים כל עלה לשניים: מניחים את הכמות הרצויה בחלק התחתון הישר של הבצק, מקפלים את הצדדים, ומגלגלים תוך הידוק.
- על הסנטימטר האחרון מורחים קמח מעורבב עם מעט מים על מנת להדביק את הקצוות.
- מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק כשתי דקות, ומגישים.
פסטלים מרוקאים מתקתקים קלאסיים
שלמה עזרן, "לוקנטה"
המצרכים:
700 גר' בשר בקר
300 גר' טלה
1 כפית מוסקט טחון
1 כפית מלח
1 כפית מחוקה פלפל שחור
1/2 כוס מיץ לימון או ליים טרי
4 כפות חומץ פשוט
1 כוס כוסברה קצוצה
עלי סיגר
הוראות הכנה:
- מאדים את הבשר בסיר (בלי שמן) עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד עלי הסיגר).
- מכניסים לבלנדר וטוחנים הכל יחד.
- חוצים את העלה לשניים, מניחים את החלק הישר בצד שמאל. מניחים בחלק התחתון השמאלי שבצד הישר כף קטנה מהמילוי.
- מקפלים את החלק המעוגל על החלק הישר ומתחילים ליצור משולש, מקפלים לצד הישר ואז לעגול וכן הלאה.
- מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק כשתי דקות, ומגישים.
סיגרים מרוקאים במילוי מח טלה
שלמה עזרן, "לוקנטה"
המצרכים:
500 גר' מח טלה
חופן שיני שום שלמות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
חופן טבעות צ'ילי ירוק
מעט מלח
מעט פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מרתיחים את המוח בסיר עם מים רותחים במשך 45 דקות.
- מחלצים מהסיר, מסננים, ומצננים.
- מאדים שום במעט שמן זית
- מוסיפים את הפפריקות והצ'ילי.
- לאחר שהשום מתרכך, מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים לבשל.
- מניחים לרוטב להצטנן בצד.
- מסננים את הרוטב דרך מסננת דקה.
- קוצצים את המח בסכין חדה לחתיכות קטנטנות, ומערבבים עם הרוטב המסונן.
- מגלגלים כמו במתכון הראשון, אלא שכאן עושים את זה עם כמות גדולה יותר של מילוי, לקבלת סיגרים שמנמנים.