אונס, מכות ואפליה. הסיוט של זונות ברחבי העולם
בדו"ח שפרסם ארגון "אמנסטי" עולה כי אנשים שעוסקים בזנות בעולם, בהם טרנסג'נדרס, סובלים מהתעללות פיזית ומינית קשה מצד לקוחות וגם מצד שוטרים שמנצלים את מצבם וסוחטים אותם. איך אפשר להגן עליהם?
בני אדם שעוסקים בזנות ברחבי העולם סובלים מאלימות, מקרי אונס, אפליה נרחבת וסחיטה. כך עולה בדו"ח שפרסם הלילה (יום ה') ארגון זכויות האדם "אמנסטי אינטרנשיונל". עוד עולה כי טרנסג'נדרס שעוסקים בזנות סובלים גם מסטיגמה שלילית מצד המשטרה, הלקוחות והקהילה שבה הם חיים.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
העוסקים בזנות ברחבי העולם, כך נטען בדו"ח, סובלים מהיעדר הגנה מהתעללות ואלימות "נוראיות" אפילו במדינות כמו נורבגיה שנתפשות ככאלה שיש להן חוקים נוקשים לשמירה על זכויות אדם. מפפואה גינאה החדשה ועד ארגנטינה, הונג קונג ונורבגיה - חוקרים מצאו מקרים שבהם עובדים בתעשיית הזנות עברו התעללות פיזית ומינית על ידי לקוחות ושוטרים.
"אנשים שעוסקים בזנות חווים רמות נוראיות של אלימות והתעללות ברחבי העולם", אמרה קייט שוץ, יועץ מדיניות בארגון "אמנסטי", לסוכנות הידיעות רויטרס. לדבריה, במקרים רבים השוטרים הם אלה שעומדים מאחורי ההתעללות ובכך לא מעודדים עובדים בתעשיית הזנות לדווח על פגיעה בהם, בייחוד כשהזנות לא חוקית בארצם. שוץ הוסיפה כי עובדים בתעשיית המין שנתפסו ועליהם קונדומים - שנתפשים על ידי המשטרה כהוכחה לפעילות לא חוקית - נעצרו והיו קורבנות לסחיטה, דבר שרק מרחיק את העובדים משימוש באמצעי מניעה.
"הרשויות לא יעזרו לי כי הזנות מנוגדת לחוק"
מונה, עובדת בזנות בפפואה גינאה החדשה, סיפרה שהיא נאנסה על ידי כמה אנשי משטרה לאחר שנתפסה עם לקוח. "אין לי שום תמריץ לבוא לבית המשפט ולדווח עליהם", היא אמרה ל"אמנסטי". "אם אפנה לרשויות החוק, הן לא יוכלו לעזור לי משום שעיסוק בזנות מנוגד לחוק בפפואה גינאה החדשה".בחודש אפריל הלכה צרפת בצעדי צפון אירלנד, קנדה, שבדיה, נורבגיה ואיסלנד כשהעבירה חקיקה שקובעת שרכישת שירותי מין היא עבירה פלילית. כמה פעילים בתחום טענו שהעברת האשמה הפלילית מהקורבן ללקוח תהפוך מדינות כמו צרפת לפחות מושכות עבור סרסורים וסוחרים בבני אדם.
ברחבי העולם יש כ-21 מיליון בני אדם הלכודים בעבודות כפייה, 4.5 מיליון מתוכם הם קורבנות לניצול מיני. כך על פי נתוני "ארגון העבודה הבינלאומי". "אנחנו מתנגדים לחלוטין לדברים כמו סחר בבני אדם ולניצול מיני של ילדים", אמרה שוץ. אך לדבריה, חוקים רחבים יותר נגד סחר בבני אדם עלולים לרמוס את הזכויות של האנשים המבוגרים שעוסקים בזנות בהסכמה.
ארגון "אמנסטי", שקרא לא להפליל אנשים שעוסקים בזנות, רוצה שממשלות העולם יקבעו מדיניות שתגן על אנשים מבוגרים שמוכרים שירותי מין בהסכמה תמורת כסף. במדינות שמרניות, מדיניות מסוג זה יכולה להביא לפחות אפליה של גברים או טרנסג'נדרס שעוסקים בזנות וכן לאפשר להם גישה טובה יותר לשירותי בריאות. "סיפרו לנו שבפפואה גינאה החדשה אילצו אנשים שעוסקים בזנות להמתין כל היום במרפאות משום שידעו שהם טרנסג'נדרס", אמרה שוץ. "מה שאנחנו מנסים לעשות הוא להעביר את המיקוד כך שאנשים יבינו שמדובר בבני אדם שזקוקים להגנה ולאותן זכויות שיש לכל אחד".
"עובדים בתעשיית הזנות הם בין האנשים הפגיעים ביותר בחברה וחשופים בשגרה לאלימות, אפליה והטרדה", אמרה מרגרט הואנג, מנהלת ב"אמנסטי אינטרנשיונל ארצות הברית". "הם לא יכולים לפנות למשטרה ויש להם מעט מאוד אפשרויות הגנה. המטרה שלנו היא להגן על זכויות האדם של כל האנשים, בייחוד אלה שהכי פגיעים, ואי הפללה של עבודה בזנות היא צעד חיוני לעבר הגנה על זכויות העוסקים בזנות", אמרה הואנג.