עם דגלי חמאס וקריאות נקם: המחבל שנהרג מירי אלאור אזריה נקבר
מאות פלסטינים השתתפו בצהריים בהלוויית המחבל עבד אל-פתאח א-שריף, שנהרג בתקרית "החייל היורה" בחברון לפני חודשיים. גופתו נעטפה בדגל חמאס, הקהל השמיע קריאות נקם ומשפחת המחבל הבטיחה: "נרדוף את ישראל ואת החייל בכל פורום אפשרי"
בחברון נקבר בצהריים (שבת) עבד אל-פתאח א-שריף, המחבל שנהרג מירי החייל אלאור אזריה בחברון לפני כחודשיים, אותה תקרית שעוררה שאלות משפטיות ומצפוניות גדולות בישראל ובעולם. גופתו הועברה לפלסטינים אמש, שבועות ארוכים אחרי התקרית בחברון. רופאים בדקו אותה בבית החולים אל-אהלי בחברון.
כבר אתמול ביקשה משפחתו של המחבל מתושבי העיר להגיע בהמוניהם למסע הלוויה שלו היום, ומאות בני אדם אכן הגיעו אליה. בצילומים מהלוויה בחברון נראה ההמון נושא את גופתו של א-שריף, שנעטפה בדגל חמאס, ונשמע קורא קריאות נקם. לפני שגופתו של א-שריף הוצאה מהבית במסע הלוויה הובאו אליה אמו ואחותו.
במהלך הלוויה נשמעו קריאות נגד ישראל בגין הריגתו של א-שריף, ובני משפחתו הכריזו כי יבואו חשבון עם ישראל ועם החייל היורה בכל פורום אפשרי, גם אם בסופו של דבר יואשם בהריגה בבית הדין הצבאי הישראלי. בעבר איימו בני המשפחה כי יפנו למערכת המשפט האזרחית בישראל בעקבות התקרית.
הוריו של אלאור אזריה התייחסו להלוויה: "מקומם, מטריד ועצוב לראות שהמחבל שבא לרצוח לוחמים שלנו זוכה להלוויה המונית עם קריאות נקם בישראל ואיומים לרדוף את הבן שלנו אלאור, כשהוא עטוף בדגל חמאס ומובל כגיבור, בזמן שאלאור עדיין נמצא בתנאי מעצר ומואשם בהריגה. עד מתי נכיל את חוסר הצדק הזה ומסע הייסורים הזה? אנו קוראים להנהגה, תחזירו לנו את הילד הביתה".
הריגתו של א-שריף עוררה סערה ציבורית גדולה לאחר שהחייל אלאור אזריה, שנאשם בהריגה, תועד יורה בו למוות כששכב על הקרקע ולטענת מתנגדי המעשה - כבר לא נשקפה ממנו סכנה. זמן קצר לפני כן דקר א-שריף דקר חייל בתל רומיידה, עם מחבל נוסף.
ביום שני השבוע השיבו סנגוריו של אזריה על כתב האישום נגדו וכפרו בשמו באישומים. במענה לכתב האישום נכתב: "הנאשם פעל בשבריר של שנייה לנטרול המחבל ולמניעת פגיעה בו ובחבריו שעמדו סמוך למחבל. הוא לא ראה דרך אפשרית אחרת להצלת חייו וחייהם. הנאשם מודה כי בירי ייתכן שגרם למותו של המחבל, אולם בוודאי גרם לנטרולו".
השבוע הורה השר לביטחון פנים גלעד ארדן לעצור את החזרתן של גופות מחבלים ממזרח ירושלים בעקבות הלוויה שנערכה שם למחבל ושכללה קריאות הסתה ותמיכה
בטרור. השר ארדן אמר כי הדבר הוא הפרה של התנאים שהציבה המשטרה ושל התחייבות משפחת המחבל. "משפחות המחבלים שיקרו לבג"ץ לאחר שהתחייבו לעמוד בדרישות המשטרה, וחבל שבג"ץ האמין להן ולחץ על המשטרה למסור את הגופות עד הרמדאן", אמר ארדן.