מדענים: סיכוי לחיים בכוכב הלכת קפלר 62f
חוקרת מאוניברסיטת קליפורניה הסבירה: "מצאנו שם כמה קומפוזיציות של אטמוספרות שיכולות להיות חמימות מספיק כדי לקיים מים נוזליים על פני השטח. זה הופך את כוכב הלכת למועמד פוטנציאלי עבור התיישבות"
כוכב לכת הדומה לכדור הארץ, שמקיף כוכב המרוחק מאיתנו 1,200 שנות אור, יכול להיות בעל תנאים מתאימים לקיום חיים. על פי מדענים, כוכב הלכת Kepler 62f גדול מכוכב הלכת שלנו בכ-40% וייתכן כי יש בו אוקיינוסים על פני השטח שלו.
מדובר בכוכב הלכת החיצוני ביותר מבין חמישה המקיפים כוכב שהוא קטן וקריר יותר מהשמש שלנו. הכוכב נמצא על ידי הטלסקופ קפלר של סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) ב-2013. סימולציות מחשב חדשות של סוגי אטמוספרות שונות שניתן אולי למצוא על Kepler 62f מעידות על כך כי יש סיכוי שכוכב הלכת יכול לקיים חיים.
החוקרת הראשית, ד"ר אאומאווה שילדס מאוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס, אמרה לכלי תקשורת בארה"ב: "מצאנו שם כמה קומפוזיציות של אטמוספרות שיכולות להיות חמימות מספיק כדי לקיים מים נוזליים על פני השטח. זה הופך את כוכב הלכת למועמד פוטנציאלי עבור התיישבות".
המחקר החדש הראה כי מפאת המרחק של Kepler 62f מהכוכב המארח שלו, הוא יזדקק לאפקט חממה של אטמוספרה עשירה בפחמן דו-חמצני כדי שהמים בו לא יקפאו. עם זאת, סוגים מסוימים של מסלולים מסביב לכוכב המארח יכולים לאפשר לטמפרטורה בכוכב הלכת לעלות מעל לנקודת ההתכה בזמנים שונים של השנה - אפילו עם רמות נמוכות בהרבה של פחמן דו-חמצני מאשר בכדור הארץ.
"זה יכול לעזור להמיס מדפי קרח שנוצרו בזמנים אחרים של מסלולו של כוכה הלכת", הסבירה ד"ר שילדס. עד כה התגלו כבר יותר מ-2,300 כוכבי לכת חוץ-שמשיים (כלומר, שאינם במערכת השמש שלנו), ואלפי מועמדים אחרים עדיין לא הוכרזו רשמית ככוכבי לכת. אך רק עשרות בודדים מקיפים את הכוכבים שלהם באזורים הנחשבים "בעלי פוטנציאל קיום חיים" - כלומר, אזורים שהם בדיוק במרחק הנכון מהכוכב כדי שיתאפשר קיום של מים נוזליים על פני השטח.