שתף קטע נבחר

 

המשנה ליועמ"ש: אין מקום למעורבות בהגבלת שכר הבכירים

במכתב שמפרסם היום אבי ליכט הוא מציין כי למרות רצונו לסייע, בשל מורכבות העניין אין בכוונתו להתערב במתן חוות דעת להחרגת הפנסיות של הבכירים במערכת הפיננסית מהחוק המגביל את שכר הבכירים. עם זאת הוא מדגיש: ייתכן ובפועל נתמוך במהלך כזה

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה נותר נייטרלי ביחס לשכר הבכירים: אחרי שהודיע, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, כי לא ינסח חוות דעת משפטית שתתמוך בהחרגת הזכויות הפנסיונית של בכירי החברות הפיננסיות מחוק הגבלת שכר הבכירים, מפרסם היום (א') ליכט מכתב שבו הוא מסביר את החלטתו.

 

נזכיר כי בעקבות חוק הגבלת שכר הבכירים הקובע כי עלות שכרם של נושאי משרה בכירים לא תעלה על 2.5 מיליון שקל בשנה, קיימת אי וודאות בכל הנוגע לתנאי פרישה עתידיים של עובדים קיימים. המציאות הזו, שעשויה להשפיע על מאות עובדים בדרגים הבכירים בבנקים ובחברות הביטוח, גורמת למצב בעייתי מאוד מבחינתם, וההערכה היתה כי חוות דעת של היועץ המשפטי עשויה לתמוך בהחרגת הזכויות מהחוק. בנוסף, יש לציין כי גם במערכת הפוליטית הבינו כי החוק היה מוקצן וחוות דעת כזו היתה מתקבלת בהבנה.

צילום: ניצן דרור ויוגב אטיאס

צילום: ניצן דרור ויוגב אטיאס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

במכתב, שנשלח ליועצת המשפטית של בנק ישראל והיועץ המשפטי של משרד האוצר, כותב ליכט כי "לאור החששות מההשלכות של פרישה משמעותית של בכירים במערכת הבנקאית, נתבקשתי על ידי משרד האוצר ובנק ישראל לבחון פרסום חוות דעת מטעם היועץ המשפטי לממשלה התומכת בפרשנות שהציגו נציגי הבנקים, בתמיכת בנק ישראל ומשרד האוצר. נטען כי תמיכה של היועץ המשפטי לממשלה בעמדת הבנקים תגביר את הוודאות בנוגע לפרשנות זו, ותניח את דעת אלה השוקלים לפרוש באופן מיידי".

 

המשנה ליועץ המשפטי מציין כי "מלכתחילה חשבנו כי ניתן לעגן בלשון החוק ותכליתו פרשנות המבוססת על כללי החשבונאות. לכן מיקדנו את בדיקתנו בה. אלא שככל שהעמקנו בבדיקת התשתית העובדתית, החשבונאית והמשפטית, התברר כי המהלך מורכב מדי למתן חוות דעת על ידינו בשלב זה".

 

ליכט מוסיף כי "למרות הקשיים שמעלה חוק זה בנוגע לעובדים קיימים, ולמרות החשש שהועלה מהשלכותיו של החוק, ולמרות רצוננו לסייע, לטעמנו אין מקום למעורבות ישירה שלנו בדרך של חוות דעת, בעיתוי הנוכחי".

 

למרות החלטתו מדגיש המשנה ליועץ המשפטי לממשלה כי העובדה שבחר שלא לנסח המלצה עדיין אינה גורעת מהאפשרות להחריג את הזכויות הפנסיוניות שצברו הבכירים. "יובהר כי אין בעמדה זו כדי לשלול את הפרשנות לפיה הפרשות חשבונאיות שבוצעו כדין לפני המועד שבו יחול החוק על התקשרויות קיימות, יאפשרו לממש, במועד הפרישה, זכויות בגינן נעשתה ההפרשה. זאת מבלי שהתשלומים יילקחו בחשבון לעניין המגבלה הקבועה בחוק. יתר על כן, איננו שוללים הבעת עמדה מטעמנו התומכת בפרשנות זו בהליך עתידי וקונקרטי, לאחר בחינת העובדות באותו מקרה."

 

לא ברור כיצד יפעלו כעת הבנקים, זאת לאחר שלפני מספר שבועות איימו בפניה לבג"ץ, אך העדיפו שלא לעשות זאת, בעיקר בשל הנראות הציבורית והסתמכו על פרשנותו של ליכט. כעת, ייתכן ויבחנו שוב ברצינות את העתירה לבית המשפט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: אוראל כהן
אבי ליכט
צילום: אוראל כהן
מומלצים