השף שמבשל ארוחות מריחואנה
קליפורניה צפויה לאשר בנובמבר לגליזציה של מריחואנה, והשף כריס סייג כבר מתכונן עם ענף חדש: ארוחות קנאביס - עם סטייקים, פירה ופודינג בתיבול מיוחד
הקנאביס עשוי להצטרף לצנצנות התבלינים במטבחים של קליפורניה בקרוב, כשהמדינה האמריקנית תצביע על לגליזציה של מריחואנה בנובמבר. השף כריס סייג הוא חלוץ בהקשר הזה – הוא לוקח את תבשילי הבוטיק שלו קצת רחוק יותר, עם תפריטים של מאכלים שבהם משלב קנאביס, מאכלים שהוא מגיש בבתים פרטיים בעבור 500 דולר לאדם. לעת עתה, הסועדים חייבים להציג בפניו מסמכים המאשרים כי מותר להם להשתמש במריחואנה לצרכים רפואיים.
סייג, בן 23, גדל במסעדות העילית של ניו יורק וקליפורניה, והוא אומר ששילוב קנאביס במתכונים שלו יוצר מצב הכרתי שונה לגמרי בקרב הסועדים, יותר מאשר יין משובח.
"אתה אוכל עם תפישה שונה בכל ביס, בכל מנה. אתה אשכרה משנה את הכימיה במוח שלך ואתה מביט באוכל הזה באופן שונה מכפי שעשית חמש או עשר דקות לפני כן", הוא מסביר.
מאכלים שבהם משולבת מריחואנה אינם חדשים כמובן, והשוק הזה התפתח לתעשייה שמגלגלת מיליונים רבים של דולרים מדי שנה, אבל ארוחות קנאביס, לעומת זאת, הן רעיון חדש יחסית, וסייג רוצה להביא אותו להמונים.
מריחואנה מותרת בקליפורניה לשימוש רפואי מאז 1996, ולפי סקרים בנובמבר הקרוב יצביעו תושבי המדינה בעד אישור הצריכה שלה על-ידי מבוגרים גם למטרות בידור והנאה. סייג מספר כי התחיל להתנסות בבישול מזונות הכוללים קנאביס כשנמאס לו מעוגיות חשיש וחטיפים אחרים.
"רק אז הבנתי שבישול עם קנאביס הוא מאוד-מאוד שונה מאפייה איתו", הוא מספר. "לעולם לא תרגיש את טעם הקנאביס באוכל שאני מכין, אלא אם ארצה באופן מיוחד
שתרגיש אותו, כי זה לא טעם כיפי. הוא משתלט על הטעם של המנה כולה". לדבריו הוא קובע את כמות הקנאביס במנה בהתאם לרצונו של הלקוח.
באחד מימי שישי האחרונים, בדירתו, הוא שקד על הכנת ארוחה בת שלוש מנות לחבר. היא כללה ניוקי, סטייק, מחית גזר לבן ויין אדום. הגראנד פינאלה היה פודינג טופי דביק, קוקוס קלוי ושוקולד שבושל עם קנאביס.