לשבת מתוקה: 4 מתכונים לפנקייק
באווירה של רטרו: בארה"ב הוא כוכב ארוחת הבוקר, אבל אצלנו מקובל יותר להתייחס אליו כאל קינוח: 4 מתכונים לפנקייק מפנק - מפנקייק לימוני ועד לג'יפסי פנקייק
צילום: ירון ברנר
פנקייק בסיסי
המצרכים:
1 כוס קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 ביצה
2 כפות שמן
1 כוס חלב
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
- יוצקים מהבלילה למחבת משומנת וחמה בעזרת מצקת מרק.
- כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון הופכים למשך דקה נוספת, ומוציאים לצלחת.
פנקייק למון קראנץ'
המצרכים:
50 גר' גבינת שמנת
60 גר' קרם לימון עם פצפוצי אורז/שברי עוגיות חמאה
1 כף גבינת מסקרפונה
1 כדור סורבה לימונענע
חופן עלי נענע לקישוט
לקרם לימון -
5 לימונים סחוטים
1/2 1 כוסות חלב (או שמנת מתוקה)
3 כפות סוכר
1 כף קמח
אופן ההכנה:
- מורחים את גבנת השמנת בין שני פנקייקים.
- לקרם לימון - שמים בסיר את מיץ הלימון ואת החלב או השמנת, מוסיפים סוכר ומרתיחים. מבשלים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים כף קמח, ומערבבים.
- על הפנקייק העליון מורחים את הקרם לימון.
- מניחים על קרם הלימון את הכדורים (מסקרפונה והסורבה).
- מקשטים בעלה נענע.
פנקייק בלינצ'ס
המצרכים:
50 גר' גבינה לבנה
2 כפות פקאן סיני
60 גר' שברי עוגיות חמאה
2 כפות צימוקים
סירופ שוקולד לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מורחים את הגבינה בין שני פנקייקים.
- מפזרים למעלה את הפקאן, הצימוקים ושברי העוגיות.
- מוסיפים נגיעות של סירופ שוקולד לפי הטעם.
ג'יפסי פנקייק
המצרכים:
60 גרם שמנת חמוצה
60 גר' שברי עוגיות חמאה
לרוטב פירות יער -
500 גר' פירות יער
1/2 כוס מים
110 גר' סוכר
אופן ההכנה:
- מורחים את השמנת החמוצה בין שני פנקייקים וגם על הפנקייק העליון.
- להכנת רוטב פירות יער - ממיסים את הסוכר במעט מים רותחים, שמים את פירות היער והמים בסיר, לאחר הרתיחה מוסיפים את הסוכר. מערבבים עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.
- מזלפים למעלה את הרוטב, ומניחים מעל הכל את הפירות יער.
- מפזרים את שברי העוגיות מלמעלה, ומגישים.
המתכונים באדיבות דין שוורץ, שף מסעדת "רטרו פנקייק"
מתכונים לפנקייק
צילום: ירון ברנר
מומלצים