שתף קטע נבחר
 

לשבת מתוקה: 4 מתכונים לפנקייק

באווירה של רטרו: בארה"ב הוא כוכב ארוחת הבוקר, אבל אצלנו מקובל יותר להתייחס אליו כאל קינוח: 4 מתכונים לפנקייק מפנק - מפנקייק לימוני ועד לג'יפסי פנקייק

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פנקייק בסיסי

המצרכים:

1 כוס קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

2 כפות סוכר

1 ביצה

2 כפות שמן

1 כוס חלב

קורט מלח

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
  2. יוצקים מהבלילה למחבת משומנת וחמה בעזרת מצקת מרק.
  3. כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון הופכים למשך דקה נוספת, ומוציאים לצלחת.

 

פנקייק למון קראנץ'

המצרכים:

50 גר' גבינת שמנת

60 גר' קרם לימון עם פצפוצי אורז/שברי עוגיות חמאה

1 כף גבינת מסקרפונה

1 כדור סורבה לימונענע

חופן עלי נענע לקישוט

לקרם לימון -

5 לימונים סחוטים

1/2 1 כוסות חלב (או שמנת מתוקה)

3 כפות סוכר

1 כף קמח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מורחים את גבנת השמנת בין שני פנקייקים.
  2. לקרם לימון - שמים בסיר את מיץ הלימון ואת החלב או השמנת, מוסיפים סוכר ומרתיחים. מבשלים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים כף קמח, ומערבבים.
  3. על הפנקייק העליון מורחים את הקרם לימון.
  4. מניחים על קרם הלימון את הכדורים (מסקרפונה והסורבה).
  5. מקשטים בעלה נענע. 

 

פנקייק בלינצ'ס

המצרכים:

50 גר' גבינה לבנה 

2 כפות פקאן סיני

60 גר' שברי עוגיות חמאה

2 כפות צימוקים

סירופ שוקולד לפי הטעם

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

  1. מורחים את הגבינה בין שני פנקייקים.
  2. מפזרים למעלה את הפקאן, הצימוקים ושברי העוגיות.
  3. מוסיפים נגיעות של סירופ שוקולד לפי הטעם.

 

ג'יפסי פנקייק

המצרכים:

60 גרם שמנת חמוצה

60 גר' שברי עוגיות חמאה

לרוטב פירות יער -

500 גר' פירות יער

1/2 כוס מים

110 גר' סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
    

אופן ההכנה: 

  1. מורחים את השמנת החמוצה בין שני פנקייקים וגם על הפנקייק העליון.
  2. להכנת רוטב פירות יער - ממיסים את הסוכר במעט מים רותחים, שמים את פירות היער והמים בסיר, לאחר הרתיחה מוסיפים את הסוכר. מערבבים עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.
  3. מזלפים למעלה את הרוטב, ומניחים מעל הכל את הפירות יער.
  4. מפזרים את שברי העוגיות מלמעלה, ומגישים.

 

 

המתכונים באדיבות דין שוורץ, שף מסעדת "רטרו פנקייק"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכונים לפנקייק
צילום: ירון ברנר
מומלצים