שתף קטע נבחר

 

בלחיצת כפתור: ירושלים אז והיום

הגדוד הסקוטי צועד בירושלים, בגין יוצא מהמסתור לכיכר ציון, "המפלצת" בשלבי בנייתה: צפו בתמונות היסטוריות - לצד תמונות שצולמו כיום מאותה הזווית

מנחם בגין יוצא מהמסתור לכיכר ציון, הכוחות הסקוטים צועדים בירושלים, לוחמים ישראלים במלחמת יום העצמאות - וגם "המפלצת" בשלבי בנייתה. לרגל יום ירושלים מתקיימת תערוכת צילומים שמאפשרת לראות את התמונות ההיסטוריות הללו - וכיצד אותו מקום בדיוק נראה היום. לחצו על כל אחת מהתמונות, והתמונה הישנה תהפוך לחדשה, ולהפך. 

 

הופעתו הפומבית הראשונה של מנחם בגין מאז ירידתו למחתרת בזמן המנדט. אלפים הגיעו לכיכר ציון ב-1948 כדי לצפות במי שהיה מפקד האצ"ל.
 
דיון בנושא באולפן ynet    (צילום: דניאל אליאור יוגב אטיאס אלי סגל)

דיון בנושא באולפן ynet    (צילום: דניאל אליאור יוגב אטיאס אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
מצעד משוחררי הגדודים העבריים ברחוב בן יהודה בירושלים.
 
ימיו הראשונים של היכל הספר. מבט ממשכן הכנסת, 30 באוגוסט 1966.
 
שדרת הנסיכה מרי ב-1948, שמאז הפכה לרחוב שלומציון המלכה. בעקבות פעולות חבלה פרשו הבריטים גדרות תיל בדרכים המובילות למוסדות השלטון המנדטורי כדי לחסום כניסת יהודים וערבים. אזורים אלה כונו בפי המקומיים "בווינגראד", כינוי גנאי שנגזר משמו של בווין, שר החוץ הבריטי דאז. מימין - מטה המשטרה הבריטית, שנקרא היום בניין ג'נרלי.
 
חיילי ה-Scots Guard, הגדוד הסקוטי של הצבא הבריטי, כשהגיעו ארצה וצעדו ברחובות ירושלים. 5 באוקטובר 1936.
 
לוחמים ישראלים מאחורי קיר מגן ברחוב המלך ג'ורג', בימי מלחמת העצמאות. בשנים אלה ניצבה ברחוב חומה שהגנה על התושבים מפני ירי צלפים ירדנים.
 
הפתיחה הרשמית של תחנת הרכבת הישראלית בירושלים ב-1949.
 
שלבי הבנייה של גן השעשועים "המפלצת" שבשכונת קרית יובל
 
תערוכת הצילומים מתקיימת במרכז הרב-תחומי לתרבות "בית אבי חי". התערוכה מציגה תמונות מאירועים שונים במאה השנים האחרונות, ולצדן תמונות שצולמו כיום, תוך שמירה על זווית הצילום המקורית של התמונה. "יצאנו לפרויקט כדי לספר את הסיפור של ירושלים, להאדיר אותה ולהראות את המורכבות שלה", אומר יובל מלחי, שהפיק את הפרויקט.

  

"עשינו עבודת תחקיר מקיפה שכללה בחירת צילומים מהארכיון הציוני ומאוספים פרטיים. פנינו לצלם נועם פריסמן וחיפשנו את אותן זוויות צילום בדיוק, וזה היה אתגר לא פשוט",

 

הוא מנה את חלק מהאתגרים: "כדי לשחזר את התמונה של בגין נואם בכיכר ציון נכנסנו למשרד רואי חשבון וביקשנו להשתמש במרפסת. כדי לצלם את מוזיאון ישראל קיבלנו אישורים מיוחדים לצלם בכנסת והסתובבנו עם המאבטחים בין כל מיני פינות עד שמצאנו את הזווית הנכונה. הרבה צילומים טובים נפלו בגלל שעצים מסתירים את הנוף או שכבישים שינו את תוואי השטח ולא היה ניתן לשחזר את הצילום".

 

התערוכה עולה במסגרת פסטיבל "מייד אין ג'רוזלם", שבמסגרתו יעלו מופעים ומיצגי אומנות של יוצרים ירושלמים צעירים במשך שלושה ימים. לדברי המארגנים, מטרת הפסטיבל היא "להוות אלטרנטיבה תרבותית לחגיגות יום ירושלים, שנחשבות לא פעם לשנויות במחלוקת, תוך כדי עיסוק במורכבות ובמאפיינים המיוחדים של העיר". 

 

הפרויקט נוהל על ידי יטבת פייראיזן-וייל והופק על ידי מלחי ולירן ליפשיץ. לצפייה בתמונות נוספות מפרויקט "ירושלים אז והיום" היכנסו לאתר בית אבי חי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
ירושלים בתמונות
צילום: נועם פריסמן
מומלצים