שתף קטע נבחר
 

לבוקר חדש: ארוחות בוקר ובראנצ'ים

מצד אחד, נאמר כבר הכול על הארוחה הזאת, ומצד שני אנחנו רחוקים מלמצות אותה, ונראה שכל פעם היא מצליחה להמציא את עצמה מחדש: ארוחות בוקר ובראנצ'ים חדשים ברחבי הארץ

ארוחת בוקר היא לא עוד ארוחה, אלא מסורת ממנה משתקפים לעתים גם איכות חיים ומאפייני תרבות. אז מה הפלא שהשילוש הקדוש של ביצים-סלט-לחם כבר לא מספק?

יצאנו לבדוק איזה חידושים מרעננים יש בגזרת ארוחות בוקר ובראנצ'ים ברחבי הארץ. לפניכם הרשימה:

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תל אביב

סרווסריה

מקום שהפך את ארוחת הבוקר הבנאלית של שבת, לבראנץ' של שיכורים שמחים ועליזים.

 

מה חדש: לאחרונה הושק בסרווסריה תפריט קיץ חדש הכולל, בין היתר, שתי מנות בוקר שיהפכו את תחילת היום לחגיגה: אג-מק'מאפין של רוברט: לחמניית "אינגליש ברקפסט", מאפין בייקון, מייפל, גבינת צ'דר וביצת עין ואספרגוס פטריות, ומנה של אספרגוס ואסופת פטריות מוקפצים בשום, עליהם מונחת ביצה עלומה ועל כל זה, קראמבל פירורי לחם וגבינת מנצ'גו.

 

מתי: שבת 11:00-16:00

 

בן יהודה 48 תל אביב, 03-6477751

 

סרווסריה (צילום: שי נייבורג ) (צילום: שי נייבורג )
סרווסריה(צילום: שי נייבורג )

צ׳יקטי

בר איטלקי עם תפריט יצרי ויצירתי, ובו מנות קטנות ומדליקות מהמטבח של הארץ הכי טעימה בכדור הארץ.

 

מה חדש: בראנץ׳ ימי שישי עם מנות כמו צלחת טעימות זוגית מאיטליה (82 ש"ח), ביצים עלומות עם פטריות וברסקטה (38 ש"ח) פיצטה סלומי (46 ש"ח) ועוד.

 

מתי: שישי ושבת 12:00-16:00 

 

יהודה הלוי 58 תל אביב, 03-6853499

 

צי'קטי (צילום: תמוז רחמן ) (צילום: תמוז רחמן )
צי'קטי(צילום: תמוז רחמן )
 

ג'ראלד

פטיסרי שוויצרי הנקרא על שם אביהם של האחים ג'ניפר ויונתן בופ שפתחו את המקום. במקום תפריט ביסטרו עם כריכים מלחמים ולחמניות דליס הנאפים במקום, ארוחות בוקר, סלטים וכמה מנות שוויצריות כמובן.

 

מה חדש: תפריט ארוחות בוקר בקונספט בריא: 2 ביצי עין על לחם דגנים קלוי עם טחינה, כוסברה ודלורית עם קפה ומיץ לבחירה (56 ש"ח), קראסט ג'ראלד: 2 ביצי עין על בריוש קלוי עם גבינת בושה, אבוקדו עם קפה ומיץ לבחירה (58 ש"ח), פרנץ' טוסט: בריוש מטוגן עם תפוחים צלויים רוטב טופי וקצפת (46 ש"ח) ומוזלי יוגורט עם גרנולה תוצרת עצמית וסלט פירות (42 ש"ח).

 

מתי: ראשון-חמישי 14:00-8:00, שישי ושבת 16:00-8:00

 

אבן גבירול 36, תל אביב 03-5063135

ג'ראלד (צילום: בן יוסטור ) (צילום: בן יוסטור )
ג'ראלד(צילום: בן יוסטור )
 

פיקניק

המקום הראשון בארץ שהביא לקהל הישראלי את הקונספט של מסעדה איטלקית ים תיכונית בחוויית פיקניק.

 

מה חדש: מתחם ישיבה חדש בהגשה מלאה, ותפריט חדש עם ארוחות בוקר (החוויה המקורית של הפיקניק בדשא זמינה בדלפק). בין מנות הבוקר החדשות תוכלו למצוא פריטטה: חביתה איטלקית עם גבינות קשות קישוא ותרד (66 ש"ח), אומלט סיציליאני עם פפרוני תפו"א בצל וצ'ילי (67 ש"ח), ביצים אפויות במחבת בתרד שמנת מוצרלה ופרמזן (54 ש"ח) וארחת בוקר טבעונית (56 ש"ח).

 

מתי: ראשון-שבת 09:00-12:00

 

קפלן 18 מתחם שרונה תל אביב, 03-6979000

פיקניק  (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
פיקניק (צילום: אפיק גבאי)
 

פושון

הסניף הישראלי הראשון של אימפריית הקינוחים הצרפתית.

 

מה חדש: תפריט קיץ חדש עם ארוחות בוקר כמו בוקר פושון (69 ש"ח); שתי ביצים לבחירה, סלמון מעושן, מבחר גבינות צרפתיות, פירות טריים ובגטין פושון לצד חמאה ומבחר קונפיטורות פושון, מיץ סחוט טרי לבחירה ושתייה חמה, בוקר תל אביב (59 ש"ח); עם בוריק-מאפה מטוגן מעלה סיגר ממולא דוקסל פטריות, שאלוט וביצה, קוטג' בהכנה ביתית, "טופו בולגרית", ממרח ארטישוק טרי, מלון כתום במרינדת יין אדום ונענע, סלט 12 סוגי ירקות, מוגש עם מיץ סחוט טרי לבחירה ושתייה חמה ובוקר פריזאי (49 ש"ח); מיני מאפים, מאדלנים ובגטין פושון, מוגש עם חמאה ומבחר קונפיטורות פושון לבחירה, מיץ סחוט טרי ושתייה חמה.

 

מתי: ראשון-שבת 8:00-16:00 

 

אלוף קלמן מגן 3, תל אביב

  

ocd

המסעדה המדוברת של הקיץ שבראשה השף הצעיר רז רהב.

 

מה חדש: תפריט בראנץ' יצירתי שישדרג את הבקרים החמים והארוכים של ימי שישי. הבראנץ׳ יציע תפריט טעימות בן חמש מנות, שמתחלף בכל פעם ומאפשר הצצה לעולמו האישי של השף, ומחירו לסועד הוא 150 ש"ח. לצד תפריט הטעימות, הוכנסה למטבח המסעדה מכונת ברד שתייצר משקאות צוננים של בוקר, שיתחלפו מדי בראנץ' ויוצעו במחירים נגישים במיוחד. בין השאר, תמצאו ברד על בסיס ערק שהושרה בצימוקים ולימונים ו-Virgin apple shrub, ברד תפוחים ללא אלכוהול.

 

מתי: ימי שישי

 

תרצה 17, מתחם נגה תל אביב, 03-5566774

 

 

משייה

המסעדה המקומית-שורשית מבית היוצר של השף יוסי שטרית וחבורת הקיטשן מרקט (אסף ליס ואלון פרידמן), השוכנת בכניסה למלון ברחוב מנדלי.

 

מה חדש: ארוחות בוקר שמציגות סטנדרט חדש ועשיר בטעמים גם ביחס לעיר שמתפארת בארוחות הבוקר שלה. בבופה מחכים לכם, בין השאר, סלטים של פילה חציל ברימונים, טבולה פריקי בבוטנים ונענע, בטטות בפיסטוקים וריקוטה, סלמון ומטיאס, גבינות שונות, לחמים, לחמג'ון ופוקצ'ות משתנות, פירות טריים, עוגות, קרואסונים וריבות.

 

מהמלצרים תוכלו להזמין שקשוקה לבנה, פריטטה אוורירית של עלים ירוקים ותבשיל בצל וביצה עלומהעם תרד מוקרם, סלמון, שמנת ופסטו. מחיר לסועד 86 ש"ח (המחיר כולל את כל מטעמי הבופה, מנת ביצים ושתייה קלה וחמה).

 

מתי: ראשון-חמישי 7:00-11:00, שישי ושבת עד 15:00

 

מנדלי מוכר ספרים 5 תל אביב, 03-7500999

 

משייה  (צילום: גיא יחיאלי ) (צילום: גיא יחיאלי )
משייה (צילום: גיא יחיאלי )
 

אוגיז

מקום חדש בשוק לוינסקי אשר התמקם בפינה נסתרת ברחוב מרחביה, פינה שכשמגלים אותה, רוצים מצד אחד לספר לעולם, ומצד שני לשמור אותה עוד קצת בסוד, כי יש בה ניחוח ייחודי מהשניה הראשונה.

 

המקום שייך לגילי ועומר, טבחים עם רזומה מרשים שנפגשו ברחובות מנהטן ואחרי יום עבודה ארוך במטבח אהבו לאכול במקומות ייחודיים עם אוכל כמו שהם מגדירים - אמיתי.

 

מה חדש: שקשוקה מעושנת: תבשיל עגבניות וצ'ילי בעישון ארוך ושתי ביצים עלומות (48 ש"ח), פנקייקס חלומי עם רוטב אוכמניות שמכינים במקום (45 ש"ח), פרנץ' טוסט עם בננה, נוטלה המוגש יחד עם סלט פירות ( 48 ש"ח), Haush brown - ביצי עין על לביבות תפוחי אדמה, גוואקמולי, פיקו דה גאיו, שמנת חמוצה וצ'רמלות גמבות 48 ש"ח לופו-דגים מעושנים, ירקות ולחם שחור 58 ש"ח אגז בנדיקט מצויינות 56 ש"ח, וגם אופציות בשריות כגון בראנץ' בורגר 48 ש"ח, steak & egg 62 ש"ח. אלכוהול: 28 ש"ח בירה ליפמן, בליני, בלאדי מרי.

 

מתי: שישי ושבת 11:00-16:00

 

מרחביה 4 תל אביב, 03-5168244

 

אוגיז (צילום: תומר הרמן) (צילום: תומר הרמן)
אוגיז(צילום: תומר הרמן)
 

יהלומה בנמל

מסעדה שהיא התגלמות הכוח הנשי בתחום הקולינאריה, שבה שמחת חיים היא חלק בלתי נפרד מהאווירה.

 

מה חדש: תפריט חדש הכולל מנות כמו בוריק מנגולד (32 ש"ח), לזניה טורקית (32 ש"ח), פלאפל מצרי (44 ש"ח) ובוקר קלאסי (54 ש"ח).

 

מתי: שני-שבת 09:00-12:00

 

הנגר 12 נמל תל אביב, 03-7162757

 

קיטון

מוסד מיתולוגי שמגיש לתל אביבים אוכל מזרח אירופאי כבר 70 שנה.

 

מה חדש: תפריט חדש של ארוחות בוקר "עונג שישי" שכולל את המנות הבאות: "טעימות יהודיות": 4 טעימות ממבחר הסלטים, כמו סלט ביצים, סלט מלפפונים בשמיר, סלט בובעס, איקרא, כבד קצוץ ועוד שמוגשים יחד עם לחם הבית (48 ש"ח), "פרוסה"מ- כמו בבית, פרוסה של לחם הבית עם כבד קצוץ, סלט ביצים, איקרא או מטיאס (12 ש"ח), סלט סלמון עם סלמון בכבישה ביתית, פלחי לימון, צנוניות, עלי בייבי, עגבניות שרי ובצל ירוק (35 ש"ח), סלט בובעס (28 ש"ח), פלטת דגים מעושנים שכוללת סלמון בכבישה ביתית, טונה אדומה, מאטיאס ואיקרא לצד מטבלים, ירקות ולחם (49 ש"ח), מקרל בעישון ביתי (36 ש"ח), עוגה בחושה/קוגל אטריות (12 ש"ח).

  

מתי: שישי 09:00-12:00

 

דיזינגוף 145 תל אביב, 03-5233679

 

קיטון ()
קיטון
 

גדרה 26

מסעדתו של השף אמיר קרונברג, שהיתה אחת ממסעדות השוק הראשונות שצצו בארץ בשנת2010. מדי יום מגישים במסעדה תפריט משתנה בהתאם להיצע הטרי של שוק הכרמל.

 

מה חדש: ארוחת בוקר "סנדוויץ' בלחמניה עגולה" (17-38 ש"ח) ו"גדרה על מגש אחד" (57 ש"ח) שמגיעה עם גרבלקס, סלט ביצים, כבד קצוץ, עגבניות שרי, בצל ירוק, טחינה, פסטו, כוסברה, משהו חריף, זיתים מתובלים עם קוביות פטה ופרנה מרוקאית.

 

מתי: ראשון-שישי 09:00-12:00

 

גדרה 26 תל אביב 03-5100164

  

מרקט האוס

בשעות הבוקר מוצע במלון הבוטיק מזנון מגוון המביא לצלחת את הפסיפס של ההוויה היפואית ואת המטבח היפואי עם נגיעות בלקניות וערביות.

 

המזנון כולל לחמים ומאפי בוקר פריכים, גבינות משובחות, ירקות טריים וסלטים. בנוסף לכך מוגשים במזנון גם "סביח אל חיר" - מגש סביח, פינת בריאות ובה אגוזים, צימוקים, פירות יבשים, זרעי פשתן וצ'יה, מבחר מתוקים ועוד. לכל אלו מצטרפת מנה אישית לבחירה.

 

מה חדש: כעת ארוחות הבוקר פתוחות לקהל הרחב ומחיר ארוחת בוקר הוא 80 ש"ח לאדם.

 

מתי: ראשון-שבת 06:30-12:00

 

בית האשל 5 יפו, 03-7974000

  

מלון נורמן

במסעדה שבמלון בוטיק נורמן מגישים ארוחות בוקר מושקעות ביותר שגרפו לא מעט מחמאות והוכתרו כבין הטובות ביותר בעיר, שבה כבר מזמן התרגלו לארוחות בוקר מפוארות ומושחתות.

 

כאן באווירה סולידית ועם אנשי שירות מגוהצים, יגרמו לכם לשכוח שבעצם הגעתם רק כדי לאכול ארוחת בוקר. בשבילכם זו מינימום חופשת פאר.

 

מה חדש: הבופה של הבוקר עם מבחר דגים מעושנים משתנים ואיקרה, מבחר גבינות כגון בלו בוואריה, גבינת שחר יעקבס ולבאנה, בר סלטים עשיר, לחמניות בריוש טריות, גרנולה שמוכנת בבראסרי, שתייה חמה ושתייה קלה (כולל מיצים טבעיים סחוטים במקום כמו תפוזים וגזר) ועוד תוספות משתנות. המחיר לבופה הוא 98 ש"ח לסועד, כאשר ניתן לערוך ריפיל (מילוי חוזר) כמה שרוצים. כמו כן ניתן להוסיף לבופה מנת ביצים לבחירה (בנדיקט, פלורנטין ועוד) בתוספת מחיר של 24-36 ש"ח.

 

מתי: ראשון-חמישי 7:00-11:00, שישי ושבת 07:00-15:30

 

נחמני 25 תל אביב, 03-5435555

 

נורמן  (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
נורמן (צילום: לין לוי)
 

 

אואזיס

מסעדתה של השפית רימה אולברה.

 

מה חדש: מסורת חדשה של בראנץ' שישי: בין המנות שיוצעו בתפריט הברנאץ' סלט זוקיני נא "אלה רומא" (48 ש"ח), ביצים מקושקשות - עם שמנת, מעט קוניאק ו"דוקסל" עם שמן כמהין לצד חלה קטנטה (38 ש"ח), אומלט עם גבינת שמנת עשבי תבלין ומקרל מעושן (42 ש"ח),BLT PUFFS- פחזניות קטנות עם בייקון פריך, חסה, עגבנייה ומיונז (42 ש"ח), מקסיקו סיטי (שקשוקה מקסיקנית) - 56 ש״ח, פרנץ' טוסט עם גראבלקס סלמון (59 ש"ח), לחוח מהגריל עם קונפי דג-ים (64 ש"ח), מולים טריים עשויים בלהבות עם תפוחי אדמה פריכים ורוטב הרומסקו (72 ש"ח) ועוד.

 

מתי: שישי 11:00-15:00

 

מונטיפיורי 17 תל אביב. 03-6206022

  

גרקו

מסעדה יוונית הממוקמות במרכז המסחרי השוקק של אזורי ח"ן.

 

מה חדש: תפריט חדש של ארוחות בוקר יווניות עם מנות כמו: פלורינה סלטה - פלפלי שושקה קלויים בשמן זית, חומץ יין לבן, פטה ושום (12 ש"ח), סקורדיליה - ממרח שום, שקדים ושמן זית (12 ש"ח) טירופיטה - מאפה פילו וגבינות עם ביצה קשה מגורדת ויוגורט יווני(48 ש"ח), קיאה- מקושקשת יוונית 42 ש"ח) בנוסף יוגשו בארוחת הבוקר גם קנקני קוקטייל בוקר יווני על בסיס אוזו וברנדי יווני (38 ש"ח).

 

מתי: שישי ושבת 10:00-12:30

 

מרכז מסחרי אזורי חן תל אביב, 03-7411022

 

גרקו  (צילום: אנטולי מיכאלי) (צילום: אנטולי מיכאלי)
גרקו (צילום: אנטולי מיכאלי)
 

טראק דה לוקס

מסעדת בשר מושחתת שהביאה לתל אביבים את הדבר הכי קרוב למשאית האוכל האמריקאית.

 

מה חדש: בראנץ' אמריקאי נהנתני עם מנות המתבססות על קלאסיקות אמריקאיות עם מנות כמו בריסקט בנדיקט (59 ש"ח) ביצה עלומה, לחם בריוש, הולנדייז ובריסקט מעושן וואבוס ראנצ'רוס (69 ש"ח) צ'וריסו בקר, תבשיל שעועית, ביצת עין, לחם תירס ושמנת חמוצה ועוד. בנוסף, יוגשו בשעות ארוחת הבוקר גם קוקטיילים (19 ש"ח) מילקשייקים המבוססים על גלידה תוצרת בית (25 ש"ח) ולקינוח פאי לימון (32 ש"ח), מוס שוקולד (32 ש"ח) או גלידה אמריקאית עם קרמל מלוח/ בייקון (16 ש"ח).

 

מתי: שישי ושבת 10:00-13:00

 

בן עמי 13 תל אביב, 03-6296363

 

טראק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו ) (צילום: אנטולי מיכאלו )
טראק דה לוקס(צילום: אנטולי מיכאלו )
 

מלון אלגרה

מלון בוטיק בשכונת עין כרם שבו ארוחת הבוקר מוגשת בבוסתן קסום כשעל התפריט מופקד השף ישראל בכר.

 

מה חדש: בסופי השבוע הבראנץ׳ מוצע לא רק לאורחי המלון אלא גם לקהל הרחב, והוא כולל פתיח מרענן של משקה לבחירה (מימוזה או בלאדי מרי) ומרק קיצי ומפתיע.

 

משם ממשיכים למגוון סוגי לחמים שנאפו הבוקר במלון, מטבלי הבית, גבינות ממחלבות מקומיות, ריבות, קונפיטורות ומנות ספישל של השף.

 

כמו כן, מוגשות כאן בשעות הבוקר גם חביתות מיוחדות ושקשוקות צבעוניות. לסיום חגיגת הבוקר הזו מקבלים שתייה חמה ולאמיצים שנשאר להם מקום וזמן, הגג של המלון מחכה לכם עם פינות רביצה, מיטות שיזוף ומוסיקה כייפית.

 

מתי: שישי-שבת 11:00-15:00 (בהזמנת מקומות בלבד)

 

דרך האחיות 13 עין כרם ירושלים, 02-6500506

מלון אלגרה  (צילום: יונתן שרביט) (צילום: יונתן שרביט)
מלון אלגרה (צילום: יונתן שרביט)
 

פישמרקט

מסעדת דגים חלבית בסגנון יווני של השף קובי עבד.

 

מה חדש: בראנץ' שישי מפנק בסגנון ים תיכוני. המנות בתפריט נעות בין 69 -119 ש"ח לארוחה מלאה. כל המנות מגיעות מלוות בפלטת סלטי הבית זוגית הכוללת 10 סוגים ללא הגבלה בליווי לחם על אבנים, קינוח השף או שתייה חמה.

 

בין המנות יש שקשוקה בלקנית: עגבניות תמר וגבינת צאן; שקשוקה תרד: עגבניות תמר ותרד; מאפה גבינות, ביצה מהלול וירקות; פיצה יוונית: גבינות בלקניות, זיתי טאסוס, שאלוט וצ'ילי אדום.

  

מתי: שישי 11:00-17:00

 

שאול המלך 33 (פינת ויצמן )2 תל אביב, 03-6932002

 

 (צילום: מירי משה) (צילום: מירי משה)
(צילום: מירי משה)

בנדיקט

קבוצת מסעדות שלימדה את הישראלים שאפשר לאכול ארוחת בוקר 24 שעות ביממה ושאין גבול למה שאפשר להגיש לנו לארוחת הבוקר.

 

מה חדש: בייגל עם גבינת שמנת וואסאבי וסלמון מעושן, מוגש עם מלפפונים בחומץ תפוחים ושמיר, מוגש עם בייגל פומפרניקל/ שיפון ושתייה (52 ש״ח).

 

מתי: 24/7

 

בן יהודה 171, תל אביב, 03-6868657, רוטשילד 29, תל אביב, 03-6868657, האצ״ל 1, הרצליה, 03-6868657, משה בקר 14, א. תעשיה ישן, ראשל"צ, 03-6868657, קלמן מגן 3, שרונה מרקט, 03-6868657, ויצמן 207, מתחם G כפר סבא

  

בנדיקט (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
בנדיקט(צילום: שרית גופן)
  

 

ספגטים

רשת מסעדות איטלקיות שבשנות ה-90 מנתה 17 סניפים בפריסה ארצית וכיום קמה לתחייה עם תפריט חדש פרי יצירתו של מנה שטרום וסניפים חדשים מחוץ לתל אביב.

 

מה חדש: תפריט ארוחות בוקר עם ארוחת בוקר "ביחד" (52 ש"ח) פריטטות (49 ש"ח), כריך חציל שרוף, סלק, עלי רוקט עם או בלי ריקוטה סלטה (39 ש"ח), מבחר סלטים (48-49 ש"ח ועוד).

 

מתי: בסניף שיכון דן: שישי 09:00-13:00, בסניף כפר יונה: שישי 08:00-14:00

 

פנחס רוזן 72, שיכון דן, תל אביב 03-6499420, מנחם בגין 44 (מרכז רינות), כפר יונה, 1-700-701-008

  

אזור הצפון

 

מלון הגושרים

מה חדש: קונספט ארוחת בוקר בהתאמה אישית על טהרת המוצרים הגליליים אשר תוגש במזנונים חדשים לאחר הכנה מול עיני האורחים, בדגש על טריות ומידיות.

 

בתפריט מאפים טריים, פוקצ'ות ופיצות, מגוון מנות בריאות מהטבע, גבינות גליליות, דגים, חביתות הנעשות במקום ריבות ורקיחות ביתיות וקינוחים עשירים. מחיר הארוחה לאורחים שאינם שוהים במלון - 75 ש"ח (בתיאום מראש ועל בסיס מקום פנוי לא כולל שבת וחג).

 

מתי: ראשון-שישי 07:00-10:00 

 

קיבוץ הגושרים 6816001- 04

  

קק"ל 10

מסעדה חלבית השוכנת בבוסתן זית בשכונת רסקו בנהריה ובו נוף פסטורלי ושלווה אינסופית.

 

מה חדש: ארוחת בוקר "חווית בוקר" בה מוגשים 12 קוקטים של גבינות ומטבלים, לחם טרי, שקשוקת תרד וגבינת ריקוטה, מיץ תפוזים וקפה עם אפשרות מילוי מחדש וקינוח (70 ש"ח לסועד או 120 ש"ח לזוג).

 

מתי: ראשון-שבת כל היום 

 

קק"ל 10 נהריה 04-8235557

 

מוברשם

המסעדה השלישית במספר של משפחת מוברשם הוותיקה בעכו, ומחלוצת הקולינריה המזרחית בעיר.

 

מסעדת "מוברשם חוף ארגמן", ששוכנת בקו ראשון למים, על חוף ימה של עכו, מביאה בשונה מקודמותיה, סגנון קולינרי מתקדם, ומכניסה למטבח הים תיכוני ערבי טוויסט חדש.

 

מה חדש: ארוחת בוקר עכאווית שכוללת מנת חומוס עם גרגרים ושמן זית, ביצה, פפריקה, פטרוזיליה, סלט ירקות, מיץ וקפה/תה (32 ש"ח) ובוקר טוב סבתא עם מחבת תפוח אדמה עם ביצים, סלט ירקות, מיץ וקפה/תה; (34 ש"ח)

 

מתי: כל יום עד 12:30

 

חוף הארגמן, רח' יהונתן החשמונאי, עכו 04-6999066

מוברשם (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
מוברשם(צילום: אפיק גבאי)
    

רוטנברג

מסעדה הנושאת את שמו של מהנדס חשמל אשר הקים את האתר נהריים שבה משתמשים בתוצרת חקלאית של העמקים ובתוצרת מגינת המסעדה.

 

מה חדש: בראנץ' זוגי שמוגש כשרינג למרכז השולחן (170 ש"ח לזוג). פותחים באנטיפסטי עם סלטים טריים, לחמים הנאפים במקום וביצים לבחירה בסגנון פלורנטין או בנדיקט. יחד עם זה מגיעים לשולחן 3 סוגי בשרים קרים, 3 סוגים של דגים ו- 3 סוגי גבינות. לכל זה מצטרפים קאווה, לימונדה, קפה ומים.

 

מתי: שישי שבת 10:00-12:00

 

חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר), 053-9443272

 

רוטנברג (צילום: יזהר) (צילום: יזהר)
רוטנברג(צילום: יזהר)

כיתאבון

מסעדה שמשלבת בין מסורת לחדשנות ומביאה משהו מרענן לנצרת, הודות לעיצוב מודרני ודגש על קונספט של אמנות ותרבות.

 

מה חדש: שתי ארוחות בוקר גליליות מיוחדות מהמטבח הערבי האותנטי שאחת מהן היא ארוחת הבוקר הנצרתית עם גבינה ערבית, שתי ביצים קשות/מקושקשות, כדורי לבנה, שמן זית וזעתר, לחם טאבון וירקות חתוכים (48 ש"ח).

 

מתי: כל יום עד 13:00

 

רח' אלבישארה 50, נצרת

 

אוליבו

ביסטרו שף חדש עם מטבח מקומי בניחוח איטלקי.

 

מה חדש: ארוחת הבוקר "אוליבו" שמבוססת על אספרגוס בר הנקטף הישר מהשדה שליד הבית. על הירק היוקרתי מונחת ביצת עין ומעליה פטריות פורצ'יני (48 ש"ח).

 

מתי: כל יום 09:00-12:00

 

מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן, כפר ירכא

 

אוליבו (צילום: יפית בשבקין ) (צילום: יפית בשבקין )
אוליבו(צילום: יפית בשבקין )
 

שטרודל

מסעדה השוכנת למרגלות הגנים הבהאיים ולה חצר רחבה עם בוסתן של עצי פרי וצמחי תבלין, מזרקת מים ורחש ציפורים תמידי.

 

מה חדש: הבלאדי של סבתא: מגש כסף ענק עליו מונחות צלוחיות של גבינה ערבית מטוגנת, כדורי לבנה בהכנה ביתית, טחינה עם גרגירי חומוס וצנוברים, שמן זית וזעתר, ביצים קשות, מסבחה, לחם הבית הנאפה במקום וירקות חתוכים. מוגש יחד עם שתייה חמה/מיץ טבעי (56 ש"ח).

 

בוקר של אמא: ביצים מקושקשות עם בשר טחון בתיבול של אמא, לבנה עם שמן זית, סלט עגבניות ועלי זעתר. מוגש יחד עם שתייה חמה/קרה (48 ש"ח). שקשוקה ערבית: ביצים על תבשיל עגבניות ביתי, לצד לחם הבית או פיתות ביתיות, סלט קצוץ, טחינה ושתייה חמה/קרה (48 ש"ח).

 

מתי: ראשון-שבת 9:00-24:00

 

שדרות בן גוריון 39 (המושבה הגרמנית) חיפה, 077-7004312

 

שטרודל (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
שטרודל(צילום: יפית בשבקין)
 

רפאלו קריון

האחות הכשרה של מסעדת רפאלו שבחיפה.

 

מה חדש: קלצונה פטריות: מאפה קלצונה הנאפה בטאבון האבן שבמקום במילוי רוטב עגבניות, גבינה ופטריות (51 ש"ח), נשנוש בוקר: מאפה איטלקי במילוי תערובת גבינת מסקרפונה, ריקוטה ותרד עם ביצת עין מעל המוגש לצד ירקות חתוכים (39 ש"ח), ארוחת בוקר איטלקית זוגית: 4 ביצים לבחירה, סלסת עגבניות, פטה, שמנת פסטו, שעועית, קרם חצילים, גבינת שמנת, חומוס, קרם שעועית, סלק, סלמון, בורגול, סלט טונה פוקצ'ה איטלקית, שייק בננה ודבש וגם שתייה חמה/ קרה (109 ש"ח).

 

מתי: ראשון-שישי 9:00-12:30

 

קריון קרית ביאליק, 1700-507-107

 

רפאלו (צילום: מיטל סולומון) (צילום: מיטל סולומון)
רפאלו(צילום: מיטל סולומון)
 

רוברטה וינצ'י

המסעדה האיטלקית החדשה והמדוברת של פרדס חנה שמגישה מנות איטלקיות יצירתיות ופיצות שלא מותירות אף סועד אדיש.

 

מה חדש: ארוחות בראנצ׳ עם מנות כמו פוקצ׳ה (18 ש"ח), פנצנלה (44 ש"ח), ביצה בטאבון עם חציל קלוי, זיתים, צ'ילי ורוטב עגבניות וגולת הכותרת "פיצת בוקר" עם ביצת עין, סלמון מעושן, סלט עגבניות וריקוטה (54 ש"ח).

 

מתי: שישי 09:00-17:00

 

אחוזה 43 פרדס חנה כרכור, 04-6037377

 

רוברטה ויצ'י (צילום: ענת פייזר) (צילום: ענת פייזר)
רוברטה ויצ'י(צילום: ענת פייזר)
 

אזור השרון

  

אגדת לחם 

מתחם כפרי עם מרפסת עץ הכולל בית מאפה מעדניית גבינות ועמדה להזמנת כריכים וקפה. מדי יום ניתן לרכוש כאן מהמוצרים של החנות, ליהנות מקפה וכריכים ובימי שישי לצפות בפרלמנט של עמק חפר מתכנס לעדכון שבועי.

 

מה חדש: ארוחת בוקר המורכבת מפלטה עם מגוון גבינות תוצרת משק יעקבס, קשות וחצי קשות, מחלב כבשים וגם מחלב עיזים ובקר. יחד עם הגבינות מוגשת גם לבאנה מחלב עיזים עם שמן זית איכותי, ממרח טרי של זיתים, עגבניות מיובשות או ירקות נוספים, צרור עגבניות שרי ומגוון לחמניות תוצרת אגדת לחם מקמחי כוסמין, שיבולת שועל, שיפון וקמח לבן (65 ש"ח).

 

למי שמעדיף קפה ומאפה כדי לפתוח את היום, מוצעים במקום מבחר משתנה של מאפי בוקר מתוקים ומלוחים ופוקצ'ות עם תוספות (12-15 ש"ח).

 

מתי: ראשון-שישי כל היום

 

כפר הרא״ה, 04-6251266

 

 אגדת לחם ויעקבס (צילום:  לין לוי) (צילום:  לין לוי)
אגדת לחם ויעקבס(צילום: לין לוי)
  

ג'וז ודניאל

מסעדה עם אחד הנופים היפים בארץ שבה כל מבקר ירגיש כאילו עשה קפיצה לטוסקנה. במרכז ארוחת הבוקר של גוז' ודניאל ניצב הבופה המפנק ו"שולחן ארוחת הבוקר של גוז' ודניאל" כולל מלבד הבופה החופשי גם מנת ביצים ושתיה.

 

מה חדש: טארט פלמבה - טארט שנאפה בטאבון עצים עם קרם פרש, בצל מקורמל, וקוביות קטנות של בייקון (42 ש"ח). המנה מגיעה עם חמוצים ביתיים, מיץ תפוזים טרי וקפה (את הבייקון אפשר להחליף בחזה אווז מעושן).

 

מתי: ראשון-שישי 09:00-11:45

 

אנשי בראשית, בני ציון, 09-7714122

  

אזור המרכז

 

ים 7

מסעדה שהגישה בעבר מאכלי חוף פשוטים הפכה לאחרונה למקום בילוי אלגנטי עם תפריט יצירתי. הנוף נשאר כפי שהיה הודות ללוקיישן על חוף ימה של הרצליה.

 

מה חדש: בוקר ים (68 ש"ח), בוקר אנגלי עם סטייק קצוץ תרד אספרגוס צרוב וביצה עלומה (68 ש"ח) וסנדוויץ' סלמון כבוש ושמנת (58 ש"ח). כמו כן, מעתה מגישים במקום גם קוקטיילים של בוקר (19 ש"ח) כמו מימוזה, ליצ'י רויאל וקיר רויאל.

 

מתי: ראשון-שישי 09:00-12:00

 

רמת ים 122 הרצליה, 09-9566950

  

קפה תפוז

בית קפה היושב בלב הפרדסים והטבע של פארק הרצליה.

 

מה חדש: מדי יום חמישי בבוקר, מהפתיחה ועד השעה 14:00 מוצע במקום בופה של "בראנץ׳ בוקר בטבע". מלבד אפשרויות המוצעות בבופה ניתן ליהנות במקום גם מארוחת בוקר מגוונות כמו ארוחת בוקר גלילית עם אומלט תרד בצלים וגבינת פטה, בוקר איטלקי עם אומלט שרי, פורטובלו מוצרלה ועלי בזיליקום, תפוז בנדיקט עם 2 ביצים עלומות על בריוש ובוקר מן הצומח שהיא ארוחת בוקר טבעונית (62-69 ש"ח). כל ארוחות הבוקר מוגשות עם מבחר מטבלי בוקר טריים, סלט ירקות קצוץ, סלסלת לחמי הבית, חמאה וקונפיטורה עונתית, מיץ סחוט ומשקה חם.

 

מתי: ראשון-שבת 09:00-13:00, בופה יום חמישי מוגש בין השעות 09:00-14:00

 

ז'בוטינסקי פארק הרצליה, 09-974-4050

 

בוקריה

מסעדת ארוחות בוקר חדשה, עם מנות שף ובופה חופשי. בסיס הארוחה של בוקריה הוא הבופה שנפרס על פני שלוש עגלות מעוצבות העומדות במרכז החלל הגדול של המסעדה בו ניתן למצוא מגוון דגים כבושים מבחר ענק של גבינות קשות ורכות, לצידן מונח מבחר של אנטיפסטי וסלטים, פוקצ'ה עם תוספות, כריכונים ומבחר מוחמצים.

 

בעגלה נוספת תמצאו מבחר גדול של לחמים טריים הנאפים במקום לצד מטבלים, ממרחים, קונפיטורות וחמאה מתובלת.

 

מה חדש: החידוש הוא שבנוסף לבופה, בוקריה מציעה מבחר מנות שף בקונספט של ארוחות בוקר, כולן מוקפדות. בין המנות שקשוקות שונות כמו עם מנגולד, קרואסון סלמון עם ביצת עין, פלאפל פלפל טופו, לביבות כרשה ועוד.

 

גם אזור הקינוחים קיבל טיפוח מיוחד וניתן למצוא בו מעכשיו גם מנות כמו גלידת חלבה עם סילאן, שערות חלבה ופיסטוק גרוס ופירורי ביסקוויט שוקולד במילוי קוקוס ושוקולד. בופה + שתייה קלה + קפה - 59 ש"ח. כשמוסיפים גם מנות עיקריות המחיר נע בין 69 ל-99 ש״ח שכוללים גם בופה והשתייה.

 

מתי: כל היום 

 

Y Center (יכין סנטר לשעבר) רחוב השחם 17 פתח תקווה, 03-7444760

 

בוקריה ()
בוקריה
 

מאפיית ג'ייקובס

מאפיה המתמחה באפיית לחמים בריאים בעבודת יד שמאחוריה עומדת משפחת ודש, שושלת כבוד בהוויית הלחם הישראלי שהקימה לפני 75 שנה את מאפיית ודש. המנות שמוצעות בבית הקפה של המאפייה מבוססות על המאפים הטריים שנמכרים במקום.

 

מה חדש: מוזלי הבית מגרנולה טרייה (32 ש"ח), מאפה פריטטה עם גבינות, בצל, פטרוזיליה ותפוחי אדמה המוגש עם לחמניית שאור, סלט טרי ושתייה (44 ש"ח).

 

מתי: כל היום 

 

איתן 1 (מתחם הקאנטרי החדש), קריית אונו 03-5511333

 

מאפיית ג'ייקובס  (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
מאפיית ג'ייקובס (צילום: אסף אמברם)
 

סילו

מסעדתו של של השף רובי פורטנוי, עם טאבון עצים המוצב בלב המסעדה ומשמש להכנת פיצות ומאפים.

 

מה חדש: בופה בוקר בסגנון איטלקי-ים תיכוני שכולל מאפים טריים מהטאבון, סלטים מיוחדים, יוגורטים, מאזטים וממרחים תוצרת בית, תפריט ביצים מגוון, שתייה קרה או חמה ומתוקים (69 ש"ח)

 

מתי: כל יום 9:00-12:00

 

מתחם "לה פארק" חולון, 03-5733315

 

סילו  (צילום: לנה מיארה וערן שמר) (צילום: לנה מיארה וערן שמר)
סילו (צילום: לנה מיארה וערן שמר)
 

סלטי משני

מסעדה שצמודה לחנות המפעל של סלטי משני.

 

מה חדש: דיל חומוס בוקר שכולל חומוס טרי הנעשה מדי יום. אפשר לבחור בין מנת חומוס טחינה או פול או מסבחה, מוגש עם פיתות חמות וחמוצים ביתיים (18 ש"ח).

 

מתי: ראשון-חמישי 9:00-12:00

 

יעקב כהן 2 ראשון לציון, 03-961-1369

משני (צילום: מירי משה ) (צילום: מירי משה )
משני(צילום: מירי משה )
 

לה ביסטרו בר

ביסטרו חדש של מתחם עזריאלי חולון.

 

מה חדש: בוקר שחיתות (65 ש"ח) עם חביתה מ-3 ביצים, נקניקיות מרגז גבינת עזים ותרד המוגשת יחד עם סלט קצוץ, מתבלים לחם הבית שתיה קרה וחמה.

 

מתי: כל יום עד 12:00

 

הרוקמים 26 חולון

 

מלון צובה

מלון שבו מוגשת ארוחת הבראנץ' עם מזנון חופשי באווירה כפרית פסטורלית אל מול הנוף של הרי יהודה.

 

מה חדש: המזנון החופשי של ארוחת הבראנץ' המפורסמת של השף עבר שדרוג קיצי ועכשיו הוא כולל גם מנות כמו לזניה צבעונית בשכבות של רוטב אדום, גבינות עשירות וחצילים קלויים, עלי גפן ממולאים באורז עם עגבניות ופרוסות לימון המגולגלים במקום ופשטידת לחם המבוססת על מבחר גבינות עשירות ופסטו (95 ש"ח למבוגר ו- 70 ש"ח לילד).

 

מתי: שישי 10:00-14:00

 

צובה, 02-5347090

 

צובה ()
צובה
 

ירושלים

 

לינק

אחד המוסדות הקולינאריים הוותיקים של ירושלים, שחגג לא מזמן 18 שנה.

 

מה חדש: ארוחות בוקר חדשות לפי המסורת הירושלמית עם המנות המוכרות ממטבחה של סבתא: בורקס טורקי אסלי רק של יהודה (32 ש"ח), מבחר שקשוקות בכל הצבעים (42-44 ש"ח), קובה חמוסטה, צ'יפס וביצה עין, "עין על אורז", נקניקיות ביתיות, חריימה דגים על הבוקר ועוד.

 

מתי: שישי ושבת 11:00-17:00

 

המעלות 3 ירושלים 02-6253446

 

לינק (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
לינק(צילום: דניאל אליאור)
 

מובידה

מסעדת הטאפאס החדשה של השף קובי קטני.

 

מה חדש: בראנץ' טאפאס עם תפריט ספיישלים מיוחד ומתחלף ומנות מהתפריט הקבוע ביניהן: פאן- פוקצ'ה ומטבלים, סלט לה בוקריה, טינקרבל מטוגנים - מיני פלפלונים עם טחינה ואגוזי לוז, אלמודובר - פלפלים קלויים סרדינים כבושים בשמן זית פיקואל, פסקדו קרודו - דג נא טרי מהיום, סלט גראן וייה - אנדיב אגסים וארטישוק, אסקליבדה - חציל קלוי פלפלים וחומוס, פטריות - פטריות אפויות בחומץ שרי, מקרל כבוש, ירקות אסקבץ ואיולי פפריקה מעושנת ולקינוח סופגניות צ'ורוס חמות עם רוטב שוקולד חם. בנוסף בכל שבת תפריט ספיישלים מיוחד לבראנץ' עם מנות המבוססות על ביצים. מחירי המנות 22 ש"ח, 35 ש"ח, 55 ש"ח.

 

מתי: שבת 12:00-16:00

 

המלך ג'ורג' 37 ירושלים, 052-6634044

מובידה (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
מובידה(צילום: דניאל אליאור)
  

 

אלומה

מסעדת השף בשרית במלון קראון פלאזה ירושלים, בראשותו של השף מיכאל כץ.

 

מה חדש: בראנץ׳ שישי עם בר לחם, בר סלטים עם סלט עגבניות בשמן זית; סלט פסטה קר, זיתים שחורים, עגבניות ובזיליקום; סלט אנדיב עם אגסים, שקדים, אגוזים, גרעיני חמנייה ודלעת קלויים ועוד, מנות חמות כמו פילה סלמון בקראסט; פסטה ברוטב עגבניות, זוקיני וזיתים; לזניה של חצילים; שקשוקה; ביצה עלומה על מצע תרד (עם רוטב הולנדייז); פיש&צ'יפס, תוספות וקינוחים, הכול במחיר של 75 ש"ח לסועד.

 

מתי: שישי 10:00-15:00

 

העלייה 1, מלון קראון פלאזה ירושלים, 02-6437555

 

אלומה (צילום:  דניאל לילה) (צילום:  דניאל לילה)
אלומה(צילום: דניאל לילה)
  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
ארוחות הבוקר החדשות שחייבים להכיר
צילום: לין לוי
מומלצים