מנת השף: ארוחת בוקר - פריטטה איכרים גלילית של יעל בגינסקי
פרויקט "טעימה מהגליל" מארח מנות מיוחדות של מתמודדי "משחקי השף" ומזמין אתכם לגלות כיצד להכין פריטטה איכרים גלילית טעימה של יעל בגינסקי
ארוחת בוקר פריטטה איכרים גלילית
מרכיבים לפריטטה:
120 גרם ירקות אנטיפסטי קלויים בתנור - חתוכים בגודל 1 ס"מ
(בצל סגול / פלפל אדום-צהוב / חציל)
2 ביצים
2 שיני שום קונפי
25 גרם גבינה בולגרית גלילית 5% מגורדת
3 טבעות גבינת מה עז 20%
4 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
4 חצאי עגבניות שרי לחות
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
שמן זית
מלח אטלנטי, פלפל שחור
קורט סוכר חום
אופן הכנת הפריטטה:
מחממים תנור לכ- 180 מעלות
בקערת ערבוב, טורפים את הביצים ומוסיפים את שאר מרכיבי הפריטטה ומתבלים.
יוצקים את המסה לתבנית הייעודית ומכניסים לתנור לכ-8 -10 דקות, או עד להזהבה והכנה מלאה.
השלמה לפריטטה:
15 גרם גבינת קשקבל - מגוררת (בהוצאת המנה)
מרכיבים למטבל שמנת חמוצה:
1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם 15%
4 עלי נענע שטופים וקצוצים
1/2 כפית פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1 ענף טימין
קורט דואה / תערובת זעתר
מעט גרידת לימון
אופן הכנת המטבל:
מערבבים את כל המרכיבים ביחד עד קבלת מטבל אחיד ומעבירים לקערית הגשה.
מרכיבים לסלט איכרים:
5 עגבניות שרי שטופות וחתוכות לרבעים
1 מלפפון שטוף חתוך גס
1 גבעול בצל ירוק שטוף חתוך גס
1/2 בצל סגול קלוף, שטוף וחתוך אמנסה
שמן זית
מלח, פלפל
אופן הכנת הסלט :
מערבבים את כל מרכיבי הסלט , מתבלים ומעבירים לקערה
להגשה:
2 פרוסות לחם שחור אחיד
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 פרי חתוך מוגש עם קרח ונענע
1 כוס מיץ
1 כוס קפה
בתיאבון! יעל בגינסקי
לרכישת כרטיסים לארוחת טעימות גלילית בת"א
למתחם טעימה מהגליל ולמנות שפים נוספות