מנת השף: שניצל חלומי גלילי של ערן כהן
פרויקט "טעימה מהגליל" מארח מנות מיוחדות של המתמודדים ב"משחקי השף" ומזמין אתכם לגלות כיצד להכין מנת שניצל חלומי גלילי עם צ'יפס וסלט של ערן כהן
שניצל חלומי גלילי (בליווי צ'יפס וסלט)
מרכיבי השניצל
150 גר' גבינת חלומי פרוסה בעובי 1 ס"מ
50 גר' פירורי לחם מוזהבים מעורבבים עם 10 גר' שומשום
1 יחידה ביצה טרופה
40 גר' קמח
10 גר' שבבי בצל מיובש למילוי
100 מ"ל שמן קנולה לטיגון
אופן הכנת השניצל
פותחים כיס בפרוסת החלומי וממלאים בשבבי הבצל.
מקמחים את פרוסות החלומי , טובלים בביצה הטרופה ומצפים בפירורי לחם ושומשום.
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את שניצל החלומי עד להזהבה משני צדדיו.
מרכיבי הפוטטוס
1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לפוטטוס (סירות)
קורט מלח
1 כוס שמן קנולה לטיגון
הכנת הפוטטוס
מטגנים את הצ'יפס בחום של 150 מעלות כ-5 דקות, מוציאים ומקררים.
מטגנים שוב את הצ'יפס בחום של 180 מעלות עד להזהבה מכל צדדיו.
המלצה : ניתן לתבל את הפוטטוס בעודו חם במעט שום כתוש, מלח גס ועלי טימין טריים.
מרכיבי הסלט
חצי שומר – שטוף ופרוס לפרוסות אלכסוניות דקות
מלפפון – שטוף וחתוך ל"פרחים" לא סימטריים
גבעול בצל ירוק- שטוף ופרוס לאלכסונים דקים
5-6 עלי נענע טרייה – שטופים
4-5 עלי אורגנו טרי – שטופים וקצוצים
ענף שמיר – שטוף , עלים מופרדים
חצי פלפל ירוק חריף טרי – שטוף ופרוס לאלכסונים דקים
מעט גרידת לימון
מיץ לימון
שמן זית
מלח ופלפל לתיבול
אופן הכנת הסלט
מערבבים בתנועות עדינות בקערה את כל מרכיבי הסלט ומתבלים.בתיאבון! ערן כהן
לרכישת כרטיסים לארוחת טעימות גלילית בת"א