עובד מעון רה"מ לשעבר שזכה לפיצויים: "כל מה שאמרתי - אמת לאמיתה"
בית הדין לעבודה הטיל על המדינה וחברת כוח אדם לשלם פיצויים לגיא אליהו, שעבד במעון ראש הממשלה, ביותר מ-100 אלף שקלים. במסיבת עיתונאים הוא אמר: "הטענות של שרה נתניהו לרדיפה הן שטויות"
גיא אליהו, עובד לשעבר במעון ראש הממשלה, יפוצה בסכום של יותר מ-100 אלף שקלים על ידי המדינה וחברת כוח אדם לאחר שבית הדין לעבודה קבע היום (ג') כי סבל מתנאי העסקה פוגעניים, וקיבל את טענתו על "יחס בלתי נסבל" כלפיו מצד שרה נתניהו. במסיבת עיתונאים שנערכה הערב הגיב אליהו לראשונה לפסק הדין שהתקבל.
"פסק הדין לא הפתיע אותי", אמר אליהו. "כל מי שדרך במעון יודע שכל מה שאמרתי זאת אמת לאמיתה. הלב שלי דפק בעוצמה לפני כל משמרת. משרה ומהפחד. מי שלא היה שם לא יכול לדמיין את זה אפילו. החברים והיועצים יכולים להגיד עד מחר שלא היו דברים מעולם. אני יודע את האמת. כשעבדתי במעון שאלו אותי אם אני ממליץ למישהו לעבוד שם. לא הייתי ממליץ לאף אחד לעבוד שם".
העובד לשעבר אמר עוד כי "הדרך של שרה נתניהו בעבודה הייתה משפילה ומחווירה וחבל לי על העובדים במעון. אני שומע שהיא טוענת שזו רדיפה וזו שטויות. צריך לעשות סוף להתנהלות הזאת במעון ראש הממשלה. אני רוצה להאמין שאפשר לעשות שינוי שם. אני רוצה להגיד לכל העובדים שסבלו שלא יפחדו להגיש תביעה. תראו אותי ואת מני נפתלי שהאמת שלנו יצאה לאור". תגובת שרה נתניהו לדברים טרם התקבלה.
בית הדין קבע כי המדינה תשלם לאליהו פיצוי בגובה של 65 אלף שקל בגין עגמת נפש, הוצאות משפט בסך 7,500 שקל, וכן 25,000 שקלים במשותף עם חברת כוח האדם, שתשלם בנפרד כ-30 אלף שקל פיצויים.
עו"ד נעמי לנדאו המייצגת את אליהו אמרה: "גיא אליהו ומני נפתלי הם גיבורים. תרשו לי להוסיף את הגברת אתי חיים, אישה עדה אמיתית וכנה שעמדה כמו כולם בגבורה נגד כוחות רשע חזקים ששמו להם למטרה לחסל אותם, לא לפני שפגעו אנושות בזכויות העובדים. את הכשרתי קיבלתי לפני שנים רבות וייצגתי מאות עובדים. לעולם לא פגשתי מעסיק רשע כל כך שניהל מלחמה נגד עובדים פשוטים שרק רצו לממש את זכויות כעובדים. מצחיק אותי שיש אנשים שנקלעו למעון ראש הממשלה שאומרים שהם לעולם לא ראו את שרה צועקת או יוצאת מגדרה".
"כולנו יודעים שגם גברים, עבריינים ואחרים לא מבצעים פשעים בנוכחות אחרים. דווקא לכאלו יש פנים רבות , מבלבלות", המשיכה עו"ד לנדאו. "אני לא מתייאשת וקוראת לגברת נתניהו לשנות את דרכיה. הגיע הזמן שתסתכלי במראה, את פסיכולוגית לא? לא יכול להיות שאת לא רואה מה עשית לעובדים במעון ראש הממשלה. את עדיין יכולה לשנות את דרכייך".
השופטת, דיתה פרוז'ינין, ציינה בפסק הדין: "יש לקבל במלואה את טענת התובע כי היה חשוף להעסקה פוגענית במעון, אשר באה לידי ביטוי בנזיפות, צעקות, השפלות, דרישות מוגזמות ואף בלתי סבירות, כי שררה במעון בתקופת עבודתו אווירה של פחד, וכי נדרש לעבוד לאורך כל תקופת עבודתו במשך שעות רבות מאוד".
בתביעתו תיאר אליהו בין היתר כי נדרש לחזור למעון ראש הממשלה בשעת לילה מאוחרת, משום שהלך לביתו אחר חצות. "היא החזירה אותי בלי הצדקה, סתם להראות שאני הולך הביתה, שגם אני צריך לשאול אותה אם היא צריכה משהו", העיד. "כשחזרתי הביתה, היא אמרה לי זה לא בסדר שאתה הולך בלי לשאול אותי אם אני צריכה משהו ובלי להגיד לי לילה טוב, מעכשיו כל פעם תתקשר אליי אפילו אם זה 12 או אחת בלילה ותגיד לי לילה טוב".
בית הדין קבע כי "מדובר בדרישות בלתי סבירות ומשפילות, שאין מתחשבות בזכותו של העובד הן ליחס של כבוד, והן לזכותו לעבוד בשעות סבירות. גם אם נקבל את הטענה כי על העובד להודיע לגב' נתניהו לפני לכתו כסבירה אף כי מדובר בחצות הליל, האם היה הכרח להחזיר את התובע למעון לאחר שעות עבודה ארוכות, האם לא ניתן היה לומר זאת לתובע למחרת בבוקר?".
מטעמו של אליהו העידה עובדת נוספת לשעבר במעון ראש הממשלה, אתי חיים, שתיארה את "תנאי העבודה הקשים במעון, את הדרישות המוגזמות ואת היחס של גברת נתניהו לעובדים". בית המשפט כתב כי "גב' חיים תיארה בהרחבה מקרה שאירע בשבת בצהריים כאשר היא והתובע הכינו ארוחת צהריים והניחו את הסלטים על השולחן בפטיו.
בשל פתיחת או סגירת הסכך וחשש לנפילת אבק, ביקשה גב' נתניהו להוציא את כל הסלטים, לפנות את השולחן ולערוך מחדש. לאחר שהבן אבנר העיר כי אין בכך צורך, משכה גב' נתניהו את המפה, זרקה את כל הכלים והורתה לגב' חיים ולתובע לאסוף הכול תוך 5 דקות, ולערוך מחדש, וכך נעשה".
בא כוחה של משפחת נתניהו עו"ד יוסי כהן מסר בתגובה לפסק הדין: "היחס הפוגעני האמיתי הוא של השופטת פרוז'ינין שכצפוי התעלמה שוב באופן בוטה ומוטה מעדותה של הגברת נתניהו. המשפט נוהל באופן חד צדדי ולא התאפשר לגברת נתניהו להביא עדים שיפריכו את טענותיו השקריות והמרושעות של גיא אליהו. בכוונתנו לערער על פסק דין שגוי ומוטה זה".