המשטרה: "אין שינוי במדיניות פרסום ההודעות בסיום החקירה"
המפכ"ל רוני אלשיך הסביר את ההודעה המרוככת לגבי ההמלצה להעמיד לדין את שרה נתניהו בכך ש"לא סבר שהיה ראוי לפרסם לציבור" - בניגוד למקובל בתיקים פליליים. במשטרה מבהירים: נמשיך לפרסם ממצאים עיקריים כולל אם בוססה תשתית ראייתית נגד חשוד
מהי המדיניות? תלוי באיזה חשוד מדובר: לאחר העימות בין המשטרה למשרד היועץ המשפטי לממשלה, אמש (ג') פורסמה הודעה משותפת למפכ"ל המשטרה רוני אלשיך והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שבו אמר אלשיך כי סבר שלא היה ראוי לפרסם בציבור את דבר ההמלצה להעמיד לדין את אשת ראש הממשלה שרה נתניהו בפרשת מעונות ראש הממשלה ולהפוך את הדיון המשפטי-מקצועי לדיון ציבורי. אמש אמרו במשטרה בתגובה רשמית: "אין שינוי במדיניות פרסום ההודעות בסיום החקירה".
בהודעה אמר אלשיך כי לאור רצונו, "הנחה להיצמד בהודעה לתקשורת, לניסוח מצומצם שאינו מפרט את העמדה לפרטיה". עם זאת, במשטרה אמרו אמש כי אין כל שינוי מדיניות ובמקרים הבאים ימשיכו לפרסם את הממצאים העיקריים מהחקירות, לרבות אם נמצאה תשתית ראייתית ואם בוסס החשד נגד חשודים בפלילים.
בסיום חקירות משטרה נוהגת דוברות המשטרה לפרסם את דבר סיום החקירה, את הממצאים העיקריים, האם בוססו החשדות והאם ישנה תשתית ראייתית להעמדה לדין. רק בשבוע האחרון פרסמה המשטרה במקרים שונים הודעות רשמיות על סיום חקירות עם ממצאיה העיקריים. כך למשל, כפי שניתן לראות בהודעות המשטרה המצורפות, הודיעה המשטרה כי בתום חקירת פרשיית שחיתות בדרום בוסס החשד לביצוע עבירת שוחד על ידי ראש מועצת מרחבים שי חג'ג' והושגה תשתית ראייתית בתיק.
כך היה גם בתום חקירת השחקן משה איבגי, אז הודיעה המשטרה כי בוסס החשד לביצוע עבירות מין של השחקן. יש לציין כי אלשיך היה אמור לנאום הערב בטקס סיום מסלול ללימודי משטרה בכפרי הנוער, אך ביטל את הגעתו ללא ידיעת התקשורת.
בהודעה הרשמית שהוציאה המשטרה ביום ראשון לתקשורת נכתב כי "הפרשה החלה בפברואר 2015 באישור היועמ"ש ופרקליט המדינה והתמקדה בכמה נושאים, אשר בעניינם עלה חשד לביצוע עבירות פליליות, בהן חשד לקבלת דבר במרמה ולמרמה והפרת אמונים, כולל טיפול בתלונות הדדיות. בסיומה של החקירה הועברו כל הראיות לכאורה, הממצאים והתובנות שנאספו בחקירות המשטרה לפרקליטות מחוז ירושלים, אשר ליוותה את החקירה, לצורך עיון והחלטה". בצעד חריג לא הזכירו את שמות החשודים כולל נתניהו.
במשטרה טענו בתגובה כי כבר בסוף השבוע שעבר סיימו החוקרים לסכם את התיק, ובכירי אגף החקירות נפגשו עם אנשי הפרקליטות והיועמ"ש על מנת לעדכן אותם בממצאים. שלשום בבוקר החליטו במשטרה להוציא את ההודעה על סיום החקירה, וכנהוג העבירו את ההודעה ליועץ המשפטי לממשלה. לטענת גורמים במשטרה המעורים בפרשה, אנשי היועץ המשפטי מנדלבליט הם שביקשו מהמשטרה להמתין עם ההודעה על סיום החקירה. הבקשה המיוחדת הזאת הגיעה עד ללשכת המפכ"ל רוני אלשיך - שהחליט שלא להיענות לבקשה.
גורמים בכירים במשרד המשפטים טענו שלשום בתגובה כי "לאחר שהמשטרה עדכנה על כוונתה לצאת בהודעה, הודיע להם היועמ"ש שעל ההודעה להיות מלאה ולכלול גם את ההמלצה. בעניין הזה התנהל ויכוח, והיועמ"ש הודיע להם שההודעה החלקית כפי שהייתה מונחת על שולחנו באותה העת לא מקובלת עליו ולא ראוי לפרסם אותה בצורה כזאת. בסופו של דבר במשטרה החליטו בצורה חד-צדדית להפסיק את התיאומים ולצאת עמה לתקשורת".
בהודעה של אלשיך ומנדלבליט נכתב אמש: "בתום החקירה הועברו הממצאים וכן עמדת המשטרה כי התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות בידי כמה מעורבים אל היועץ המשפטי לממשלה, בכתב, כפי שנהוג בכל התיקים המנוהלים במשטרה ומועברים להחלטת הפרקליטות. השיח בין המפכ"ל לבין היועץ המשפטי לממשלה הוא ישיר ופורה ומתוך כבוד הדדי, והבנה מלאה של חלוקת האחריות בין המערכות השונות, כמו גם חשיבות שיתוף הפעולה ההדוק ביניהן".