שתף קטע נבחר

 

6 מזונות שיש בכל מטבח שהוכחו כמסייעים בריפוי

שמן זית מפחית מחלות כרוניות, ג'ינג'ר מוריד לחץ דם, כורכום עוזר בריפוי פצעים ותהליכי דלקת וכרובית עוצרת תהליכי חמצון בגוף. המזונות שקרוב לוודאי נמצאים אצלכם במטבח שהוכחו מחקרית כמועילים לבריאות

המונח "דלקת" החל לתפוס תאוצה ומתחיל להיות מונח יומיומי ושגרתי בקרב האוכלוסייה הכללית. דלקת היא למעשה תגובה ביולוגית מאוד מורכבת, הבאה לתת הגנה מפני גורמים מזיקים, ומתחלקת לשניים: אקוטית וכרונית.

 

בעולם המודרני של היום, הנשלט על ידי התעשייה, אנו נחשפים לגורמים דלקתיים רבים באופן יום יומי כגון: קרינה, עישון, זיהום אוויר וכמובן אוכל מעובד ומתועש העשיר בשמן, מלח וסוכר.

 

הגורמי הללו יוצרים תגובות מזיקות מאוד בגוף ומובילות לתהליכים דלקתיים רבים המובילים להתפתחות של מחלות רבות כגון: מחלות לב, סוכרת, סרטן ועוד. למעשה ניתן לומר כי התפתחותה של כל מחלה כרונית, מקורה בתהליכים דלקתיים.

 

הדלקת האקוטית, לעומת זאת, היא תגובה רצויה המביאה לתיקון הרקמה הפגועה ומאופיינת בזרימת דם מהירה, כאב, לעתים חום מקומי ונפיחות שאמורים לעבור תוך מספר ימים.

 

שינוי אורח חיים באמצעות אכילה בריאה וביצוע של פעילות גופנית, יחד עם מרכיבים תזונתיים ייחודיים וטבעיים, עוזרים במניעה של התהליך הדלקתי ותורמים לבריאותנו. לפניכם, המזונות שיכולים לעשות את השינוי ביעילות רבה.

 

קיראו עוד

מזון מרפא: מה לאכול כדי למנוע דלקות?

4 המזונות הכי יעילים לריפוי ומניעת דלקות בגוף 

המזונות שמזיקים לגוף - ואלה שיבריאו 

 

1. שמן זית

אחד השמנים הנחקרים ביותר וזאת בזכות הרכב חומצות השומן הייחודי שבו, עשיר בחומצת השומן "חומצה אולאית" (אומגה 9), חומצת שומן הנחשבת לבעלת תכונות אנטי דלקתיות.

 

צריכה של שמן זית נחשבת במדינות רבות כגורם מרכזי בסיוע הפחתת מחלות מטבוליות כרוניות. כמו כן מכיל ריכוז גבוה של נוגדי חמצון המנטרלים את תהליכי החמצון בגוף ונמצא כבעל יכולת לעכב תהליכי סרטן ומחלות לב, הנוצרים בעקבות תהליכי דלקת שונים בגוף.

 

בנוסף, שמן זית הוא השמן היחיד הנצרך במזון, המסוגל להפחית את רמות "הכולסטרול הרע", ה- LDL וזאת מבלי להשפיע על רמות "הכולסטרול הטוב", ה- HDL, ובכך לתרום לבריאות הלב.

 

שמן זית. (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שמן זית.(צילום: shutterstock)

 

2. ג'ינג'ר

עוד מהמאה ה-16 הג'ינג'ר היבש היה משמש ברפואה הסינית וההודית לטיפול בתסמינים במערכת העיכול כמו בחילות ונפיחויות. כיום, מכירים תכונות רפואיות נוספות לצמח המרפא כגון: מניעת מחלות לב וסוכרת.

 

בנוסף על כך, הג'ינג'ר תורם להפחתת לחץ דם, הפחתת רמות סוכר ושומנים בדם. צמח הג'ינג'ר נחשב לאחד מהצמחים נוגדי הדלקת החזקים ביותר הקיימים וזאת בזכות כמות נוגדי החמצון השונים המצויים בו ופועלים בסינרגיזם ביניהם.

 

3. כרובית

נציג של "משפחת המצליבים", הנחשב לנוגד חמצון מאוד חזק בגלל יכולתו לנטרל רדיקליים חופשיים. כמו כן, מחקרים חדשים מראים מנגנונים נוספים בהם משפיעים על מניעת תהליכי דלקת על ידי שינויים של גנים הקשורים במניעת התפתחות מחלות כרוניות כמו סרטן.

 

4. תה ירוק

אחד מהמשקאות המדוברים ביותר כיום בזכות כמות נוגדי החמצון שבו, בעיקר ה-EGCG ופוליפנולים נוספים שנחשבים לנוגדי חמצון טבעיים חזקים מאוד המסוגלים למנוע את תהליכי החמצון, הנוצרים ביום יום בגופנו.

 

כמו כן, התה הירוק תורם לחיזוק המערכת החיסונית הקשורה בנטרול הגורמים המחמצנים ומניעת התפתחות של תהליך דלקתי. בנוסף לכך, מתברר כי לתה הירוק השפעה אפיגנטית - השפעה על סביבת גנים שונים הקשורים ביצירת תהליכי דלקת המובילים להתפתחות מחלות שונות, בכך שמביא לנטרול של גנים אלו ותורם לבריאות הגוף.

 

כורכום (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כורכום(צילום: shutterstock)

 

5. כורכום

התבלין בעל פיגמנט הצהוב, ונמצא קשור במחקרים רבים למניעה של מחלות רבות. עוזר בהפחתת תהליכי חמצון, תהליכי דלקת וריפוי פצעים.

 

מחקרים עדכניים מראים כי לכורכום יכולת גבוהה במניעה של תהליכי דלקת הקשורים בהתפתחות של סרטן המעי הגס ובהתפתחות של מחלות לב. כמו כן השפעתו מתחזקת בנוכחות של פלפל שחור.

 

6. שוקולד מריר

לפעמים חייבים את הטעם המתוק, ומסתבר שיש מרכיב תזונתי מתוק שהוא גם בריא. שוקולד מריר בעל אחוז גבוה של מוצקי קקאו מכיל כמות גבוהה של קקאו,

 

מרכיב צמחי המכיל סוגים שונים של נוגדי חמצון התורמים במניעת תהליכי דלקת. שילוב של כמות קטנה של מוצקי קקאו באופן יומיומי נותן מענה בריא לתחושת המתוק ויחד עם זאת בעל ערך תזונתי רב.

 

הכותב הוא מרצה לתזונה, תזונאי B.sc במדעי התזונה

 

צפו בהשפעות אכילת ירקות על הבריאות שלכם:

 

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נוגד חמצון חזק ביותר. כרובית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים