המשטרה: הצעירה חזרה בה. לא היה אונס, העצורים ישוחררו
המשטרה החליטה לשחרר ממעצרם את שני הפלסטינים שנחשדו באונס צעירה הלוקה בנפשה, לאחר שהודתה: "יחסי המין היו בהסכמה". כששאלו אותה מדוע אמרה שעברה מסכת אלימות והשפלות, השיבה: "דודה שלי אמרה לי להגיד את זה". עם פרסום הפרשה המשטרה זגזגה בהודעות ובבית המשפט. ראש הממשלה גינה בפייסבוק את אלו שלא גינו, ונאלץ לחזור בו
שני הפלסטינים שנחשדו באונס ובאלימות כלפי צעירה הלוקה בנפשה ישוחררו ממעצר לאחר שהצעירה חזרה בה מגרסתה. המשטרה בדקה את הטענות ולא מצאה ראיות לאונס, להשפלות או להתנהגות אלימה כלפיה. "יחסי המין היו בהסכמה", הפתיעה הצעירה את החוקרים שלה. כששאלו אותה מדוע אמרה שעברה מסכת אלימות והשפלות, השיבה: "דודה שלי אמרה לי להגיד את זה".
במשטרת מחוז תל אביב ציינו בצהריים כי "לפי התלונה על אונס, החשודים השפילו בנוסף את הצעירה תוך שהם מפנים לעברה אמירות גזעניות בעליות צביון לאומני. המשטרה פתחה בחקירה באופן מיידי, ויום לאחר הגשת התלונה נעצרו שני חשודים. הם הכחישו בחקירתם את המעשים המיוחסים להם. כבר בשלבים הראשונים היה ברור כי מדובר בחקירה מורכבת ורגישה, שחייבה שילוב של חוקר מיוחד מטעם משרד הרווחה לצורך גביית עדותה של מתלוננת בעלי צרכים מיוחדים".
עוד מסרו במשטרה כי "צוות החקירה המיוחד התנהל במקצועיות וברגישות רבה תחת מורכבות זו. החוקרים הקפידו על שמירת צנעת הפרט וכבוד המתלוננת, באיזון הראוי ובמינונים הנכונים כשהם אוספים ובונים את פסיפס הראיות לצורך הבנת תמונת המצב האמיתית לגבי מה שאירע. בתום 15 ימי חקירה מאומצת הגיעו חוקרי המשטרה ונציגי הפרקליטות למסקנה כי בשלב זה לא התגבשה תשתית ראייתית להוכחת התלונות. לאור זאת הוחלט לבקש שלא להאריך את מעצר החשודים ולשחררם בתנאים מגבילים".
הזגזוג והפוסטים של נתניהו
המשטרה זגזגה בבית משפט השלום בתל אביב בעת שביקשה להאריך את מעצרו של פלסטיני החשוד באונס הצעירה הלוקה בשכלה. במשך ימים ארוכים נמנעה המשטרה מלמסור לכתבי הפלילים מידע על אודות האירוע. בעקבות פרסום פרטי הפרשה, מיהר ראש הממשלה בנימין נתניהו להאשים גורמים פוליטיים ואת התקשורת באי-גינוי האירוע: "זה פשע מזעזע שדורש גינוי מקיר אל קיר, אבל גינוי כזה משום מה לא נשמע - לא בתקשורת ולא לרוחב הקשת הפוליטית. אפשר רק לדמיין מה היה קורה במקרה הפוך. אנו נגבה את מלא המחיר ונמצה את מלא חומרת הדין עם כל המעורבים באירוע האכזרי הזה".
כעבור כמה שעות פרסם ראש הממשלה פוסט חדש: "לגבי הפוסט שפרסמתי אמש: המקרה כפי שדווח עורר בי כאב וזעזוע עמוקים. עם זאת לא היה נכון שאתייחס לנושא לפני מיצוי החקירה ואני מצר על כך".
דוברת המשטרה, ניצב-משנה מירב לפידות, אמרה השבוע שהמשטרה אינה מייחסת לחשודים עבירות ממניע לאומני, אך בבקשת הארכת המעצר שהוגשה לבית המשפט בעניינו של אחד החשודים צוין סעיף גזענות. נציג המשטרה בדיון הודיע כי הוחלט להסיר את החשד למניע לאומני, וזמן קצר לאחר מכן שינתה המשטרה שוב את דעתה: "עד שהחשוד השלישי במעשה ייתפס, אנו מבקשים להשאיר את המניע הלאומני".
עו"ד אופיר כתבי מהסנגוריה הציבורית שמייצגת את החשוד הבגיר, אמרה לדיון בבית משפט השלום בתל אביב כי "מדובר באדם שנמצא בישראל עם אישורי שהייה כחוק, אב לילדים, שבעקבות סכסוך שכנים נמצא כאן. לאור ההתפחויות בפרשה הגשנו בקשה דחופה לשחרורו. בית המשפט קיבל את עמדתנו. לאחר שבועיים של חקירות התברר לכל כי טענותיו היו נכונות וכי מדובר היה בתלונת שווא. לאחר הסבל ברב שנגרם לו אנו מקווים שיאפשרו לו להמשיך לפרנס את משפחתו ויחזירו לו אשרת השהייה שפגה בזמן שהותו במעצר".
הסנגורית אמרה עוד: "עד היום עדיין לא התגבשו ראיות שיכולות להביא לכתב אישום, וככל שהזמן עובר והמשטרה לא מצליחה לגבש ראיות הדברים מדברים בשם עצמם. אני סבורה שגם התמונות, תמונות קשות, לא קשורות לחשוד. הוא שב והסביר שהטלפון הזה לא בשימושו".