ניצחה במאבק לחיים, נלחמת ללמוד
לינוי סוסאן בת השמונה החלימה מלוקמיה, אך כל ניסיונות משפחתה לשלבה בבית הספר האיטלקי בחיפה לא הועילו בטענה לחוסר מקום. במשרד החינוך נדרשו לסוגיה ונדחו אף הם. אביה: "היא יכולה ללמוד שעה ביום, איפה החמלה?". בית הספר: הכיתות שלנו צפופות וקטנות, הזמנו את האב לראות אך הוא סירב
ארבע שנים לאחר שחלתה בסרטן, נתקלת לינוי סוסאן בת השמונה בקשיים להתקבל למוסד לימודי מחדש. הוריה ניסו לשלבה בבית הספר האיטלקי בחיפה, שם לומד גם אחיה התאום רועי, אולם שם סירבו לקבלה בטענה לחוסר מקום, ולא עזרו גם פניות מצד משרד החינוך. "ביקשתי מהם קצת חמלה, אבל הם סירבו", אמר אביה, אמיר, לאולפן ynet.
סוסאן בת השמונה חלתה בלוקמיה ועברה השתלת מח עצם ושיקום ארוך. לפני כחודשיים הודיעו לה הרופאים שההליך צלח, ואחרי ארבע שנים של היעדרות מלימודים, היא יכולה לתפקד כרגיל. "היה חשוב לנו שהיא תלמד עם אחיה כי אין לה חברים וחברות חוץ ממנו", מספר אביה. "היא יכולה ללמוד שעה ביום ופנינו לבית הספר האיטלקי אבל הם סירבו. אחרי שנים של סבל מהמחלה הזו, שאפילו מבוגרים מפחדים ממנה, לינוי ניצחה. אז קצת חמלה. אשתי למדה בבית הספר הזה, הבן שלי לומד שם, הם צריכים להתגאות שאני מבקש להכניס לשם גם את לינוי".
במהלך השבועות האחרונים סוסן לא הרפה. הוא ניסה בכל דרך אפשרית לשנות את רוע הגזרה, הוא פנה שוב ושוב למנהלי בית הספר עד שהיחסים בין הצדדים עלו על שרטון. השיא היה כאשר מנהלת בית הספר הגישה נגדו תלונה במשטרה בעקבות פוסט שהעלה בפייסבוק, ובו כתב כי יעשה בלגן עד שבתו תוכנס לבית הספר. סוסאן גם פנה למשרד החינוך, בין היתר לנפתלי בנט ולמנהלת מחוז הצפון רחל מתוקי.
לפני כשבועיים שלחה מתוקי למנהלת בית הספר, שמוכר על ידי משרד החינוך אך איננו רשמי, מכתב שבו היא דורשת להכניס את לינוי לבית הספר מטעמי רגישות, אך גם דרישתה נדחתה. במשרד החינוך הציעו לאב לשלוח מכתב התנצלות על ההתנהלות מולם, אך גם זה לא עזר והסירוב נשאר על כנו. בימים האחרונים התקבל במשרד החינוך מכתב ממנכ"ל בית הספר שמבהיר כי לינוי לא תשובץ במוסד.
בעקבות המקרה הודיע חבר הכנסת איציק שמולי, חבר ועדת העבודה והרווחה ומוביל המאבק בכנסת עבור זכויותיהם של משפחות
לילדים חולי סרטן, כי ידרוש לכנס את ועדת החינוך באופן בהול כדי למצוא פתרון מיידי ללינוי. "פשוט מביש לראות באיזו נחישות נאבקים בית הספר ומשרד החינוך בילדה בת שמונה שכל מבוקשה הוא ללמוד בבית הספר עם אחיה. אם היו משקיעים שם רבע מהמאמץ במציאת פתרון לילדה – הכול היה כבר נפתר. אולי אם הם יסתכלו בעיניים לילדה בת שמונה בדיון כזה – האטימות תיפסק", אמר.
גורמים במשרד החינוך הסבירו השבוע כי העובדה שמדובר במוסד מוכר שאינו רשמי מקשה עליהם לחייב את המנהלת לקבל את לינוי לבית הספר. ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "המכתב של מנכ"ל בית הספר התקבל במשרד והועבר לבחינה של הייעוץ המשפטי".
מבית הספר האיטלקי נמסר בתגובה: "אנו מבינים את מצוקתה הקשה של המשפחה. ההנהלה ניסתה למצוא כל פתרון שיסייע לילדה ויאפשר לה ללמוד בבית הספר. שמחנו לשמוע כי בינתיים נמצא לילדה פתרון והיא התקבלה לאחד מבתי הספר הממלכתיים בחיפה שיספק עבורה את כל הצרכים אשר להם היא זקוקה. לצערנו, אין באפשרותנו לתת את המענה המיידי אשר לו מצפה המשפחה מכיוון שכל הכיתות בבית ספרנו, שהן זמניות וקטנות מאוד, צפופות ודחוסות עד קצה היכולת. עם כל הצער שבדבר, אסור להנהלה להתעלם מחובתה בראש ובראשונה לבטיחות הילדים הנמצאים בכיתות הצפופות עד אפס מקום. יתרה מכך, הנהלת בית הספר הזמינה את אב המשפחה לראות במו עיניו את מצוקת הצפיפות הקשה שממנה סובלים הילדים, אך הוא סירב".
גורמים בביה"ס מסרו כי "קשה להבין את התנהלותו התמוהה של אב המשפחה. הוא עצמו פנה מספר פעמים לביה"ס בשנה שעברה ומחה בתוקף על הצפיפות בכיתה שבה לומד בנו, כך שאינו יכול לטעון שאינו מכיר בעובדה כי מדובר בכיתות שאין בהן מקום לנשום ובסכנה בטיחותית של ממש".