מוסינזון: "הומופוביה היא אלימות בספורט"
כדורסלן העבר שיצא מהארון לפני מספר שבועות בפוסט מרגש בפייסבוק, השתתף בדיון בוועדת הספורט של הכנסת בנושא האלימות כלפי קהילת הלהט"ב בספורט בישראל
"האלימות והגזענות בספורט עלתה לא פעם לדיון בכנסת, אבל כשזה מגיע להומופוביה כולם מתעלמים. זו אלימות כמו כל אלימות אחרת והיא פוגעת בכולנו, מאמנים, אוהדים, שחקנים והציבור הרחב." כך אמר אתמול (ג') כדורסלן העבר גילי מוסינזון, בדיון שערכה וועדת הספורט של הכנסת בנושא האלימות כלפי קהילת הלהט"ב בענף הכדורסל בישראל ובספורט בכלל.
מוסינזון המשיך: "שחקן שעולה ממחלקת הנוער לבוגרים זה הזמן הקריטי ביותר עבורו כספורטאי וזה צומת שיכול להרוס גם את הנפש שלך, כי אז גם נקבעת הזהות המינית שלך".
לדיון הגיעו ספורטאי עבר נוספים, שיצאו מהארון בשנים קודמות, וכולם הצביעו על חומרת התופעה. "יש מעט מאוד ספורטאים שיצאו מהארון ובישראל יש רק שלושה", אמר ברק עטר, אלוף ישראל לשעבר בשחייה. "במקרה שלי, כולם ידעו שאני הומו אבל
אין ספק שהנוכחות שלי הציקה לשחיינים אחרים ולמאמנים. הרגשתי את זה באימונים. היה להם קושי להכיל אותי. היציאה של גילי מוסינזון מהארון הייתה מאוד חשובה, כי כולם מכירים אותו ולכן הוא פורץ דרך".
חברת הכנסת מירב בן ארי, שניהלה את הדיון בוועדה, אמרה: "גילי, אין הרבה כאלה שבאים ומרגשים או גורמים לנו לדמוע. יש לך השפעה גדולה, הצלחת להגיע להרבה משפחות הביתה והצלחת לרגש גם אותי".
טל מעוז ושגיא קריספין - יושבי ראש 'מועדון ספורט גאה', שיזמו את הדיון, הציגו דרכים להתמודדות עם התופעה: "כיום הזירה הספורטיבית אינה מאפשרת 'מרחב בטוח' לחברי הקהילה הגאה ומונעת מרבים מהם ליטול חלק בפעילות כספורטאים, מאמנים, שופטים ואוהדים. צריך לשלב אמצעים עונשיים ואמצעים חינוכיים כמו גם מתן אמצעים וסמכויות לרשויות לצורך הטיפול בתופעות אלה".