שתף קטע נבחר

 

פיתוח חדש: רגל פרוטזה ראשונה בעולם - לנעלי עקב

מדענים מאוניברסיטת ג'ון הופקינס בארה"ב פיתחו רגל תותבת המתלבשת על כל סוגי הנעליים, כולל סטילטו. הרעיון עלה בראשם של הסטודנטים משום שיותר ויותר נשים נמצאות בסיכון גבוה לקטיעת גפה בגלל שירות צבאי. בארה"ב בלבד, כ-2,100 נשים אמריקניות עברו כריתת רגל במהלך שירותן

להמשיך ללכת על עקבים גם לאחר כריתת רגל: צוות סטודנטים מאוניברסיטת ג'ון הופקינס ניסו להציע פתרון לבעיה ופיתחו רגל תותבת, הראשונה בעולם שמתאימה גם לנעלי עקב גבוהות.

 

"נעלי עקב הן חלק בלתי נפרד מאורח החיים של אישה בעולם המודרני", אמרו הסטודנטים המפתחים מבית הספר להנדסה, "לנשים שנפצעו בשירות הצבאי ועברו כריתת רגל, חלק ניכר מהחיים שנראים לאחרים רגילים – אבדו".

 

קיים בשוק אמנם היצע של רגליים תותבות המותאמות לנעלי עקב, אולם הן אינן מתאימות לנעליים בעלי סוליות גבוהות, ומצריכות התאמה ספציפית של התותבת לכל נעל.

 

גמישות, נוחות ואיזון

הרעיון לפיתוח הגפה עלה בראשם של הסטודנטים משום שיותר ויותר נשים נמצאות בסיכון גבוה לקטיעת גפה, לאחר שבשנים האחרונות הן משתתפות בשירות צבאי קרבי. בארצות הברית בלבד, כ-2,100 נשים אמריקניות עברו כריתת רגל בשירותן הצבאי.

 

אבל מלאכת הפיתוח היתה מורכבת: על המפתחים היה ליצור רגל שלא רק תתאים למגוון נעלי העקב, אלא גם תמנע החלקה, תתמוך במשקל הנועלת ותהיה בעלת משקל קל. תהליך הפיתוח ארך כשנה וכלל חישובים מתמטיים מורכבים ופיתוח של כמה אבות טיפוס.

 

הסטודנטים נאלצו להתמודד עם הצורך לאזן את חוזק הרגל התותבת יחד עם גמישות, נוחות וקלות משקל.

 

בתחילת הניסויים הסטודנטים ערכו בדיקות באמצעות חומרים שונים שכללו בלון ולוחיות מתכת. לבסוף נמצא כי שכבות של סיבי פחם ברגל התותבת שומרות על משקל נמוך יחד עם יציבות גמישות והחוזק הנדרשים.

 

הסטודנטים יצרו ארבעה סוגי תותבות ובהן תותבת המתאימה לסטילטו, וניסו אותם על שבעה אנשים, שלושה מהם היו קטועי גפה. אחת מהן הייתה אלכסנדה קפליני, סטודנטית באוניברסיטה שעברה כריתת רגל בשל סרטן עצמות שתקף אותה בילדותה.

 

"נהניתי ללכת על התותבת", אמרה קפליני הלומדת בריאות הציבור, "הרגל הרגישה יציבה והקרסול מותאמת גם לעקבים גבוהים, נעלי בלט, נעלי ספורט מגפיים וסטילטו. הרגל המתכווננת פותחת אפשרויות לנעול מגוון רחב של נעליים".

 

העבודה על התותבת עדיין בשלבי פיתוח אולם בימים אלה שוקדים המפתחים להוציא פטנט על המוצר.

 

ובינתיים נמשכת ההתקדמות בהשתלת גפיים ביוניות לקטועים. צפו:

 

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אונ' ג'ון הופקינס
להמשיך ללכת על עקבים אחרי כריתת רגל
צילום: אונ' ג'ון הופקינס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים