שתף קטע נבחר

 

בכירים בישראל: "בקרוב הודעה על סיום המשבר עם טורקיה"

על פי גורמים המעורים במו"מ מול ארדואן, לראשונה מאז משט המרמרה ב-2010 צפויות שתי המדינות לחזור לנורמליזיציה מלאה והחלפת שגרירים. ראיון שהעניק דיפלומט ישראלי בטורקיה רומז: לייצוא הגז יש בכך חלק גדול

 

ארדואן עם השר יובל שטייניץ, בחודש מרס בוועידת בטיחות הגרעין בוושינגטון ()
ארדואן עם השר יובל שטייניץ, בחודש מרס בוועידת בטיחות הגרעין בוושינגטון

בכירים בישראל אומרים הערב (ד') שהמשא ומתן בין ישראל לטורקיה על סיום המשבר הדיפלומטי קרוב מאוד לסיכום, ושתי המדינות עומדות להודיע בזמן הקרוב על חזרה מלאה לנורמליזציה ולהחזרת שגרירים, לראשונה מאז הנתק אחרי אירוע משט המרמרה ב-2010.

 

שר בכיר המעורה במגעים אמר: "הכול כמעט סגור. סיימנו יותר מ-95 אחוזים של המשא ומתן. יש אולי עוד פרטים קטנים. זה יכול להיות גם עניין של ימים. יש ממשלה חדשה בטורקיה ורג'פ טאיפ ארדואן התבטא כמה פעמים שהוא רוצה לפתוח דף חדש. גם המצב הפוליטי בישראל הוא כזה שתומך בסיום המשבר. אין שום סיבה שזה לא יקרה".

 

 

אינדיקציה להתקרבות בין ישראל לטורקיה נמצאת בעובדה שבשבוע שעבר ביקר באיסטנבול מנכ"ל משרד החוץ, ד"ר דורי גולד, כדי להשתתף בפסגה ההומניטרית הבינלאומית של האו"ם. זה היה הביקור הרשמי הראשון של משלחת מישראל בטורקיה זה חמש שנים. גולד עצמו ביקר באיסטנבול גם לאחר הפיגוע נגד התיירים הישראלים במרס השנה.

 

רמז נוסף להתחממות הופיע בהתבטאות של הקונסול הכללי של ישראל באיסטנבול, שי כהן, שאמר בסוף השבוע בראיון לסוכנות הידיעות הטורקית, כי "המצב באזור כרגע מחייב שיתוף פעולה בתחום האנרגיה בין ישראל לטורקיה. הנתיב המשמעותי היחיד שגדול דיו לייצוא גז הוא טורקיה, שיכולה לספק תשתית ולייצא את הגז מערבה".

 

הוא הוסיף: "עסקת גז בין ישראל לטורקיה היא טבעית בנסיבות האזוריות שנוצרו, ועם מה שקורה עם השכנים שלנו. זאת פוליטיקה אמיתית. המצב באזור כרגע מחייב שיתוף פעולה אנרגטי עבור ישראל וטורקיה. חברות פרטיות מישראל וטורקיה דנות על הקמת צינור בין המדינות להעברת גז טבעי מלווייתן. מנקודת מבט גיאופוליטית, בלי טורקיה כ'אב' למקורות אנרגיה, ובמיוחד גז טבעי ממזרח למערב ומצפון לדרום, יהיה מאוד קשה לגוון את מקורות האנרגיה ולהיות אפקטיביים".

 

פגישת ארדואן עם מנהיגים יהודיים, פברואר

פגישת ארדואן עם מנהיגים יהודיים, פברואר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לדברי כהן, אספקת גז טבעי מחייבת תשתית נאותה: "בגלל המיקום הגיאופוליטי של טורקיה, זה מאוד חשוב שחלק מהגז שנייצא יהיה דרך טורקיה ועם תשתית טורקית של צינור ותחנת הנזלה".

 

כהן הוסיף שפרויקט כזה יהיה רווחי ויצריך את הרצון הטוב של משקיעים, חברות בנייה ושתי הממשלות: "תשתית הצינור, פיתוח שדות הגז והצינור לדרום טורקיה יעלו כארבעה מיליארד דולר לבד, בלי לדבר על הרחבת הצינור צפונה ומערבה. לטווח ארוך זה יהיה רווחי כי זה ישרת את טובת בניית האמון בין המדינות שלנו מחדש. בנושאים כמו אנרגיה זה יהיה ציון דרך לצעדים בוני אמון לעתיד היחסים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מרק ישראל סלם, רויטרס
נתניהו וארדואן
צילום: מרק ישראל סלם, רויטרס
מומלצים