כך נכין נקניקיות בבית בקלי קלות
רעיון גאוני היה השבוע לשף ירון קסטנבוים: בשביל מה להתעסק עם הכנת נקניקיות כשאפשר פשוט לכדרר את התערובת ולהכין ממנה קציצות מרגז? מתכון לנקניקיות תוצרת בית, שכל אחד יכול להכין בצ'יק במטבח בבית
הקיץ מתחיל להכות בפחוני שוק הכרמל, ואתו גם בלוטות הרוק שלי מתעוררות. כמו סימפוניה מתוזמנת, איך שהטמפרטורות עולות אני מתחמם על אוכל חריף, חמוץ ומתוק.
לפעמים אני מתרגם את זה למנות אסיאתיות, ולפעמים זה פשוט בא בז'אנר מקומי אדום וחריף. השבוע, במהלך ניסיונות בפיתוח תערובות לנקניקיות, חשבתי לעצמי מה יקרה אם פשוט נגלגל את מסת תערובת הנקניקיות ולא "ננקנק" אותה.
במקום להתעסק עם כל הכאב ראש של להפוך את התערובת לצורת נקניקייה מאורכת, אולי פשוט נכדרר אותה לכדורים - ונצלה. הפלא ופלא, יצאו קציצות מרגז, בדיוק כמו נקניקיה רק בלי כל הסימפוזיון מסביב ובלי העבודה הקשה.
לסיפור הזה שידכתי רוטב ממשפחת השקשוקות, וסלט בצל ירוק טרי, והרי מנה שוברת חום כהלכתה. לא לשכוח גם מגבת על כתף אחת לטובת ניגוב הזעה, פיתה או פרוסת חלה ביד השנייה ומומלץ גם לקלל בין ביס לביס – "אינעל העולם זה חריף, אבל זה מה זה טעים".
בברכת קיץ קל.
קציצות מרגז
המצרכים:1/2 ק"ג בשר בקר טחון עם 20% שומן טלה
1 שן שום, כתושה
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (או פחות לפי הטעם)
1/4 כפית הל, טחון
קורט ציפורן
1 כפית מלח
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה. טועמים, מאזנים תיבול ומכדררים לקציצות.
- את הקציצות ניתן לצלות ואז להכניס לרוטב העגבניות או פשוט להכניס ישר לרוטב בלי לצלות(במרוקו נוהגים כך, וזו גם הוורסיה המועדפת עלי).
רוטב עגבניות חריף
המצרכים:
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום פרוסות דק
2 כפות רסק פלפל יבש (ראה מתכון למטה)
8 עגבניות בשלות, קלופות, חתוכות לקוביות ומסוננות
1 כפית פלפל שחור
3 פלפלים ירוקים חריפים, שרופים על אש גלויה, נקיים מגרעינים וחתוכים גס
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את השום וצולים מעט.
- מוסיפים את רסק הפלפלים היבשים ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות, פלפל שחור ומכסים.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות על חום נמוך.
- מוסיפים את הפלפלים החריפים והמלח מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
- להגשה: כ-5 דקות לפני ההגשה צולים את הקציצות על מחבת עם מעט שמן זית, כ-2 דקות מכל צד, ומכניסים אותן לרוטב. מבשלים כ-5 דקות, ומגישים עם סלט בצל ירוק וסוג לחם נבחר לניגוב.
סלט בצל ירוק
המצרכים:
1 צרור בצל ירוק, שטוף, וחתוך לטבעות
1/4 כפית זרעי קימל קלויים, וקצוצים דק
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (לפי הטעם)
1/2 לימון מגולען, קצוץ דק עם הקליפה
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בסמוך להגשה ומגישים (הלימון כובש את הבצל ולכן חשוב לבצע את ערבוב המרכיבים סמוך לשעת הארוחה).
רסק פלפלים יבשים
המצרכים:
200 גרם פלפלים אדומים מתוקים יבשים
10 שיני שום
3 יח' פלפל סודני (פלפל אדום, יבש, קטן וחריף)
1/2 כף כמון, טחון
1/2 כף זרעי קימל, טחונים
3 כפות מיץ לימון
2/3 כוס שמן תירס +1/3 שמן זית
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הפלפלים במים זורמים ומעבירים לנייר סופג.
- מנקים מגרעינים ומגבעולים.
- טוחנים במטחנת בשר את הפלפלים היבשים הנקיים, הפלפל הסודני ואת השום ומעבירים לקערת ערבוב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. שומרים בקופסה אטומה במקרר.