שתף קטע נבחר

 

כנס בת"א: "שתי מדינות, מולדת אחת"

מאות פעילי שלום הגיעו לכנס השנתי של התנועה שמורכבת מישראלים ופלסטינים ומטרתה להשיג פתרון של שתי מדינות בגבולות 67', גבולות פתוחים כך שכל אחד יוכל לגור איפה שירצה וירושלים כבירה משותפת

 

 

כנס שלום בתל אביב    (צילום: ניצן דרור)

כנס שלום בתל אביב    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תנועת השלום החדשה "שתי מדינות, מולדת אחת", המורכבת מישראלים ופלסטינים, קיימה הבוקר (ה') את הכנס השנתי שלה ובו הוצגו עקרונותיה: שתי מדינות עצמאיות על בסיס גבולות 67', גבולות פתוחים, שיתוף פעולה כלכלי ובירה אחת - ירושלים.

 

מאות פעילי שלום הגיעו הבוקר לכנס השנתי בתל אביב בגני התערוכה של תנועת השלום "שתי מדינות מולדת אחת" שהוקמה לפני שלוש שנים. בתנועה חברים גם מתנחלים מיהודה ושומרון, חרדים, ופלסטינים שהגיעו לאירוע מרחבי יהודה ושומרון.

רון כחלילי, בכנס השלום בגני התערוכה (צילום: ניצן דרור) (צילום: ניצן דרור)
רון כחלילי, בכנס השלום בגני התערוכה(צילום: ניצן דרור)

לאחרונה, כך מספרים בתנועה, הוצגו עקרונות התנועה לנשיא הפלסטיני אבו מאזן, והרב שלמה ריסקין, רבה של התנחלות אפרת, נתן לה את ברכת הדרך. בין הפעילים הבולטים ביוזמה ניתן למנות את הסופר ניר ברעם, מנכ"לית שלום עכשיו לשעבר מוריה שלומות, עו"ד מיכאל ספרד, והדסה פרומן מתקוע, אלמנתו של הרב מנחם פרומן.

 

בניגוד ליוזמות שלום אחרות, התנועה החדשה מסכימה במסגרת הסכסוך שלא לחלק את ירושלים ולאפשר למתנחלים במסגרת הסכם עתידי להישאר בתחומי המדינה הפלסטינית העתידית, בכפוף לפיצוי הולם של פלסטינים על אובדן קרקעות ורכוש. כמו כן, המתנחלים החברים ביוזמה מכירים בזכותם של הפלסטינים למדינה עצמאית בגבולות 67' ומסכימים לחיות תחת ריבונותה.

 

במהלך הכנס הוצג מסמך העקרונות של התנועה החדשה שהחל להתגבש עם הקמתה לפני שלוש שנים. בין היתר הוסכם כי בישראל ובפלסטין יוקמו שתי מדינות עצמאיות ריבוניות, שיתחלקו לפי גבולות 67'. שתי המדינות יהיו חברות בגוף-על משותף שיקיים מוסדות משותפים כמו ביטחון, בית דין לזכויות אדם, שיתוף חברתי וכלכלי.

 

בין המדינות יתקיימו גבולות פתוחים, ישראלים יוכלו לחיות בפלסטין ופלסטינים בישראל. ירושלים השלמה תהיה בירתן של שתי המדינות, לכל מדינה תהיה מדיניות הגירה משלה ויוקם מנגנון משותף לפיצוי אזרחים שנפגעו מהסכסוך.

 

בשנים האחרונות קיימה התנועה בישראל ובפלסטין יותר מ-200 חוגי בית, כנסים והרצאות. "היוזמה מוכיחה שמתנחלים ושמאלנים, חרדים וערבים, שהורגלו במשך שנים לחשוב על עצמם כיריבים מרים, יכולים למצוא מכנה משותף ולפעול ביחד למען פתרון צודק לסכסוך", נמסר בהודעת התנועה. "היוזמה שוברת את המחיצות הישנות, ובמקום הפרדה, מציעה מודל של שותפות. היא משמשת בית חם לכל הקבוצות השונות האלה, ופותחת את דלתותיה לכמה שיותר אנשים מכמה שיותר אוכלוסיות בחברה הישראלית והפלסטינית כדי שיצטרפו לפעולה החשובה ביותר כיום למען הבטחת חיים משגשגים וראויים כאן במולדת המשותפת של שני העמים".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן דרור
רון כחלילי בכנס, היום
צילום: ניצן דרור
מומלצים