שתף קטע נבחר
 

"מכרזי מחיר למשתכן ייפתחו למשפרי דיור"

בכנס נדל"ן באילת אמר ראש מטה הדיור, אביגדור יצחקי, כי התוכנית לדיור מוזל המיועדת לרוכשי דירה ראשונה תימשך זמן רב, ובשלב מסוים תיפתח גם למי שרוצה למכור את דירתו ולקנות נכס גדול יותר. "נמשיך עם התוכנית עד שכל זוג צעיר שלא יכול לקנות דירה או לשפר את דירתו - יצליח בכך"

ההגרלות לתוכנית מחיר למשתכן, המיועדת לרוכשי דירה ראשונה, יפתחו גם למשפרי דיור (מי שבבעלותם דירה ובכוונתם למכור אותה כדי לרכוש דירה גדולה יותר). כך אמר היום (ה') ראש מטה הדיור במשרד האוצר, אביגדור יצחקי, בכנס השנתי של התאחדות בוני הארץ שנערך באילת.

 

הקבלנים: "אנחנו לא מחפשים אקזיט מהיר"

כ-32% מהקבלנים מתקשים לממן פרויקטים

הדירות יתייקרו, ההיצע יגדל - אבל מי יבנה?

 

יצחקי התייחס להצהרה של שר האוצר, משה כחלון, אמש לפיה התוכנית תימשך עד שנת 2020 ולא עד שנת 2016 כפי שהוחלט תחילה, בין השאר במטרה שלא לשנות את מחירי הקרקע - "המשאב העיקרי שאיתו אנחנו יכולים לשחק", כך לדבריו.

 

"כל תפקידנו היום זה לייצר יותר דירות במדינה", המשיך יצחקי, "יש כבר כ-34 אלף נרשמים עם תעודות זכאות לתוכנית מחיר למשתכן, וברגע שנצמצם את הפער בהיצע - נפתח את המכרזים גם עבור משפרי הדיור. נמשיך עם התוכנית עד שכל זוג צעיר שלא יכול או לקנות דירה או לשפר את דירתו יצליח לעשות זאת. בשנים הקרובות יהיו רק פרויקטים של מחיר למשתכן".

 

מחיר למשתכן לישראלים בלבד? מוזמנים לצפות בכתבה

מחיר למשתכן רק לישראלים? צפו    (צילום: אלי סגל ניצן דרור)

מחיר למשתכן רק לישראלים? צפו    (צילום: אלי סגל ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בפאנל בנושא קבינט הדיור שהנחה יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, אוהד דנוס, התייחס יצחקי לעבודתו במטה הדיור. "הכישלון הכי גדול שלי זה הגדלת מכסת עובדי הבנייה", הוא הודה, "אנחנו מנסים להביא עובדים ממולדובה ומבולגריה וכן עובדים פלסטינים, ואני מקווה שהיוזמה להבאת חברות בנייה בינלאמיות תצא לפועל. אם לא נגיע לבנייה של 65 אלף יחידות דיור בשנה - אני אסיים את התפקיד הזה בכישלון".

 

גם בינת שוורץ, ראש מינהל התכנון במשרד האוצר, הודתה בכישלון - "כישלון אישי כואב שלי הוא שקיוויתי שאצליח לשנות את האווירה בוועדות המחוזיות ונכשלתי. כישלון נוסף שלי הוא שלא הצלחתי לרתום את המערכת המשפטית ליעדים, הכיוונים ולמדיניות שלנו - ואיכשהו נוצר מצב שמה שאנחנו רוצים זה לא מה שהם רוצים. יש שיפור אבל יש עוד דרך ארוכה לכולנו".

 

עדיאל שמרון, מ"מ מנהל רשות מקרקעי ישראל, התייחס ליעדי הממשלה. "המספרים נקבעים בהחלטת ממשלה, אלו לא סיסמאות, מתבצעת עבודה מטה המייצרת את המספרים האלה, יש היגיון ביעד והוא ריאלי", אמר. לדבריו, "היום אנחנו קוצרים את פירות הסכמי פינוי מחנות צה"ל, ועד סוף השנה נשווק יחידות דיור במתחם צריפין. מתוך 100 אלף דירות שישווקו עד סוף שנת 2017, כ-50% יהיו באזורי הביקוש - מודיעין, גוש דן, פתח תקווה, ראשון לציון ועוד".

זוגות צעירים בהגרלה לתוכנית מחיר למשתכן (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
זוגות צעירים בהגרלה לתוכנית מחיר למשתכן(צילום: אביהו שפירא)

כרמית יוליס, ראש אשכול נדל"ן במשרד המשפטים, סיפרה על התדמית הלא פשוטה שנדבקה למשרדה: "כשחושבים על יועץ משפטי לממשלה, חושבים על המקומות בהם מניפים שלט אדום ואומרים 'לא ניתן להתקדם'. זה רחוק מאוד מהחוויה המקצועית היומיומית שבה אנחנו רואים את עצמנו כפקידי ציבור, וזה הופך אותנו לעוזרי הממשלה בקידום המדיניות, כמובן במגבלות הוראות הדין", אמרה.

 

חיים פייגלין, סגן נשיא התאחדות בוני הארץ ויו"ר אגף יזמות ובנייה, טען שיש צורך לבנות לא פחות מ-3 מיליון דירות ב-30 השנים הקרובות בישראל ולא להסתפק בשיווק של 100 דירות, אולם תהה היכן ניתן לעשות זאת. "קצב הגידול בישראל עלה השנה בצורה משמעותית", אמר, "הלוואי שהאסימון הזה ייפול. זה שישראל לא השכילה לתכנן את המספר הזה, זה מה שיצר את המשבר שאנחנו חווים היום".

משתתפי הפאנל: מימין - פייגלין, שמרון, יוליוס, שוורץ ודנוס (צילום: מרסלו) (צילום: מרסלו)
משתתפי הפאנל: מימין - פייגלין, שמרון, יוליוס, שוורץ ודנוס(צילום: מרסלו)

מוקדם יותר דיבר בכנס גם ח"כ אלי כהן, יו"ר הוועדה להתחדשות עירונית, והתייחס לתחום. "מדברים על 53 אלף יחידות דיור (בהתחלות בנייה - ה.צ) אבל בואו נודה על האמת - עד שנגיע ל-60 אלף יחידות דיור בשנה, לא נראה את הפתרון. צריך לזכור שחוץ מ-40 אלף זוגות צעירים, יש גם 30 אלף עולים באופן עקבי ובנוסף לכך 11 אלף זוגות מתגרשים בשנה. לכן הביקוש הוא עבור למעלה מ-60 אלף יחידות דיור".

 

כהן ציין כי "תוכנית מחיר למשתכן היא תוכנית מצוינת וחשובה, הנותנת פתרון לאוכלוסייה שנפגעה הכי הרבה מעליית מחירי הדירות - אבל לא נותנת פתרון להגדלת ההיצע. חסם מרכזי הוא לרתום גם את הרשויות המקומיות לפתרון מצוקת הדיור, שהן שחקן מפתח בפתרון זה וזאת באמצעות הסכמי גג - ואותו דבר צריך להיות גם בהתחדשות עירונית. ב-2015 נתנו היתרים ל-4,500 יחידות דיור במסלול התחדשות עירונית (10% מכלל הבנייה) וב-2018 נעבור את ה-10,000 יחידות דיור".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מרסלו
אביגדור יצחקי, ראש מטה הדיור במשרד האוצר
צילום: מרסלו
צילום: מרסלו
ח"כ אלי כהן, יו"ר ועדת הרפורמות (הרשות להתחדשות עירונית)
צילום: מרסלו
מומלצים