אבודים בטמפורה? קבלו מתכון מנצח
גם אתם יכולים לעשות טמפורה בבית: כל מה שצריך זה קמח מיוחד, מים וירקות או דגים שאתם אוהבים - ארז מבקר את השף היפני יאמה סאן ולומד ממנו כמה טריקים חשובים לטמפורה מושלמת
צילום: ניצן דרור, עריכה: דין קבלי
אגי אגה
המצרכים:
100 גרם קמח טמפורה
100 מ"ל מים
חופן לבבות דקל
חופן תירס גמדי
חופן אדממה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- בקערה קטנה מערבבים את קמח הטמפורה יחד עם המים ויוצרים בלילת טמפורה.
- עוטפים את כל הירקות בשכבה דקה של קמח טמפורה יבש.
- מכניסים את הכל לבלילת טמפורה המונחת על קערת קרח (על מנת ליצור הבדלי טמפרטורות משמעותיים).
- מחממים שמן ל-180 מעלות, ומטגנים את הירקות כ-4-5 דקות. מניחים על צלחת, ומגישים.
טמפורה veg
המצרכים:
100 גרם קמח טמפורה
100 מ"ל מילילטר מים
בטטה קטנה, פרוסה דק
קישוא, פרוס
חציל, פרוס
עגבנייה, פרוסה
בצל, פרוס
אספרגוס
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מחממים שמן ל-180 מעלות.
- עוטפים את כל הירקות בשכבה דקה של קמח טמפורה יבש.
- בקערה קטנה מערבבים את קמח הטמפורה יחד עם המים ויוצרים בלילת טמפורה.
- מכניסים את הכל לבלילת טמפורה המונחת על קערת קרח (על מנת ליצור הבדלי טמפרטורות משמעותיים).
- מטגנים כ- 4-5 דקות, ומגישים.
לוקוס אספרגוס
המצרכים:
100 גרם קמח טמפורה
100 מ"ל מים קרים
20 גרם לוקוס
5 אספרגוס
5 רצועות אצת נורי
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- פורסים את הלוקוס דק מאוד, ומגלגלים סביב אספרגוס טרי.
- מעל קושרים רצועות דקות של אצת נורי.
- מחממים שמן עמוק ל-180 מעלות.
- עוטפים את הדג והאספרגוס במעט קמח טמפורה יבש.
- בקערה קטנה מערבבים את קמח הטמפורה יחד עם המים ויוצרים בלילת טמפורה.
- מכניסים את הכל לבלילת טמפורה המונחת על קערת קרח (על מנת ליצור הבדלי טמפרטורות משמעותיים).
- מטגנים 4-5 דקות, מוציאים ומגישים.
ציר דאשי
המצרכים:
150 מ"ל סויה
150 מ"ל מירין
8 כפות דאשי
מעט שורש ג'ינגר, כתוש
מעט צנון, כתוש
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה קטנה את כל המרכיבים, ומגישים לצד הטמפורה.
השף יאמה סאן מכין טמפורה
צילום: ירון ברנר
מומלצים