שתף קטע נבחר
 

אבודים בטמפורה? קבלו מתכון מנצח

גם אתם יכולים לעשות טמפורה בבית: כל מה שצריך זה קמח מיוחד, מים וירקות או דגים שאתם אוהבים - ארז מבקר את השף היפני יאמה סאן ולומד ממנו כמה טריקים חשובים לטמפורה מושלמת

צילום: ניצן דרור, עריכה: דין קבלי

צילום: ניצן דרור, עריכה: דין קבלי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

שף ארז קומרובסקי (מימין) ושף יאמה סאן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף ארז קומרובסקי (מימין) ושף יאמה סאן(צילום: ירון ברנר)

אגי אגה

המצרכים: 

100 גרם קמח טמפורה

100 מ"ל מים

חופן לבבות דקל

חופן תירס גמדי

חופן אדממה

שמן לטיגון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים את קמח הטמפורה יחד עם המים ויוצרים בלילת טמפורה.
  2. עוטפים את כל הירקות בשכבה דקה של קמח טמפורה יבש.
  3. מכניסים את הכל לבלילת טמפורה המונחת על קערת קרח (על מנת ליצור הבדלי טמפרטורות משמעותיים).
  4. מחממים שמן ל-180 מעלות, ומטגנים את הירקות כ-4-5 דקות. מניחים על צלחת, ומגישים.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

טמפורה veg

המצרכים: 

100 גרם קמח טמפורה

100 מ"ל מילילטר מים

בטטה קטנה, פרוסה דק

קישוא, פרוס

חציל, פרוס

עגבנייה, פרוסה

בצל, פרוס

אספרגוס

שמן לטיגון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן ל-180 מעלות.
  2. עוטפים את כל הירקות בשכבה דקה של קמח טמפורה יבש.
  3. בקערה קטנה מערבבים את קמח הטמפורה יחד עם המים ויוצרים בלילת טמפורה.
  4. מכניסים את הכל לבלילת טמפורה המונחת על קערת קרח (על מנת ליצור הבדלי טמפרטורות משמעותיים).
  5. מטגנים כ- 4-5 דקות, ומגישים.

 

לוקוס אספרגוס

המצרכים:

100 גרם קמח טמפורה

100 מ"ל מים קרים

20 גרם לוקוס

5 אספרגוס

5 רצועות אצת נורי

שמן לטיגון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הלוקוס דק מאוד, ומגלגלים סביב אספרגוס טרי.
  2. מעל קושרים רצועות דקות של אצת נורי.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מחממים שמן עמוק ל-180 מעלות.
  4. עוטפים את הדג והאספרגוס במעט קמח טמפורה יבש.
  5. בקערה קטנה מערבבים את קמח הטמפורה יחד עם המים ויוצרים בלילת טמפורה.
  6. מכניסים את הכל לבלילת טמפורה המונחת על קערת קרח (על מנת ליצור הבדלי טמפרטורות משמעותיים).
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  7. מטגנים 4-5 דקות, מוציאים ומגישים.

 

ציר דאשי

המצרכים: 

150 מ"ל סויה

150 מ"ל מירין

8 כפות דאשי

מעט שורש ג'ינגר, כתוש

מעט צנון, כתוש

 

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה קטנה את כל המרכיבים, ומגישים לצד הטמפורה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
השף יאמה סאן מכין טמפורה
צילום: ירון ברנר
מומלצים