עיתוני טורקיה בתגובה קיצונית: פרסמו תמונות של מרקל כהיטלר
טורקיה הרשמית הגיבה בחריפות להחלטת הפרלמנט הגרמני להכיר ברצח העם הארמני, אבל עיתוני טורקיה לקחו את הביקורת צעד אחד קדימה ופרסמו תמונות של הקנצלרית כהיטלר. שר המשפטים הטורקי: "הם שרפו יהודים בכבשן ועכשיו הם מכפישים אותנו". ארדואן: "לעולם לא נקבל את ההאשמות של רצח עם"
בטורקיה תקפו בימים האחרונים בחריפות את החלטת הפרלמנט הגרמני להכיר ברצח העם הארמני, אולם העיתונים בטורקיה הלכו צעד אחד קדימה ופרסמו תמונות של אנגלה מרקל עם שפם של היטלר ובמדי אס.אס. שר המשפטים הטורקי, בקיר בוזדק צוטט בסוכנות הידיעות הרשמית אנטוליה: "הם שרפו יהודים בכבשן ועכשיו הם מכפישים את העם הטורקי ומאשימים אותנו ברצח עם. מדוע שלא תבדקו קודם את ההיסטוריה שלכם?".
העיתון הלאומני Sozcu בחר לפרסם כותרת בגרמנית Schämen Sie sich, שמשמעותה "תתביישי לך", וכתב כי "נכדיו של היטלר מאשימים את טורקיה ברצח עם". גם העיתון הנפוץ "הורייט" בחר בכותרת דומה. המגזין "סטאר" הנחשב לתומך של מפלגת הצדק והפיתוח של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן פרסם תמונה של מרקל עם שפם של היטלר והכותרת "הכול למען ה-PKK (המחתרת הכורדית)". טורקיה לא חוסכת מאמצים במלחמה ב-PKK.
ראש הממשלה בינאלי יילדרים אמר לגבי רצח העם הארמני כי מדובר "באירועים רגילים שהיו יכולים לקרות בכל חברה ובכל מדינה במלחמת העולם הראשונה ב-1915. ההיסטוריה של טורקיה נקייה, אין אפילו אירוע אחד בהיסטוריה שלנו שאנו מתביישים בו", אמר יילדרים לעיתון "סטאר" הטורקי
ארדואן אמר היום כי ההאשמות שארצו ביצעה רצח עם בארמנים הן "סחיטה שטורקיה לעולם לא תקבל". זו תגובתו הקשה ביותר של ארדואן מאז שהפרלמנט הגרמני החליט ביום חמישי האחרון להכיר ברצח העם העם הארמני במהלך מלחמת העולם הראשונה. ארדואן אף איים "להניח לאירופה לטפל בבעיותיה" - רמז עבה להסכם עם אירופה לבלימת זרם המהגרים - אם הוויכוח סביב הארמנים לא ייפתר.
"הנושא במקרה הזה אינם הארמנים. הנושא הארמני מנוצל על ידי העולם כדרך נוחה לסחיטה נגד טורקיה, ואפילו החל לשמש כמקל", אמר ארדואן בראיון טלוויזיוני. "העמדה שלנו לנושא הארמני הייתה ברורה מההתחלה, לעולם לא נקבל את ההאשמה של רצח עם".
אתמול כתב שר החוץ הטורקי מבלוט צ'בושולו באתר הרשמי של המשרד, כי ההחלטה הגרמנית היא "מחפירה, דוגמה לבורות, אי-כיבוד החוק ופוליטיזציה של ההיסטוריה. זו מניעה של שיח חופשי על נושאים היסטורים. אין שום דבר שטורקיה יכולה ללמוד מהפרלמנט הגרמני".
ההחלטה של הפרלמנט הגרמני להכיר בטבח שעשתה האימפריה העות'מנית בארמנים בשנת 1915, היא טיעון חדש ביחסים הסבוכים בין האיחוד האירופאי לטורקיה, שרוצה להצטרף לאיחוד. במקביל, כעת טורקיה משמשת כשותפה מרכזית בניסיון לפתור את בעיית המהגרים באירופה. ארדואן קשר בין הדברים ואמר: "או שנמצא פתרונות לבעיות שלנו בצורה הוגנת, או שטורקיה תפסיק להיות מחסום לבעיות של אירופה".
במהלך ביקורו בשבוע שעבר באפריקה, אמר ארדואן לעיתונאים טורקיים כי ל"החלטה של הפרלמנט הגרמני אין כל ערך", והיא לא תשנה את עמדת טורקיה. "הם לא לקחו בחשבון שהם עלולים לאבד חברה כמו טורקיה".
על פי הערכות, כמיליון וחצי ארמנים נרצחו בשיטתיות לקראת סוף תקופתה של האימפריה העות'מנית. היסטוריונים רבים ויותר מ-20 מדינות, כולל צרפת, איטליה ורוסיה, הכירו ברצח העם הארמני. הטורקים טוענים כי מדובר היה במלחמת אזרחים שבמהלכה היה רעב כבד, ושבה נהרגו 500-300 אלף ארמנים ומספר דומה של טורקים.