שתף קטע נבחר

 

מארה"ב בגאווה: 100 מנהיגים להט"בים ביקרו בארץ

משלחת של יותר מ-100 מנהיגים יהודים מהקהילה הגאה בארה"ב הגיעה לישראל. חברי המשלחת נפגשו עם הנשיא ריבלין, ביקרו בכותל והשתתפו במצעד הגאווה. "המסע יאפשר לנו לעמוד לצד חברי הקהילה הגאה בארץ"


חברי המשלחת בכותל. היו גם ביד ושם (צילום: הפדרציה היהודית) (צילום: הפדרציה היהודית)
חברי המשלחת בכותל. היו גם ביד ושם(צילום: הפדרציה היהודית)

יותר מ-100 מנהיגים יהודים מהקהילה הלהט"בית בארצות הברית הגיעו לביקור ראשון מסוגו בישראל תחת הכותרת "לבקר בישראל בגאווה". המשלחת הגיעה במסגרת המאמצים של ישראל והקהילה היהודית בארצות הברית לשפר את הדיאלוג, בעיקר עם קהלים ליברלים שהם יותר ביקורתיים כלפי ישראל.

 

"זה מסע היסטורי בגלל שזו המשלחת הגדולה ביותר אי פעם של מנהיגים יהודים מהקהילה הלהטב"ית שמגיעים לישראל, בזמן שהדיונים על זכויות הקהילה הגאה מושכים תשומת לב בארצות הברית וגם בישראל", אמר סטיוארט קורלנדר, שעמד בראש המשלחת שהגיעה לארץ ביוזמת הפדרציה היהודית. "אנחנו מרגישים ברי מזל שניתנה לנו ההזדמנות לקיים שיחות גלויות עם הקהילה הגאה בישראל כדי לבדוק כיצד אנו יכולים לסייע אלה לאלה בחיפוש אחר שוויון ונגד אפליה".

 

חברי המשלחת השתתפו בטקס זיכרון לשירה בנקי שנרצחה במצעד הגאווה בירושלים בשנה שעברה. כמו כן הם ביקרו בכותל וערכו קבלת שבת כשהם חובשים כיפות בצבעי הקשת – סמל הקהילה הגאה. בנוסף הם ביקרו ביד ושם ושמעו הרצאות על רדיפת הלהט"בים יהודים ולא יהודים בשואה.

 

חגיגות מצעד הגאווה בתל אביב    (צילום: מתן טורקיה, אסף זגריזק)

חגיגות מצעד הגאווה בתל אביב    (צילום: מתן טורקיה, אסף זגריזק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
מבט מהרחפן על מצעד הגאווה

מבט מהרחפן על מצעד הגאווה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 (צילום: הפדרציה היהודית) (צילום: הפדרציה היהודית)
(צילום: הפדרציה היהודית)
חברי המשלחת בבית הנשיא. "ארבעה שבטים שווים" (צילום: הפדרציה היהודית) (צילום: הפדרציה היהודית)
חברי המשלחת בבית הנשיא. "ארבעה שבטים שווים"(צילום: הפדרציה היהודית)

גולת הכותרת הייתה פגישה עם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ושגריר ארה"ב בישראל דן שפירו, שאירח אותם בביתו. חברי המשלחת השתתפו ביום שישי האחרון במצעד הגאווה בתל-אביב, ביקרו בחברות סטארט אפ ישראליות ונפגשו עם אנשי עסקים ואמנים. הם קיימו גם שיחות עם ראשי הקהילה הלהטב"ית בישראל ושמעו מהם על המאבק לשוויון ונגד האפליה. חברי המשלחת התארחו במסעדות ולמדו על סצינת האוכל הישראלית.

 

קורלנדר, עורך דין יהודי מוושינגטון, היה בעבר נשיא הפדרציה היהודית בבירה האמריקנית. "למרות כל השינויים החיוביים שהתרחשו בשנים האחרונות, יש עוד הרבה עבודה ליצור קהילה יהודית משתפת ויש להשיג עוד התקדמות בהקשר זה", הוא אמר. "אנו עדיין מתמודדים עם אתגרי זכויות אדם וממשיכים להילחם על הגינות ושוויון במקומות עבודה ובכל היבטי החיים. המסע יאפשר לנו לעמוד לצד חברי הקהילה הגאה בישראל. אנחנו ממשיכים את המאבק שלהם לזכויות רבות יותר".

 

אחד מראשי המשלחת, מאט נוסנצ'וק, יועץ בכיר למשרד החוץ האמריקני ויועץ בבית הלבן ובמועצה לביטחון לאומי, אמר: "המסע הזה אפשר ליותר מ-100 להט"בים יהודים-אמריקנים הזדמנות לדון בנושאים קריטיים של דת, פלורליזם, דו קיום ושוויון, ולהדגיש את הערכים שאנו שותפים להם".

 

מצעד הגאווה בתל אביב. חברי המשלחת השתתפו (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מצעד הגאווה בתל אביב. חברי המשלחת השתתפו(צילום: מוטי קמחי)
 

המצעד בתל אביב  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המצעד בתל אביב (צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

דארה פאפו, פעילה גאה מהחוף המערבי בארצות הברית: "במקומות רבים באזור מפרץ סן פרנסיסקו קשה לתמוך בישראל ולמרות שאני מגיעה ממשפחה יהודית מאוד מעורבת, מעולם לא הייתי בארץ ולא הרגשתי נוח לנהל דיאלוג על התמיכה שלי בישראל. מסע כזה עזר לי להאמין בישראל ובדרכים בהם אזרחים מתמודדים עם סוגיות מאתגרות. דרך החיבור שלי עם הקהילה הלהט"בית בארה"ב והמאבק שלה אני יכולה להגיד בכנות שאני מרגישה קרובה יותר לישראל מאשר קודם".

 

הנשיא ריבלין אמר לחברי המשלחת כי לפני 23 שנה היה לו הכבוד

לקבל את המשלחת הראשונה של הקהילה הגאה בישראל בכנסת. כשנבחר לנשיא לפני כשנה הוא היה גאה לקבל משלחת דומה בבית הנשיא ועכשיו הוא גאה לקבל אותם. "אני יודע שפגשתם אנשים מקהילות שונות וראיתם פנים כל כך שונים ויפים במדינה. ראיתם את הכוח של הדמוקרטיה שלנו, של השניות ושל החברה. ראיתם את המדינה הזו כיהודית ודמוקרטית. זה לא פשוט לשכנע את כולם שאין פער בין ישראל כמדינה יהודית, לבין ישראל כדמוקרטית – בגלל שהדמוקרטיה בארץ היא לכל תושבי ישראל.

 

"בישראל היום אנו מתמודדים עם אתגרים רבים, משנים את החברה", הוסיף ריבלין. "אנחנו עכשיו ארבעה שבטים שווים: חילונים, מסורתיים, ערבים ישראלים וחרדים, ארבעה שבטים עם זכות שונה ושאיפות שונות. הם גרים בערים שונות, קוראים עיתונים שונים ולומדים בבתי ספר שונים. המציאות החדשה קוראת לאג'נדה חדשה. אני מקווה שהביקור הזה יעזור לכם להסתכל מעבר לכותרות החדשות ולראות שלמרות האתגרים - ישראל היא עדיין מגדלור של דמוקרטיה ושוויון במזרח התיכון ובעולם".

 

סטיוארט קורלנדר ביקש מהנשיא שימשיך לעמוד לצד דרישות הקהילה הלהט"בית בישראל לזכויות שוות ונגד אפליה.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הפדרציה היהודית
חברי המשלחת בכותל
צילום: הפדרציה היהודית
מומלצים