שתף קטע נבחר
 

4 סיבות לכך ש"אין לך מזל" עם חיפוש עבודה

מרגישים שאנשים אחרים תמיד מוצאים את המשרה הטובה ביותר? אם זו התפישה לפיה אתם מנהלים את חיפוש העבודה שלכם, הגיע הזמן להבין מה באמת מעכב אתכם מלמצוא את העבודה שאתם חולמים להתקבל אליה

חיפוש עבודה יכול להיות מלא תקווה, אך גם מייאש ומייגע. בתהליך שכולל שלבים רבים לא תמיד ברור מה בדיוק לא עובד (קורות החיים, המשרות אליהן מגישים מועמדות או הראיון), ולפעמים נראה כאילו פשוט הכל פועל נגדנו - או לא פועל בכלל.

 

התייאשתם מהחיפושים? רגע לפני שתרימו ידיים, זכרו שלרוב מדובר בעניינים טכניים, וכמובן, בשום דבר אישי. עצרו לרגע את התהליך ובחנו אם החיפוש שלכם לא צולח בגלל דברים שאפשר לשפר:

 

1. אולי המעסיקים פוסחים על קורות החיים שלכם?

30 שניות זה הזמן שמשקיע בממוצע מי שקורא את קורות החיים שלכם. לכן, לקורות חיים ארוכים מדי, לא ממוקדים, ועמוסים בפרטים לא רלוונטיים, יהיה קשה לעבור את השלב הראשון של הסינון. זה לא משהו אישי נגדכם, העמוד הזה הוא בעצם כל המידע שיש למגייס אודותיכם - הוא לא מכיר אתכם ואין לו מושג שאתם מתאימים לתפקיד. אם המסמך נכשל, לא תתקבלו. כזה פשוט.

 

מה אפשר לעשות? לקרוא את קורות החיים כאילו אתם המגייס (על הדרך, נסו לדמיין שיש לכם עוד מאה קבצים לפתוח היום), כוונו שעון ל-30 שניות ונסו להבין מתוך המסמך אם ברור לכל אחד שאתם מתאימים למשרה. לא הצלחתם? שפרו אותו ותנו לעוד מישהו שיקרא. לרשותכם כלים רבים שיוכלו לעזור לכם להבין איך לשפר את קורות החיים שלכם וגם להתאים אותם למשרה המבוקשת.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

2. אולי לא באמת התכוננתם לראיון הזה?

אחת הטעויות הנפוצות שמרואיינים רבים פשוט חסרי מודעות לגביה היא לשדר רושם של "ראש קטן" בראיון. רושם כזה עשוי להיווצר כאשר המרואיין חסר מושג לחלוטין לגבי המקום שבו הוא מתראיין. ולא, לא מדובר רק בהבנה לגבי התפקיד המוצע (שלגביו גם רצוי לקרוא ולהעמיק במודעת הדרושים), אלא בעיסוקה של החברה, ולו באופן הבסיסי ביותר.

 

מה אפשר לעשות? לא לקרוא על החברה, לא להבין מי הטיפוס שהם מחפשים לתפקיד הזה הם דברים שיכולים להרוס ראיון עבודה. זה נשמע שולי אבל יש בכך די הרבה כדי להבין משהו על אדם. הרי השקעתם, והגעתם עד כה - לא תנסו לברר מעט מידע ולו כדי להעביר את המסר "מעניין אותי, אכפת לי, ואני רוצה לעבוד פה"?. כל כך קל לעשות חיפוש קצר בגוגל, או לחפש את עמוד החברה בפייסבוק כדי להבין קצת יותר באיזו חברה מדובר ומה העיסוק שלה. אפילו מהנייד, בחדר ההמתנה.

 

3. אולי הדרישות שלכם לא מציאותיות?

לפעמים השגת משרת החלומות שלנו אינה בגדר האפשרי. אולי נשיג אותה בעוד כמה שנים, עם ניסיון רב יותר, ואולי אנחנו בכלל לא מודעים לכך שעלינו לוותר על משהו מרשימת הדרישות שלנו. אם זה גובה שכר שאינו מקובל לתפקיד שלנו, אם זה לרצות למצוא משרה שלא קיימת - מדובר במחסום שמפריע לנו להתקדם בחיים. למשל, לחפש בפריפריה משרה שאינה נפוצה באזור מגורינו ולצפות גם לתנאים שיוצעו במרכז תל אביב. זה מבאס, אבל אלה החיים.

 

מה אפשר לעשות? עוד לפני שתטרחו לשלוח קובץ ראשון של קורות חיים, חשוב לעשות שיעורי בית. אז נכון, אולי אתם לא מרוצים מהתנאים שלכם בעבודה, אבל אתם צריכים לדעת מה תוכלו לקבל במקום אחר. אפשר לחכות לטלפון ראשון מהמעסיקים כדי לחוש מה קורה בשטח, אך באופן הזה אולי תסרבו להצעה טובה או שתיים. במקום זאת, היכנסו לטבלאות שכר, התערו קצת יותר בתחום כדי לפתח מודעות עצמית לגבי הידע והניסיון שלכם, וגם כדי שתבינו מה קורה בשוק התעסוקה. לא יזיק גם לנסות ולהתייעץ עם אנשים מהתחום כדי לקבל מושג ספציפי לגביכם.

 

טיפים למציאת עבודה:

צילום : אורי דוידוביץ ואלי סגל

צילום : אורי דוידוביץ ואלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

4. אולי לא ממש "עבדתם" בזה

קל לומר שההזדמנויות לא נקרות בדרך, אך האם באמת הקדשתם את הזמן והמאמצים למציאת עבודה חדשה? בדיאטה אומרים שעיקר התהליך עובר דרך ההחלטה, ואז כל היתר נעשה קל יותר. גם בחיפוש עבודה אי אפשר פשוט לרצות או לשאוף להחליף עבודה, צריך לעבוד בזה.

 

האמת היא, שאף אחד לא באמת יודע איך מחפשים עבודה. לא למדנו את זה בבית ספר, גם לא כשהתבגרנו, ובעצם, איש לא עבר איתנו על שלבי התהליך. בגיל מסוים אנחנו פשוט נכנסים לזירה ולומדים על בשרנו מה עובד ומה פחות. ומשם מתקדמים. זה נכון שההצלחה שלנו תלויה בדברים שאין ביכולתנו לשנות (כמו מצב השוק או אפילו כימיה עם המגייס) אך היא גם תלויה בדברים שנמצאים לגמרי בשליטה שלנו - כמו הדרך שבה אנו מנהלים את החיפוש.

 

מה אפשר לעשות? הדבר הראשון שצריך לעשות, כשמחפשים עבודה, הוא לדאוג שמגיעים לכל המשרות בתחום שלנו. שהרי אם אי שם בחוץ מסתתרת לה משרה שמתאימה לנו בול, אבל לא נדע עליה – איך נצליח לנסות ולהתקבל אליה? בנוסף, כשכל האופציות התעסוקתיות פתוחות בפנינו – נוכל לבחור, באופן מושכל, את העבודה שהכי מתאימה לנו.

 

כמו כן, כדאי להיכנס לחלוטין למצב של חיפוש עבודה; לוודא שאתם מגיעים לכל המשרות שמחכות שם בחוץ, להתערות במה שקורה בתחום, לרענן קשרים עם אנשים שיכולים לעזור וגם לא להתבייש לספר לכולם שאתם מחפשים עבודה. בנוסף, הקדשת חצי שעה ביום לחיפושים תעזור להפוך את הרצון, לתהליך רציני שאתם מאמינים במימושו.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

אתר אולג'ובס הינו חברת בת של ynet

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קריירה קידום זכויות עובדים
צילום: shutterstock
צילום: דני שטיינברג פאטל
נטלי ריער AllJobs אול ג'ובס
צילום: דני שטיינברג פאטל
מומלצים