נעים סולימנוגלו: הרקולס ב-147 סנטימטרים
איש קטן אחד הפך את הרמת המשקולות לענף ספורט מרתק. לרגע נראה היה שנעים סולימנוגלו יכול להניף את העולם כולו על כתפיו
מדינה: טורקיה.
ענף: הרמת משקולות.
נולד: 23 בינואר 1967 במומצ'ילגראד, בולגריה.
הישגים באולימפיאדה: 3 מדליות זהב בסיאול 1988, ברצלונה 1992 ואטלנטה 1996.
הוא נולד בכלל בבולגריה כנעים סולימנוב, אבל נכנס להיכל התהילה כאחד הספורטאים המפורסמים ביותר של טורקיה. מגובה של 1.47 מ', שלט נעים סולימנוגלו בהרמת המשקולות החל מסוף שנות השמונים והפך את אחד הענפים הנידחים בתוכנית האולימפית למאסט-סי טי.וי. בטח כאשר זוהיר בהלול על מיקרופון זועק בכל דחיקה והנפה.
סולימנוגלו, בן למשפחה ממוצא טורקי, ערק מבולגריה בגיל 19, כשמסך הברזל עוד היה חלק מחיינו. הטורקים שילמו מיליון דולר לסופיה כדי שהכוכב העולה שלהם יוכל להתחרות בסיאול 1988, ולא התחרטו על כך לרגע. מדרום קוריאה וגם בשתי האולימפיאדות הבאות חזר "הרקולס כיס" לטורקיה עם מדליות זהב והפך לגיבור לאומי. כשסולימנוגלו ניצב בפני המשקולות, נדמה היה שהוא יכול להרים את העולם כולו על כתפיו הקטנות.
במהלך הקריירה זכה סולימנוגלו שבע פעמים בתואר אלוף העולם, ניצח בשש אליפויות אירופה, שבר לא פחות מ-46 שיאי עולם והיה השליט היחיד במשקל נוצה (עד 60 ק"ג). השיאים שלו – 190 ק"ג בדחיקה ו-152.5 ק"ג בהנפה – מעניקים לו את התואר הבלתי רשמי: מרים המשקולות הגדול ביותר אי פעם, יחסית לגודלו.
אבל כמו ספורטאים אחרים שכיכבו בענפים עתירי סטרואידים, גם סולימנוגלו לא רווה הרבה נחת אחרי שעבר את השיא. בסידני 2000 הוא כשל בכל שלושת הניסיונות שלו. הריצות שלו כמועמד עצמאי לפרלמנט הטורקי ולראשות עירייה באזור איסטנבול לא עלו יפה. ב-2009 הוא לקה בהתקף לב, אחרי התקף אפילפטי. אבל גם כל אלו לא ייקחו ממנו את השיאים, ומאיתנו את הזיכרונות היפים.