טבחים בלבן: 3 בשלנים חוגגים במטבח
קוסקוס חלבי, ריזוטו פטריות ויין לבן ומלבי ביתי: 3 בשלנים מציעים את הגרסה הטעימה שלהם לחג
קוסקוס חלבי | ג'קי מסס
מנת שבועות מסורתית בעדות המזרח - נוהגים לקשט את השולחן במנה הזו, אך בעיקר נהוג לאכול ממנה בבוקר שאחרי ערב החג. פותחים את בוקר החג עם ארוחה אסתטית, טעימה ומשביעה. אצלנו מנה זו תמיד שמככבת על שולחן החג.
המרכיבים (ל-3-4 סועדים):
250 גר' קוסקוס עבה
2 כוסות מים
2 כוסות חלב
70 גר' חמאה
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 כוס ריוויון (או כל יוגורט חמצמץ אחר)
לפירות:
2 משמשים
2 תמרים
2 תאנים
2 קוביות דלעת (אפשרי)
1 מקל קינמון
1 כף דבש
1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה:
- הכנת הפירות נעשית מבעוד מועד: משרים את הפירות במים למשך 10 דקות.
- לאחר ההשריה מניחים את כל הפירות עם הדבש והלימון בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה במשך 10 דקות.
- הכנת הקוסקוס: מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את המלח ואת הקוסקוס, מבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים חלב, חמאה וסוכר לעוד 5 דקות בישול. מסירים מהאש.
- מוסיפים את הקינמון והריוויון לפני ההגשה יחד עם הפירות.
ריזוטו פטריות ויין לבן | נואלי שיימברג
מאז שלמדתי לימודי קולינריה בארגנטינה, התחברתי למטבח האיטלקי. יש משהו במנה הזו שהוא מצד אחד פשוט להכנה (הרבה יותר ממש שחושבים), ומצד שני, מרשים בנוכחות ובטעמים, וזה מה שהופך את המנה הזו לאהובה עליי במיוחד, ואולי גם כי ריזוטו תמיד נתפס כמנה מפנקת ומנחמת. זו הגרסה שלי.
המרכיבים (ל-2 סועדים):
1 כוס אורז עגול
1 בצל
6 פטריות
כ-1/4 כוס (40 מ"ל) יין לבן
2 כפות שמן זית לטיגון
כפית שטוחה חמאה
2 כפות פרמזן מגורר (אפשר גם לפי הטעם)
2 כוסות ציר ירקות
לציר ירקות:
1 תפוח אדמה
1 גזר
1 בצל
1 בטטה
2 כוסות מים
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- הכנת ציר ירקות: מביאים לרתיחה בסיר 2 כוסות מים ומוסיפים ירקות חתוכים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה. מסננים את הירקות החוצה.
- הכנת הריזוטו: קוצצים את הבצל והפטריות לחתיכות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן זית.
- מוסיפים את האורז ומערבבים 2 דקות על אש נמוכה. לאחר מכן מוסיפים את היין.
- מבשלים את האורז עד שהיין כמעט התאדה ואז מוסיפים בהדרגה את ציר הירקות (או העוף) שהוכן בנפרד. תוך כדי הוספת הציר, מערבבים עד שהאורז מוכן. טועמים לבדוק את מידת העשייה.
- כשהאורז מוכן, מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה והפרמזן לסיר ומערבבים. מגישים.
אוהבים ריזוטו? צפו בשף ירון שלו מכין את המנה:
צילום: ירון ברנר
מלבי ביתי אותנטי | לוי אבן חביב
כילד, המנה שהכי אהבתי בחג השבועות הייתה מלבי. אמי הייתה מכינה את המלבי על בסיס מים בלבד, אבל ברור לי היום שאם אתן לילדים שלי לאכול מלבי על בסיס מים, אף אחד לא יגע בזה. עם השנים למדתי לשדרג את הטעמים שהכרתי בבית המרוקאי שבו גדלתי, ואני מביא לכם באהבה את המתכון המנצח למלבי.
המרכיבים (ל-12 מנות אישיות):
6 כוסות חלב
2 מכלים (500 מ"ל) של שמנת מתוקה
6 כפות קמח תירס (קורנפלור)
1/2 כוס סוכר
5 טיפות מי ורדים מרוכז
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר 4 כוסות חלב, שמנת מתוקה, מי ורדים וסוכר עד לכמעט בעבוע.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את קמח התירס עם 2 כוסות חלב.
- שופכים את תערובת הקמח תירס והחלב לסיר על אש נמוכה ומערבבים היטב במטרפה עד לבעבוע. מכבים את הגז ומצננים.
- כשהמלבי נקרש יש להכניסו למקרר ל-24 שעות
- יוצקים לצלחות הגשה
- מומלץ עם סירופ למלבי, קוקוס, ופיסטוק קלוי.
המתכונים באדיבות הבשלנים של אתר "יאמי"