"ארה"ב ריככה הודעת הסיכום של הוועידה בפריז"
"האמריקנים מיתנו את הטון", האשים מזכ"ל הליגה הערבית, נביל אל-ערבי, את וושינגטון, "הודעת הסיכום הייתה יכולה להיות תקיפה יותר". הוא הוסיף כי לא נעשים תיקונים ביוזמה הערבית "אך נתניהו מעוניין בה": "הוא יודע שישראל לא תיהנה מהשפע של המפרץ אם לא תעשה משהו בנושא הפלסטיני"
מזכ"ל הליגה הערבית, נביל אל-ערבי, האשים הבוקר (ב') בראיון לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי ארצות הברית מיתנה את הודעת הסיכום של ועידת השלום בפריז. "היא שינתה קטעים וריככה את הטון", צוטט אל-ערבי בעיתון. הוא הבהיר כי לא נעשים כל תיקונים ביוזמה הערבית למשא ומתן בין ישראל לפלסטינים וכי "נתניהו מתעניין בה".
"היה אפשרי שהודעת הסיכום (של ועידת השלום בפריז) תהיה תקיפה יותר, אבל הייתה התנגדות אמריקנית", אמר אל-ערבי. בהמשך ציין כי מזכיר המדינה, ג'ון קרי האמריקני, "לא היה נלהב" מהוועידה והצד האמריקני לא מילא תפקיד שווה בה: "הם היו הסיבה לכך שהמתכנסים יצאו עם 'מסמך המלצות' תקיף פחות ממה שתוכנן".
בדומה לשר החוץ הסעודי, עאדל אל-ג'ובייר, הצהיר מזכ"ל הליגה הערבית ביחס לדבריו של ראש הממשלה נתניהו כי יש לעשות תיקונים ביוזמה כי "אין תיקון או שינוי ביוזמה הערבית. נתניהו מתעניין בה כי הוא רוצה להיכנס לשווקים של המפרץ וליהנות מהשפע שלהם. ההשקפה שלו היא שהדרך אליהם עוברת ביוזמה הערבית. ישראל יודעת שהיא לא תוכל להיכנס למפרץ אלא אם תעשה משהו בנושא הפלסטיני ותפיק תועלת מהיוזמה הערבית. אנחנו כליגה הערבית לא נקבל שום תיקון או משחק ביוזמה הערבית".
בשבוע שעבר הצהיר נתניהו כי היוזמה הערבית היא אופציה, אבל היא חייבת לעבור שינויים: "אנחנו מוכנים לנהל משא ומתן עם מדינות ערב על עדכון היוזמה כך שהיא תשקף את השינויים הדרמטיים שהתחוללו באזורנו מאז 2002, אבל תשמור על היעד המוסכם של שתי מדינות לשני עמים".
"ישראל רוצה לקבל את המחיר על מה שהיא עושה", הסביר אל-ערבי בנוגע לתזמון של היוזמות הנוכחיות. "המחיר הוא הניסיון שלה להיכנס לשווקים הערביים, בייחוד שאף אחד לא מפעיל עליה לחץ להגיע לפתרון. אני חושב שישראל רוצה להיכנס לעולם הערבי ולהיות הכוח הכלכלי החזק באזור ושיהיה לה שיתוף פעולה עם מדינות ערב".
הוא נשאל אם הליגה הערבית אכן התבקשה לבצע שינויים ביוזמתה במסגרת הוועידה בפריז, והשיב: "ייתכן שזה עלה בראשם, אבל אף אחד לא ביקש זאת. שמעתי בקיץ שעבר מאחד הבכירים האירופיים שנתניהו שמח מאוד לנוכח מה שקורה בעולם הערבי, כיוון שזה משקף את האמירה של דוד בן-גוריון כי הכוח של ישראל לא רק עצמי, אלא גם קשור לחולשה וההתפוררות של העולם הערבי".