שתף קטע נבחר

 

שפת האימוג'י - טובה או רעה?

החודש יתווספו 72 אימוג'ים חדשים. אז איך הכל התחיל והאם זה מועיל לנו או פוגע בנו? צפו בדיון באולפן ynet

האימוג'ים הפכו לחלק מהחיים שלנו ויצרו שפה בינלאומית חדשה. רק בסוף השבוע התפרסמה הודעה כי בעוד כמה שבועות יצטרפו 72 אימוג'ים חדשים לרשימה הארוכה. אז למה הסמלים האלו הפכו לפופולרים כל כך?

 

הראיון באולפן ynet    (צלמים: רועי עידן, ליאור פז, אורי דוידוביץ ויוגב אטיאס)

הראיון באולפן ynet    (צלמים: רועי עידן, ליאור פז, אורי דוידוביץ ויוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי מכללת ספיר, ד"ר רונן ארבל, הסביר בראיון לאולפן ynet מדוע יש צורך להוסיף אימוג'ים. "סך הכול זו השפה האוניברסלית החדשה שלנו. אני רוצה להזכיר שהסמיילי זכה למילת השנה ב-2015 של מילון אוקספורד".

 

אז איך הכל התחיל? ד"ר ארבל: "הסיפור הזה התחיל ביפן לפני 15 שנה, קיבל דחיפה משמעותית עם האייפון לפני כתשע שנים והפריצה הבאמת משמעותית לסדר גודל של מיליארד איש הייתה עכשיו - עם כניסתו לוואטסאפ לפני שנתיים שלוש".

 

 (צילום מסך ) (צילום מסך )
(צילום מסך )

 

ד"ר תמיר לאון, אנתרופולוג נוער, סבור כי כבר יש שפה אוניברסלית. "האנגלית הרבה יותר עשירה מאשר כל אימוג'י יכול להיות אי פעם, יש בה בערך פי 100 אלף תווים שמביעים בדיוק את מה שאני כן רוצה להגיד ואני רוצה להזכיר גם שהשפה שלי היא הדבר שמייצר ומתווך את החשיבה שלי ואם היה סמיילי בסוף המשפטי - זה היה נחמד. אבל מי שעוקב אחרי נוער יודע שהם עושים משפטים שלמים רק בהודעות וכשאנחנו אומרים להם בוא תכתוב משהו, אז הוא נתקע ואומר: 'רגע, אין אימוג'י שיכול להביע את מה שאני חושב'".

 

ד"ר לאון מוסיף: "זה אומר שהמחשבה מצטמצטמת ונהיים יותר אידיוטים. ואני לא אומר את זה סתם, כל מחקרי המנת משכל, מראים שאם ב-70 השנים האחרונות רמת המשכל עלתה כל הזמן, בשנים האחרונות זה נעצר ומתחיל לרדת. כי השפה מתווכת את החשיבה, אם אתה מסוגל להביע את עצמך בשלושה סמיילים - אז זה בסופו של דבר מה שתצליח לייצר וזה מה שתחשוב עליו".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
האימוג'ים החדשים
צילום מסך
מומלצים