שתף קטע נבחר

"גם הרופאים לא ידעו ממה אני סובלת"

"כך, מתוך הייאוש והבדידות עם המחלה, הגעתי להחלטה, שחשוב מאוד ליצור ערוץ, שהחולים יוכלו לשתף אחד את השני, להתייעץ, לתמוך. ובזמן אשפוזי הארוך, נוצרה קבוצה סגורה לחולים במחלה בפייסבוק. הבנתי שאני לא לבד, כולנו עוברים ומרגישים את אותו הדבר". מרינה, חולת הידרדניטיס סופרטיבה, מחלה לא מוכרת, משתפת

הי, שמי מרינה, אני חולת הידרדניטיס סופרטיבה- מחלת עור דלקתית כרונית, שאף אחד לא מכיר, ואף אחד לא יודע לאבחן, גם לא הרופאים עצמם.

 

היום אני יודעת מה שם המחלה שלי וממה אני סובלת. מדובר במחלה כרונית, המתאפיינת בהופעת פצעים דלקתיים וכואבים על העור באזורים אינטימיים בגוף. מחלה לא מוכרת, שקופה לגמרי.

 

תהליך האבחון היה ארוך ומייגע. הייתי בת 23 , שנה לאחר לידת בתי. לאחר הפסקת ההנקה, הופיע פצע ראשון מוגלתי וכואב. פניתי לרופא משפחה, קיבלתי מרשם לאיזו משחה. לא הספיק הפצע להגליד, לידו הופיע פצע כואב חדש, ועוד אחד.

 

האמת, שלא ממש ייחסתי לכך חשיבות ופשוט המשכתי לחיות כרגיל. עם הזמן, הגעתי למצב שכל בית השחי השמאלי שלי הפך לפצע אחד גדול. התחלתי לפנות לרופאי עור ורופאים כירורגים. אף אחד מהם לא ידע לתת לי את האבחנה המדויקת, אלא רק מרשמים לסוגים שונים של אנטיביוטיקה וחבישות.

 

גם כשהייתי מגיעה לחדר מיון, אף פעם לא הפנו אותי למרפאת עור אלא רק למיון כירורגי. תמיד אותו תסריט: הרדמה מקומית, מזרק ענק, ניקוז מוגלה, אישור מחלה.. וכל זה מלווה בכאבי תופת...ועדיין ללא אבחנה נכונה.

 


אני מנסה לחיות את החיים, ולא רק לשרוד אותם. מרינה

 

התחלתי לחפש באינטרנט ממה אני סובלת. בעברית לא מצאתי כלום, בחיפוש בשפה הרוסית, מצאתי קצת מידע, אבל גם די מעורפל... לבסוף, אבחנתי את המחלה בעצמי והבנתי ממה אני סובלת - סוף סוף יש שם למחלה שלי - הידרדניטיס סופורטיבה.

 

קראתי, שכריתת עור פגוע יכולה לעזור. פניתי לכירורג כללי ועשיתי ניתוח, בהרדמה מלאה בבית השחי שמאל. זה היה לפני כחמש שנים.... מה שנותר אחריו, זו צלקת ענקית וסביבה שוב פצעים חדשים.

 

כשחיים עם תחושת כאב תמידית, קשה מאוד לשמור על שמחת חיים

המחלה גרמה לי לדימוי עצמי נמוך בגלל הפצעים על הגוף, כל הזמן הצורך להסתיר.. בושה.. רצון אובססיבי להתנקות...רק שלא יראו ולא יריחו...ומה יקרה אם ישימו לב???

 

המחלה פגעה גם בשמחת החיים שלי. כשחיים עם תחושת כאב תמידית, קשה מאוד לשמור על שמחת חיים. לעיתים, הכאבים חזקים כל כך, שאפילו אין כוח לחייך. למרות זאת, אני מנסה לחיות את החיים, ולא רק לשרוד אותם.

 

יש לי בת מקסימה, בת 9. בגלל הכאבים, לא קל לי להישאר סובלנית, גם כלפיה. מאוד קשה לעזוב אותה כשאני מתאשפזת (כל אשפוז אורך לפחות שבוע). כואב לי לראות את הדמעות שלה אחרי הביקורים. יש ימים שאני לא מסוגלת לזוז...אלו הימים שבתי הקטנה, צריכה לטפל באמא שלה.... לפעמים מתחשק לי להנות מחוץ לבית, ואני פשוט לא מסוגלת.... לחיות עם HS זה אומר לחיות עם תחושות אשם תמידיות, שאת אמא לא מספיק טובה.

 

המחלה משפיעה מאוד גם בהיבט הזוגי והאינטימי. כאשר הזוגיות משלבת גם מחלה כרונית, יש תחושה של פצצה מתקתקת.... קשה להיות אישה טובה ( עקרת בית, חברה, רעיה...), זה מאוד פוגע במערכת הזוגית, לא מוסיף גם לדימוי העצמי. הרבה פעמים, יש לי תחושה שאני לבד בכל הסיפור הזה.

 

מלבד כל זאת, אני גם אשת קריירה. אני עובדת במשרה מלאה. לרוב אני מצליחה להתגבר על הכאב ומגיעה לעבודה. אבל יש לא מעט ימים במהלך כל חודש שאני נאלצת להישאר בבית. וגם כשאני מגיעה למשרד, לא תמיד יש לי כוחות פיזיים ומנטליים לתפקד כראוי. למזלי, בורכתי במקום עבודה שמבין את הקשיים של המחלה ואת ההיעדרויות הרבות, ועוזר במה שאפשר. לא כל מקום עבודה מעניק יחס כזה. המחלה פוגעת גם במישור התעסוקתי.

 

ניסיתי אינספור טיפולים אלטרנטיביים, ואף אחד מהם לא באמת עזר לי. לאחרונה, עברתי ניתוח להשתלת עור במספר מקומות בגוף.. חודש וחצי אשפוז שנראו כמו נצח.

 

כך, מתוך הייאוש והבדידות עם המחלה, הגעתי להחלטה, שחשוב מאוד ליצור ערוץ, שהחולים יוכלו לשתף אחד את השני, להתייעץ, לתמוך. ובזמן אשפוזי הארוך, נוצרה קבוצה סגורה לחולים במחלה בפייסבוק. הבנתי שאני לא לבד, כולנו עוברים ומרגישים את אותו הדבר. הכרתי אנשים מדהימים. אבל הבנתי שזה לא מספיק, חייבים לעשות מעשה למען כולנו. מצאתי אנשים בקבוצה שהקימו יחד איתי את העמותה. ברגע שהשתחררתי מבית החולים, נפגשנו והחלטנו על הקמת עמותה לחולים - עמותת הידרדניטיס סופורטיבה ישראל.

 

החזון של העמותה הוא שיפור וקיצור משך זמן האבחון של כלל חולי הידרדניטיס סופורטיבה בישראל (תהליך האבחון הממוצע נמשך כ-7 שנים!) והענקת טיפול מיטבי לחולים.

העמותה פועלת להעלאת מודעות למחלה בקרב רופאי העור ורופאי המשפחה, פעילות בכנסת כדי להגדיל את מספר המרפאות המתמחות במחלה, מיצוי זכויות החולים, הנגשת טיפולים חדשים והקמת מערך הסברה ותמיכה לחולים.

 

מרגע הקמת העמותה, כבר הצלחנו להשיג מספר הישגים משמעותיים: הקמנו פורום סגור עבור החולים, היכולים לתמוך ולהיתמך ולקבל מידע מהימן ומקצועי, גייסנו את הרופאים המובילים בתחום לתמוך בעמותה ולייעץ לה, ואף נפגשנו עם שר הבריאות, מר יעקב ליצמן, וזכינו להכרת המחלה כמחלה כרונית.

 

היום, אני בת 32, ולמרות הכאב, אני מצליחה לחיות את החיים. למדתי ואני ממשיכה ללמוד, עובדת במשרה מלאה ונהנית מהאמהות ומהמשפחה. אני שואבת המון סיפוק מהעמותה ופעילותה, ויודעת שעם אבחנה מדויקת וטיפול נכון, אפשר לחיות בצורה טובה עם המחלה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים