שתף קטע נבחר

 

אושר בוועדה: מלונות יוכרו כתשתית לאומית

הצעת החוק, שהוכרזה בידי שר התיירות יריב לוין כתוכנית להוזלת מחירי הנופש בישראל, אושרה בוועדת הפנים לקריאה שנייה ושלישית. ארגון אדם טבע ודין: "מדובר בהצעת חוק רעה שמהווה מדרון חלקלק בכל הנוגע להתייחסות לחופים כאל פיסות נדל"ן"

ועדת הפנים והגנת הסביבה אישרה הבוקר (ב) לקריאה שניה ושלישית את הצעת החוק של שר התיירות, ח"כ יריב לוין (ליכוד) לפיה בתי מלון יוכרו כתשתיות לאומיות ותוכניות לבנייתם יאושרו באופן מהיר בוועדה לתשתיות לאומיות (ות"ל). החוק אושר ברוב של 8 תומכים מול 6 מתנגדים. 

 

הוזלת מחירי הנופש בארץ: "לא על חשבון הסביבה"

 

עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל אדם טבע ודין, מסר בתגובה: "המוטיבציה של יריב לוין להרוס את החופים תחזיר אותנו לשנות התשעים של האלף הקודם ולתקופה שבה מפלצות 'סי אנד סאן', 'מגדלי חוף הכרמל' וכדומה צצו חדשות לבקרים על החופים שלנו. מדובר בהצעת חוק רעה שמהווה מדרון חלקלק בכל הנוגע להתייחסות לחופים כאל פיסות נדל"ן".

 

עו"ד ברכה הוסיף כי מדובר ביום שחור, וכי בעוד אומות בכל העולם מבינות את הצורך להגביר את ההגנה על החופים ולשמור עליהם כאל נכסי צאן ברזל, אצלנו לא רק שלא מחזקים את ההגנות על החופים, אלא באופן שיטתי ובאמצעות חקיקה דורסנית הולכים אחורנית. 

 

עו"ד אלי בן-ארי, היועץ המשפטי של "אדם טבע ודין" שהגיע לדיון בוועדת הפנים, הסביר מדוע אין זה נכון להגדיר תכניות למלונאות כתשתית לאומית בסמכות הוועדה לתשתיות לאומיות, ומה התחליף לכך. "הוועדה לתשתיות לאומיות הוקמה כדי לטפל בתשתיות. ואכן, כל מה שבסמכותה כיום עונה להגדרה של תשתית לסוגיה. מלונאות אינה תשתית. זה אינו נושא שאמור להיכלל מטבעו במערכת שעוסקת בתשתיות. ועדות מיוחדות לתשתיות קיימות במקומות שונים בעולם. אבל לא ידוע לנו על מקום שבו תיירות נחשבת כתשתית. הכנסת שימוש לא תשתיתי למסלול של אישור תשתיות עלול אף להוות פתח לשחיתות או לקומבינות".

 

מחירי החופשות יוזלו?

הות"ל הוא גוף שהוקם בתחילת שנות ה-2000, והיא מקדמת תוכניות לתשתיות לאומיות במסלול מואץ, כגון תוכניות למסילות ברזל, כבישים, תוכניות לתחנות כח, נמלי תעופה, תשתיות מים ועוד. אל הוועדה מנותבות תוכניות שהוכרזו כבעלות חשיבות לאומית על ידי שר הפנים, שר האוצר וראש הממשלה.

 

הארגונים הירוקים מזהירים מפני פגיעה בסביבה והליך תכנוני לא תקין. בתוך הצעת החוק מסתתרת גם הרשאה לתוספת שטחי בנייה למגורים. "עירוב שימושים של מלונאות ומגורים במבנה מלונאי מקובל כיום בעולם. עירוב כאמור משתלב עם מאמצי המדינה להרחבת היצע הדיור", נכתב בהצעה.

 

שר התיירות הכריז על הצעת החוק כתוכנית להוזלת מחירי הנופש בישראל. לפי הערכות הגורמים המקצועיים במשרד, הדבר יוזיל את מחירי החופשה בישראל בכ-20% בתוך 5 שנים. לפי הערכת אנשי משרד התיירות, בתוך כ-5 שנים יתווספו כ-15,000 חדרי מלון בישראל, ובתוך 10 שנים כ-27,000 - דבר שיגדיל את התחרות בין בתי המלון ויביא להורדת מחירים.

 

התוכנית המקודמת תחת הסיסמא של "הורדת מחירי הנופש", עלולה, לדברי הארגונים הירוקים, להביא לפגיעה בסביבה. בנייר העמדה שהעבירה החברה להגנת הטבע לחברי הכנסת מוועדת הפנים ואיכות הסביבה, שצפויים לדון בהצעה, מתריעים על פגיעה קשה בחופים ואתרי הטבע הייחודיים של מדינת ישראל.

 

מהחברה להגנת הטבע נמסר: "ממשלת ישראל, בחסות הכנסת, ממשיכה במגמה להרוס את חופי ישראל ובמסווה של "עידוד המלונאות", היא מובילה למגורים לעשירים. לצערנו, חופי ישראל נמכרו היום למרבה במחיר ושוב הכנסת נכשלה בהגנה על אחד הנכסים הכי חשובים של הציבור בישראל".

 

תגובת שר התיירות, יריב לוין: "מדובר בטענות דמגוגיות שאין מאחוריהן דבר. ההצעה שומרת על סמכות מוסדות התכנון למנוע בניה בלתי מבוקרת בחופים. החוק שאושר יחולל מהפכה מיידית בתחום המלונאות, יביא להקמת אלפי חדרי מלון עם דגש על מלונאות עממית ויוזיל סוף סוף את מחירי הנופש בישראל.

 

"לאזרחי ישראל מגיעה הזכות לצאת לנופש במחירים סבירים. בנוסף, יכולת התחרות של ישראל בשוק התיירות העולמי תגדל דרמטית ותמשוך לכאן מאות אלפי תיירים נוספים בשנה. מדיניות משרד התיירות ברורה - לא נאפשר בניית מלונות שתפגע בקווי החוף, בדיוק כפי שהיה מקובל עד כה".

 

איך ייראו החופים בעקבות החקיקה? תמונות מחופי ת"א    (צילום: יוגב אטיאס)

איך ייראו החופים בעקבות החקיקה? תמונות מחופי ת"א    (צילום: יוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טיילת תל אביב
צילום: ירון ברנר
מומלצים