שתף קטע נבחר
 

כך נתאים גבינה ליין

לאיזה יין נשדך גבינה חריפה ואיזו גבינה תתאים ליין לבן יבש? דני ססלר מסביר איזה יינות מתאימים עם טעמי הגבינות השונים ומציע לכם לנסות לבד למצוא את החיבור המושלם. צפו

רועי עידן יוגב אטיאס אורי דוידוביץ'

רועי עידן יוגב אטיאס אורי דוידוביץ'

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חג השבועות נחגג בלבן, החקלאים מציגים את היבולים החדשים, הארוחות מוקדשות לגבינות, ואנחנו בעיצומו של האביב וכיף לנו. בתוך כל האווירה הזאת, אין מתאים מיינות לבנים או רוזה לשתייה.

תענוג כפול - יין וגבינות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תענוג כפול - יין וגבינות(צילום: shutterstock)

יינות לבנים שותים קרים, לא יותר מ-10 מעלות ורצוי 7-8 מעלות. הם ילוו כל ארוחה קלה, על המרפסת, הם הולכים מצוין עם פירות קיציים עסיסיים, וכאמור עם גבינות. אני שותה אותם בקיץ גם עם מנות בשר, למרות שזה "בניגוד לפרוטוקול", וזה לא הדבר היחיד שאני עושה בניגוד לפרוטוקולים.

 

הכלל הראשון בהתאמת יין לגבינות הוא: קחו יין שאתם אוהבים וגבינה שאתם אוהבים ושלבו אותם. ביס, שלוק, ביס, שלוק. הנה שילוב אידיאלי. אבל אם אתם בכל זאת מתעקשים למצוא חוקיות אז נספר שגבינות עזים מתאימות יותר ליינות שעשויים מענבי סוביניון בלאן, שהם בעלי חמיצות נעימה, קלילה ומאד מרעננת. לגבינות שמנות רכות מסוג קממבר וברי יתאימו ליינות שרדונה, שרדונה מתיישנים בעלי גוף דומיננטי, או יינות ריזלינג שהם מעט מתקתקים (אבל לא מאוד).

שלבו את ההעדפות שלכם בגבינות ויין (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שלבו את ההעדפות שלכם בגבינות ויין(צילום: shutterstock)
 

לגבינות עזות טעם, כמו סטילטון, רוקפור, או כל גבינה כחולה אחרת, יתאימו יינות מתוקים יותר או "מחוזקים" כמו הפורט (יקב טורא מיצר את אחד הפורטים היותר משובחים בארץ). מצד שני, אסור לשכוח שפורט הוא יין בעל מתיקות גבוהה, הוא בעל גוף סמיך ולכן הוא מתאים מאוד לאזורים קרים (השילוב של צפון אנגליה, גבינת סטילטון ופורט, הוא אידאלי), אבל עם האקלים בארץ תמיד עדיף לשתות יינות קרירים, לבנים ורוזה.

 

ועצה קטנה: יינות רוזה הם לא מאוד פופולאריים, למרות התאמתם לאקלים שלנו. בכל זאת נסו להתרגל ליין רוזה. אין מרענן ממנו ומתאים ממנו, לכל ארוחה. אם אתם מתחילים, בכל הנוגע לשתיית רוזה, כשאתם לוגמים אותו, חשבו "יין לבן", לא אדום. יש ביינות רוזה הרבה מתכונות היינות הלבנים. וכשהוא טוב - הוא מצוין. את רוב היינות הלבנים והרוזה, רצוי לשתות טריים ורעננים, תוך שנה-שנתיים מאז הביקבוק כי רובם לא מתיישנים טוב.

תחושה של רעננות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תחושה של רעננות(צילום: shutterstock)
 

הנה כמה יינות לבנים ורוזה (וגם שניים אדומים) שילוו את הגבינות שלנו, את האביב שלנו ואת שמחת החיים שלנו, בצורה אידאלית:

 

כרמל. שרדונה 2014. שהה 8 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. רענן, עם ניחוחות אגס, פרחים טריים ומעט וניל. יתאים למאכלי פסטה עם שמנת. ניתן לשתות עכשיו או לשמור אותו בתנאים טובים. 35 ש"ח.

 

בן חיים. שרדונה ריזרב 2013. שהה 10 חודשים בחביות עץ אלון חדש. בעל גוף בינוני, עם ניחוחות של לימון ואננס ורמזים פרחוניים. ניתן לשמור בתנאים טובים עד 5 שנים ולהנות מאופי פירותי שימשיך להתפתח. 120 ש"ח.

 

La Vie. בלאן דה קסטל 2015. תערובת של סוביניון בלאן, שרדונה, גוורצטרמינר. מתאים לשתיה עכשיו. קל, רענן, ארומטי מאוד. יש לו ניחוחות של לימון, ליים, גרידת לימון, מלון ומעט מינרלים. מתאים למאכלי גבינות עזים. 89 ש"ח.

 

ירדן סוביניון בלאן 2015. נפתח בכוס עם ניחוחות של ליים וגויאבה, המורגשים בטעמו לצד נגיעה קלה של וניל. ניתן לשתות אותו כעת לצד דג צלוי וגבינות עזים, או לשמור עד שנתיים. 50 ש"ח.

ליד דגים או גבינות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ליד דגים או גבינות(צילום: shutterstock)
 

דלתון ריזרב סוביניון בלאן 2015. קל, עם ניחוחות של פירות הדר חמצמצים, פירות טרופיים ירוקים וצהובים ודשא קצוץ. טוב לשתיה עכשיו עם מאפי גבינות. 65 ש"ח.

 

תבור זהר סוביניון בלאן 2015. תערובת של סוביניון בלאן, שרדונה, רוסאן, פרנץ' קולומבאר. בטעם מרגישים פירות הדר, לימון מודגש ואגס, לצד ניחוחות פרחוניים. שתו עכשיו עם דגים צלויים, גבינות עזים, גבינות קשות. 79 ש"ח.

 

היוצר. בראשית. סוביניון בלאן. 2013. ניחוחות של פסיפלורה ומלון, ארומטי מאד. בטעם ניתן להרגיש את הפירות לצד רמזים מינרלים. דגים וגבינות. רוב הגבינות. 50 ש"ח.

 

אמפורה RHYTON. סוביניון בלאן 2014. ניחוחות וטעמים טרופיים, לצד פסיפלורה, הדרים וליים. יתאים למאכלי דגים וקישים למיניהם. נהדר. 80 ש"ח.

 

יפו 100% גוורצטרמינר. חצי יבש. לימוני בריח ובטעם, מרגישים תבלינים וכן גרידת לימון. גוף בינוני. יתאים למרקים קרים וגם לגבינות ארומטיות בשלות. 80 ש"ח.

 

בנימינה יוגב. בלנד ארומטי. חצי יבש. 60% גוורטרמינר, 20% סוביניון בלאן, 20% מוסקט קנלי. 2015. ניחוחות של אננס, אגס וליצ'י, ארומטי, יתאים למאכלי דגים צלויים. ולגבינות בשלות. נעים מאוד לשתייה. 40 ש"ח.

 

טפרברג. Inspire. פמיטאז' 2015. גוורצטרמינר ושנין בלאן. בעל ניחוח מרענן של פירות קיץ וממשיך עם טעמים קיציים של אננס ואגס. קל. יתאים לפסטות. וגבינות קשות. 60 ש"ח.

 

הרי גליל. ויונייה 2015. ניחוחות ארומטיים ופרחוניים, עם טעמי אפרסק ופרי הדר. בעל גוף בינוני. יתאים לשתיה עכשיו. מתאים לדג מאודה עם רוטב פירותי. 60 ש"ח.

 

תישבי אסטייט ויונייה 2015. בעל ארומה של פרי הדר וניחוחות של פירות טרופיים. להגיש קר עם גבינות רכות. נעים מאוד לשתייה עכשיו. 55 ש"ח.

יין צונן ביום חם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יין צונן ביום חם(צילום: shutterstock)
  

יתיר ויונייה 2014. התיישן 6 חודשים בחביות עץ אלון. בעל גוף בינוני, פרחוניות ארומטית לצד אפרסק. בטעם ניתן להרגיש בפרי הדר ורמז לתבלינים. ילווה טוב דגים מאודים או גבינות רכות. נהדר.

 

סגל. רכסים דישון. רוזה מקברנה פרנק 2015. יבש ומרענן עם טעם פירותי מאוד. יש לו ניחוח של פירות טרופיים. צבעו אפרסק בהיר. יתאים לגבינות רכות ובשלות. 79 ש"ח.

 

בראבדו. רוזה 2014. מענבי מרלו. צבעו בין ורוד לכתום אפרסק. פרחוני ופירותי, גם בניחוח וגם בטעם. ילווה מצוין גבינות קשות. 80 ש"ח.

 

יתיר. רוזה 2015. בלנד של 93% גרנאש, + טמפריניו. מרענן, צבע אפרסקי סמוק, האפרסק מורגש גם בניחוחות ובטעמים לצד פרחוניות אביבית. יתאים לגבינות קשות, דגים צלויים. 90 ש"ח.

 

כרמל 2VATS. רוזה 2015. 58% גרנאש, 35% קריניאן, 7% מורדבר. זהו יין המשווק למסעדות, מתאים למאכלים קלים יותר וגם ארומטיים. 60 ש"ח.

 

יתיר סירה 2011. 91% סירה, + מרלו, + ויונייה. שהה 12 חודשים בחביות אלון. צבעו אדום כהה מריח כמו פטל ותבלינים מודגשים. יין מאד אלגנטי עם פירותיות מודגשת. מתאים לכל הגבינות (לא ללבנות רכות), הקשות, החזקות בטעמן והמיושנות. 139 ש"ח.

 

טריו. סיקרט קברנה סוביניון 2012. יושן שנה בחביות עץ אלון. בעל ניחוח וטעמים קלאסיים של קברנה סוביניון. הרבה פרי שחור, שזיפים ותותים, רמזים לחמאה נעימה, ווניל. גוף בינוני עד מלא. חמיצות טובה ומאוזנת. מצוין לשתיה עכשיו וישמר טוב גם בשנים הבאות. מתאים לכל הגבינות הדומיננטיות בטעמן, לגבינות קשות, וארומטיות. 110 ש"ח.

 


פורסם לראשונה 08/06/2016 12:55

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איזה יין מתאים לאיזו גבינה?
צילום: shutterstock
מומלצים