שתף קטע נבחר

 

אין חשמל ירוק: "הפסד של 1,400 שקל בדקה"

בישראל רק כ-2% מייצור החשמל הוא מאנרגיות מתחדשות. כדי לנסות להפחית את זיהום האוויר - יזמו ח"כ גפני וגרינפיס הצעה להסרת החסמים הבירוקרטיים: "בשעה שכל העולם עובר לאנרגיות חלופיות, ישראל ממשיכה לדשדש"

היום (ג') מציינים בכנסת את יום הסביבה במגוון רחב של דיונים בוועדות השונות. בין היתר מתקיים בוועדת הכספים דיון בנוגע לחסמים הביורוקרטיים על יצרני חשמל ביתיים באמצעות מערכות סולאריות וטורבינות רוח.

 

ריקי בליך ותומר שרון מדגימים עד כמה זה קשה לקבל אישור למתקן סולארי פרטי    (צילום: באדיבות גרינפיס)

ריקי בליך ותומר שרון מדגימים עד כמה זה קשה לקבל אישור למתקן סולארי פרטי    (צילום: באדיבות גרינפיס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, צפוי להגיש הצעת חוק פרטית להסרת חסם המיסוי מאנרגיה סולארית. זאת לאחר שנציגי גרינפיס העבירו לו הצעת חוק למתן פטור ממס הכנסה ליצרנים ביתיים של אנרגיה מתחדשת במפגש בכנסת. "אגיש את הצעת חוק באמצעות הוועדה לפתרון מיידי לנושא", אמר גפני. "אין זה סביר שנמתין יותר משלוש שנים להסרת החסם הבירוקרטי המושת על אזרחים שמעוניינים להתחבר לאנרגיה מתחדשת. בשעה שכל העולם עובר לאנרגיות חלופיות, ישראל ממשיכה לדשדש על שני אחוזים בלבד ואינה עומדת בהתחייבויותיה. אני מודה לגרינפיס על הצעת החוק ואפעל לקדם את הפטור בהקדם האפשרי".

 

"כל דקה של איחור בתזכיר החוק זה 100,000 משפחות בישראל שלא חוסכות 400 שקל בחשמל", אומר ד"ר יונתן אייקנבאום מגרינפיס. "כל דקה המדינה מפסידה 200 שקלים בחיסכון בהפחתת זיהום ו-1,200 שקלים בהוצאות בדלקים ובדברים מיותרים".

 

"גם פקידי מס הכנסה התפלאו על הדרישה התמוהה הנהוגה רק בישראל", אומרת דוברת גרינפיס ישראל נגה גולדפינגר, "עוד בשנת 2014 התחייבה רשות המסים להעניק פטור ממס וקיץ 2016 אוטוטו כאן. אם היו צריכים שם תמריץ נוסף רק בשבוע שעבר קבעה הממשלה ש'על שר האוצר להשלים במהירות האפשרית' את הפטור".

 

לדבריה, "האבסורד הוא שהחשמל הוא לצריכה עצמית ואינו שונה במהותו מדוד שמש, אך בפועל מוטלים חסמים על אזרחים שרוצים להתחבר לחשמל ירוק. אזרח שירצה להתקין מתקן סולארי על הגג ייתקע במבוך בירוקרטי שלם: פתיחת תיק, דוחות שנתיים, קבלות, תיאומי מס ומה לא? והתוצאות לפנינו: פחות משני אחוזים מהחשמל מיוצרים מהשמש, וקרוב לאפס התקנות של מערכות סולאריות בבתים. הרי מי ירצה לפתוח מרצונו החופשי להיכנס לתסבוכת הזאת?".

 

 

ממידע שאספו גרינפיס משנת 2013 הותקנו כ-170 מערכות סולאריות בלבד לצריכה עצמית בארץ, ואילו באוסטרליה חיברו במהלך תקופה זו יותר מ- 511,000 בתים לאנרגיית שמש. "המכשול רווח רק אצלנו, ובמדינות בהן נהוגה הסדרה לחשמל סולארי לצריכה עצמית - כמו קליפורניה, ניו-יורק וגם בלגיה - לא נהוג הליך מיסוי כלשהו", אמרה גולדפינגר. "לא רק זאת, אלא שניתנות הטבות והחזרי מס במקומות רבים כדי לעודד אנרגיות מתחדשות, בהם: גרמניה ואוסטריה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוחמד שינאווי
אנרגיה סולארית. ארכיון
צילום: מוחמד שינאווי
צילום: עמית שאבי
ח"כ משה גפני
צילום: עמית שאבי
מומלצים