שתף קטע נבחר

 

"גולדה של אפריקה" בישראל: "גאה שהלכתי בדרכה"

נשיאת ליבריה וכלת פרס נובל לשלום, אלן ג'ונסון-סירליף, קיבלה בחיפה תואר ד"ר לשם כבוד על מאבקה למען שוויון לנשים וקידום זכויות האדם: "את סמל עבורי", אמר ריבלין לאישה הראשונה שנבחרה להנהגת מדינה באפריקה

 

ההכרזה על זכיית סירליף בנובל לשלום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"מקור ההשראה בשבילי תמיד היה נשים חזקות כמו גולדה מאיר, מרגרט תאצ'ר ואינדירה גנדי. אני גאה שהלכתי בדרכן". כך אומרת נשיאת ליבריה וכלת פרס נובל לשלום אלן ג'ונסון-סירליף - שעורכת ביקור רשמי בישראל. סירליף, האישה הראשונה שנבחרה להנהגת מדינה ביבשת אפריקה, מכונה "אשת הברזל" כפי שכונתה בעבר ראשת ממשלת בריטניה מרגרט תאצ'ר, אך יש גם מי שמכנים אותה "גולדה של אפריקה".

 

סירליף, שעלתה לשלטון כבר בשנת 2006, הגיעה לישראל כדי לקבל תואר דוקטור לשם כבוד מטעם אוניברסיטת חיפה על מאמציה להענקת שוויון זכויות לנשים, ומאבקה לקידום זכויות האדם. בנאום אמש (יום ג') בטקס באוניברסיטה הביעה ג'ונסון-סירליף דאגה מהאיומים שמציבים דאעש ובוקו חראם על השלום והיציבות, הודתה לישראל על הסיוע במאבק באבולה ודיברה על הצורך לנתץ חומות. "צריך לשבור חומות ולא לבנות חומות", אמרה כשנשאלה על העצות שלה לצדדים בסכסוך הישראלי-פלסטיני.

 

היא נועדה עם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, ובמהלך השבוע היא תיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האנרגיה יובל שטייניץ ושרת המשפטים איילת שקד. כמו כן, היא ביקרה ביד ושם, נטעה עץ והניחה זר באוהל "יזכור". בנוסף, ביקרה ג'ונסון-סירליף בכותל המערבי ובמקומות הקדושים, ובצאתה מעזרת נשים נפגשה עם קבוצה של חיילות צה"ל והצטלמה עמן.  

אלן ג'ונסון-סירליף לצד חיילות צה"ל בכותל (שלומי אמסלם, משרד החוץ) (שלומי אמסלם, משרד החוץ)
אלן ג'ונסון-סירליף לצד חיילות צה"ל בכותל(שלומי אמסלם, משרד החוץ)
 

ג'ונסון סירליף בביקור ב"יד ושם" (שלומי אמסלם, משרד החוץ) (שלומי אמסלם, משרד החוץ)
ג'ונסון סירליף בביקור ב"יד ושם"(שלומי אמסלם, משרד החוץ)

סירליף הגיעה לארץ מלווה בארבעה משריה הבכירים: שר ההגנה, החוץ, המסחר, שר האינפורמציה, שר התרבות ושר התיירות. מיד לאחר נחיתתה בנתב"ג ביקרה ג'ונסון-סירליף בחממה בכפר שמואל וטעמה מלפפונים ישראליים. כמו כן, נפגשה המנהיגה עם יזמים ישראלים וביום חמישי תיפגש עם נציגי חברות ישראליות שמתעניינות להשקיע בליבריה.

 

סירליף היא אישיות מרשימה מאוד, ד"ר לכלכלה ומראשי הבנק העולמי UNDP לשעבר. היא נהנית מתמיכה בינלאומית רחבה במשימת שיקום ליבריה, בעיקר מארצות הברית. סירליף ביקרה בישראל בשנת 2007 כאורחת מרכזית של כנס נשים מנהיגות של משרד הביטחון.

 

ישראל מסייעת לליבריה בהקמת סנגוריה ציבורית, ומשרד המשפטים הישראלי אף קיים שתי סדנאות בנושא במדינה האפריקנית. ליבריה היא בין המדינות הראשונות שהכירו בישראל והצביעו בעד תוכנית החלוקה. המדינה סבלה בעשורים האחרונים ממשברים, הפיכות ומלחמת אזרחים עקובה מדם שקרעה אותה במעשי אכזריות ושימוש בילדים כחיילים. מאז נבחרה ב-2006 החלה סירליף בשיקום המדינה שרשמה אחוזי צמיחה מרשימים של יותר משבעה אחוזים.

 

נוטעת עץ (שלומי אמסלם, משרד החוץ) (שלומי אמסלם, משרד החוץ)
נוטעת עץ(שלומי אמסלם, משרד החוץ)

לאחר שהמדינה החלה לעלות על פסים חיוביים, בא משבר האבטלה ושיבש את כל תהליך השיקום. אחר כך כ-4,000 בני אדם מתו כתוצאה מהתפרצות האבולה. ישראל תרמה לליבריה מרפאה ניידת לטיפול באבולה והשתתפה בתרומה מרשימה של 9 מיליון דולר לקרן מזכ"ל האו"ם להתמודדות עם האבולה.

 

ליבריה מכירה לישראל תודה על סיועה בהתמודדות עם האבולה, והיא גם זוכרת לטובה את מאמצי הסיוע של ישראל מימי גולדה מאיר בשנות ה-50 וה-60. סירליף הודתה בחום על הסיוע בתחום האבולה, ומבקשת לעודד חברות ישראליות להשקיע במדינה שלה. בעבר היו חברות תשתית ישראליות כמו "סולל בונה" פעילות מאוד במדינה. כמו כן, ליבריה מבקשת מישראל עזרה בתחום החינוך לגיל הרך.

 

ליבריה גם מעוניינת להרחיב את שיתוף הפעולה הביטחוני ולכן סירליף הביאה איתה את שר ההגנה. היא מבקשת גם להגביר את שיתוף הפעולה בתחום המלחמה בטרור לאחר הפיגועים האחרונים של שלוחות אל-קאעידה ודאעש בבורקינה פאסו, חוף השנהב ומאלי.

 

וטועמת מלפפונים תוצרת ישראל (שלומי אמסלם, משרד החוץ) (שלומי אמסלם, משרד החוץ)
וטועמת מלפפונים תוצרת ישראל(שלומי אמסלם, משרד החוץ)

הנשיא ריבלין אמר בפגישתו עם סירליף: "כמנהיגה במדינתך, וכזוכת פרס נובל לשלום, את מהווה סמל. זהו עונג עבורי לארח אותך כאן, בידיעה כי אינך פועלת רק עבור עמך, אלא עבור העולם כולו. אנו מתמודדים עם אתגרים דומים, ומביטים אל עבר העתיד. ישראל עובדת ומנסה להביא לידי סיום את הטרגדיה עם הפלסטינים. עלינו לכבד את הרעיון כי הם כאן, ועליהם לכבד את הרעיון שהעם היהודי חזר לארץ מולדתו. זהו אתגר קשה כשאין אמון בין העמים. היו לכם אתגרים באזורכם, ואתם מבינים כי לפעמים יש צורך להיאבק עבור החירות, אך תמיד עלינו להסתכל אל עבר העתיד, לעתיד טוב יותר".

 

הנשיאה סירליף אמרה לריבלין: "אני מודה לך על קבלת הפנים החמה. ביקרתי בישראל ב-2007, והיום חזרתי על מנת לעזור לחזק ולחדש את שיתוף הפעולה בין מדינותינו אשר קיים במשך שנים רבות, מאז עצמאותה של מדינת ישראל. מאז אותה תקופה, היו לנו שיתופי פעולה רבים. ליבריה צברה מישראל ניסיון במטרות הפיתוח. חברות זו הושהתה במהלך הקונפליקט שלנו בליבריה, אך אני שמחה כי מאז שנבחרתי לנשיאות ב-2006, חידשנו את שיתוף הפעולה בינינו ואנו נהנים ממנו".

 

היא הוסיפה: "במהלך ביקורי עם משלחתי, אנו רוצים ללמוד מההתקדמות המשמעותית שישראל עשתה, ובעיקר בתחום החקלאות שבו אנו מתפלאים כל פעם מחדש. מה שעשיתם בתחום המים הוא דבר מדהים. יש הרבה דמיון בין ליבריה לבין ישראל. אני רוצה להודות לישראל על הסיוע שלה במהלך משבר האבולה, כאשר היא הצטרפה יחד עם כוחות אחרים ויוזמות בילטרליות על מנת לעזור לנו לנצח את המחלה".

פורסם לראשונה 07/06/2016 23:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלומי אמסלם, משרד החוץ
אלן ג'ונסון-סירליף
שלומי אמסלם, משרד החוץ
מומלצים