שתף קטע נבחר
 

מנכ"ל מלאנוקס: לדחוף צעירים למקצועות ריאליים

איל ולדמן אינו מודאג מחלומות האקזיט של אנשי ההיי-טק הישראלים: "זו בהחלט הצלחה אדירה לבנות חברה מאפס, להביא אותה לעשרות מיליוני דולרים מכירות - ולמכור אותה". בראיון לאולפן ynet הוא מיישר קו עם קמפיין משרד החינוך לעידוד 5 יחידות במתמטיקה: "היי-טק זה התחום הכי מעניין היום, עדיף מעריכת דין או ראיית חשבון"

 

צילום: אלי סגל, חגי דקל ואבי חי

צילום: אלי סגל, חגי דקל ואבי חי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"ענף ההיי-טק אינו בסכנה, זו הגזמה גדולה לחלוטין. אני חושב שהענף ממשיך לצמוח ולגדול". כך אומר מנכ"ל מלאנוקס, איל ולדמן באולפן ynet.

 

כתבות נוספות בערות הקריירה  

66% מהעובדים מרוויחים מתחת לשכר הממוצע

הצניחה החדה ביצוא: גם שוק העבודה ייפגע

הביטוחים הוקפאו: החקלאים מזהירים ממחסור בירקות בחגים

 

לדעתו של ולדמן, תרבות האקזיטים אינה פוגעת בצמיחה, אלא היא דבר חיובי, וצריך לברך עליה כמו גם על בניית חברה גדולה וציבורית: "אני חושב שבהחלט זו הצלחה אדירה לבנות חברה מאפס, להביא אותה לעשרות מיליוני דולרים מכירות - ולמכור אותה. הרבה יותר טוב ומוצלח - גם מבחינה פיננסית אישית וגם למשק הישראלי - זה להצמיח חברות יותר גדולות, אבל לדעתי, מכל 10 חברות שיימכרו בסופו של דבר, נצפה לראות חברה אחת גדולה שתהיה ציבורית ותמשיך לגדול". 

 

עתיד ההיי-טק תלוי בצעירים 

בהמשך לקמפיין השנוי במחלוקת של משרד החינוך בראשות השר נפתלי בנט, המעודד תלמידים לגשת לבגרות חמש יחידות במתמטיקה, קורא גם ולדמן לנוער ולצעירים לפנות למקצועות הריאליים: "אני חושב שהיי טק זה התחום הכי מעניין היום, הרבה יותר עדיף מעריכת דין או ראיית חשבון, בלי לפגוע באף אחד - אתה פשוט בונה את העתיד של כולנו, אתה מתכנת, יוצר יש מאין. ללכת ללמוד 5 יחידות מתמטיקה ופיזיקה זה דבר מאוד טוב".

 

לדבריו, "כדאי לממשלה, להורים ולילדים להשקיע מאוד, כי העתיד שלהם, שלנו, ושל המדינה יהיה הרבה יותר טוב אם יהיו לנו יותר אנשים ברמה הטכנולוגית, יפתחו חברות, ויעבדו בחברות כאלה".

 

איזה צעדים לדעתך הממשלה צריכה לעשות כדי לסייע לענף ההיי-טק?

"אני חושב שצריך להשקיע בצורה משמעותית בחינוך הטכנולוגי, גם במוסדות להשכלה גבוהה - להגדיל את התקציבים. גוגל, פייסבוק ומיקרוסופט נולדו כשלסטודנטים באוניברסיטאות היו משאבים כמעט ללא הגבלה. הם פיתחו את האלגוריתמים הראשוניים של מי שהיום הן ענקיות הטכנולוגיה.

 

"המוסדות האקדמיים שלנו לא כל כך עשירים. לדוגמא אין בהם מחשבי על. צריך לשים משאבים שיאפשרו לילדים עם הרבה זמן וכשרון, לתת לדמיון שלהם לרוץ קדימה ולפתח על המשאבים האלה אפליקציות חדשות, זה בהחלט יביא לנו חברות חדשות ומדהימות בארץ".

 

באשר לנושא תעסוקה וולדמן מציין שתמיד יש ביקוש לאנשי למהנדסים תחום ההיי טק. "אתמיד יש ביקוש, מיד חסרים אנשים טובים. ני חושב שהחברות יכולות לגדול בקצב גדול יותר. בסופו של דבר, הכל תלוי באנשים - זה משפט המפתח. וככל שיש לך אנשים יותר טובים - יש לך סיכוי לנצח את המתחרים מכל העולם. ככל שההכשרה שלנו תהיה טובה יותר - החברות יהיו מוצלחות יותר, נבנה חברות גולות יותר".

 

ולדמן ישתתף באירוע של ארגון בוגרי הטכניון, ביום שלישי הבא, ה-14.6, בשעה 19:00 באמפי שוני, בינימינה. האירוע במעמד נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא  ויו"ר הארגון ומנכ"לית כצט סיגל פירסט. 


פורסם לראשונה 08/06/2016 13:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי סגל, חגי דקל ואבי חי
אייל ולדמן
צילום: אלי סגל, חגי דקל ואבי חי
מומלצים