שתף קטע נבחר

 

מסובבים ואופים: שי-לי ליפא עם מקלות גבינה לחג

ביקשו מכם להביא משהו לארוחת החג ואתם בלחץ? הכל בסדר, שי-לי ליפא מביאה מתכון סופר-דופר פשוט למנה שכולם יאהבו וירצו עוד

בימוי: נעה רוזנפלד

בימוי: נעה רוזנפלד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

מקלות גבינה

המרכיבים (לכ-14 מקלות):

500 גר' בצק עלים, מופשר לפי ההוראות שעל האריזה

תרסיס שמן זית

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה או חריפה

1 כוס קשקבל, מגוררת גס

1/4 כוס גרנה פדנו, מגוררת דק

 

להגשה:

גבעול בצל ירוק חלוט 20 שניות במים רותחים

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורסים את הבצק על משטח העבודה. מתיזים שמן זית, זורים פפריקה מתוקה או חריפה באופן שווה, ומפזרים מעל קשקבל וגרנה פדנו.
  3. מקפלים את הבצק לרוחבו לשניים (כמו ספר, שהפנים שלו הוא תערובת הגבינות). בעזרת סכין חותכים לרצועות בעובי 1/2 1 ס"מ. אוחזים כל רצועה משני הקצוות ומגלגלים לצורת בורג. מניחים בתבנית.
  4. אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהמקלות זהובים מאוד.
  5. מצננים היטב. עוטפים בסרט בצל ירוק וקושרים.

 

העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
מקלות גבינה
צילום: נועם פריסמן
מומלצים