מסובבים ואופים: שי-לי ליפא עם מקלות גבינה לחג
ביקשו מכם להביא משהו לארוחת החג ואתם בלחץ? הכל בסדר, שי-לי ליפא מביאה מתכון סופר-דופר פשוט למנה שכולם יאהבו וירצו עוד
בימוי: נעה רוזנפלד
מקלות גבינה
המרכיבים (לכ-14 מקלות):
500 גר' בצק עלים, מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
תרסיס שמן זית
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה או חריפה
1 כוס קשקבל, מגוררת גס
1/4 כוס גרנה פדנו, מגוררת דק
להגשה:
גבעול בצל ירוק חלוט 20 שניות במים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את הבצק על משטח העבודה. מתיזים שמן זית, זורים פפריקה מתוקה או חריפה באופן שווה, ומפזרים מעל קשקבל וגרנה פדנו.
- מקפלים את הבצק לרוחבו לשניים (כמו ספר, שהפנים שלו הוא תערובת הגבינות). בעזרת סכין חותכים לרצועות בעובי 1/2 1 ס"מ. אוחזים כל רצועה משני הקצוות ומגלגלים לצורת בורג. מניחים בתבנית.
- אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהמקלות זהובים מאוד.
- מצננים היטב. עוטפים בסרט בצל ירוק וקושרים.
העונה החדשה של "סופר שי-לי" משודרת בערוץ 10 בימי שישי ב-18:50
מקלות גבינה
צילום: נועם פריסמן
מומלצים