שתף קטע נבחר

 

מדינה מדכאת. 25 שנה של פשעים נגד האנושות באריתריאה

שעבוד, מאסר, העלמת אנשים, אונס, עינויים, רצח: ועדת חקירה של האו"ם מאשימה את המדינה האפריקנית ואת נשיאה בפשעים אלה ואחרים וממליצה להעמידה לדין בהאג. "כ-400 אלף אריתריאים משועבדים בארצם"

רק ב-2015 ברחו מהמדינה עשרות אלפי פליטים לאירופה. אריתריאים בלוב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
רק ב-2015 ברחו מהמדינה עשרות אלפי פליטים לאירופה. אריתריאים בלוב(צילום: רויטרס)

 

האם זו המדינה המדכאת ביותר בעולם? הפרת זכויות האדם השיטתית והנרחבת באריתריאה צריכה לעבור לטיפול בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (ICC). כך קבעה היום (יום ד') ועדת חקירה של האו"ם, שהאשימה את המדינה האפריקנית בפשעים נגד האנושות, כולל שעבוד ועינויים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של ynet

 

הוועדה מסרה כי אריתריאה לא ביצעה שום התקדמות בהפרת זכויות האדם הקריטיות ביותר שתועדו על ידה לפני שנה. 


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
פליטים מאריתריאה הם אחת מקבוצות הפליטים הגדולות ביותר שמנסות לחצות את הים התיכון לאירופה. הדו"ח החדש שפרסמה ועדת החקירה של האו"ם מצא כי 47,027 אריתריאים הגישו ב-2015 בקשה למקלט מדיני באירופה.

 

"קמפיין שיטתי ונרחב נגד אוכלוסייה אזרחית מאז 1991"

ארגוני זכויות אדם טוענים שנשיא אריתריאה איסאייס אפרווקי, שנמצא בשלטון בארצו מאז 1991, הפך יותר ויותר לעריץ שמדכא את בני עמו.

 

"הפשעים של שעבוד, מאסר, העלמות אנשים, עינויים, רדיפה, אונס, רצח ופעולות לא אנושיות אחרות בוצעו כחלק מקמפיין שיטתי ונרחב נגד האוכלוסייה האזרחית מאז 1991", מסר יו"ר ועדת החקירה מייק סמית' לכתבים בז'נבה.

 

רודן אריתריאה, איסאייס אפרווקי (מימין), לצד עמיתו הסודני עומר אל-באשיר (צילום: AP) (צילום: AP)
רודן אריתריאה, איסאייס אפרווקי (מימין), לצד עמיתו הסודני עומר אל-באשיר(צילום: AP)
 

סמית' אמר שהוועדה של האו"ם קיבלה מנדט לחקור את מצב זכויות האדם במדינה האפריקנית, אך אין בידיה כלים משפטיים, בהם הגשת כתבי אישום והבאת חשודים לבית המשפט.

 

"גורמים בדרגים הבכירים ביותר במדינה נושאים באחריות לפשעים נגד האנושות", נכתב בדו"ח הוועדה, שם פורטו עדויות שקושרות כמה אנשי ממשל ו"שיהיו זמינות בזמן המתאים למוסדות הרלוונטיים, כולל בתי משפט", אמר סמית'.

 

באריתריאה לא המתינו יותר מדי זמן והשיבו אש בתגובה לדו"ח החמור שפורסם נגדם. יועץ בארמון הנשיאות, ימיין גבריב, פרסם הודעה שבה האשים את ועדת החקירה ב"חד-צדדיות מוחלטת".

 

צוות החקירה מנה שלושה אנשים, והוא לא הורשה להיכנס לתוך תחומי אריתריאה. לפי הצוות, הפרות רבות של זכויות אדם מבוצעות באריתריאה תחת "חזות של שלווה ונורמליות שנראית לכאורה למבקר המזדמן למדינה". בדו"ח שחיברו הם גם ציינו את התנאים הקשים של חיילים בצבא אריתריאה ואת העובדה שהשירות הצבאי אינו מוגבל בזמן וכולל לעתים פגיעה קשה בחיילים.

 

יו"ר הוועדה סמית' העריך כי 300 אלף עד 400 אלף בני אדם באריתריאה משועבדים, רובם הגדול באמצעות גיוסם בכפייה לצבא. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בורחים לאירופה דרך הים התיכון. פליטים מאריתריאה
צילום: רויטרס
מומלצים