שתף קטע נבחר
 

שלא תתייבשו: עוגת פירות יבשים

עוגות הגבינה כבר מאחורינו, אבל לא המתוקים - רוני ונציה מגישה מתכון לעוגת פירות יבשים קלאסית, לחה מרום ורכה, כזאת שאפשר להתפנק עליה כל השנה

עוגה קלאסית מעולה ועשירה מאוד עם פירות יבשים, קליפות הדרים מסוכרות, תבלינים, נודפת כולה מריח רום. היא לחה ורכה, ובמיטבה לאחר מספר ימים כשכל הטעמים נספגים ו"משתדרגים". העוגה נשמרת לאורך זמן רב גם בטמפרטורת החדר. את העוגה הזאת מכינים לילה קודם.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

עוגת פירות יבשים

המרכיבים:

250 גר' צימוקים כהים

100 גר' צימוקים בהירים קטנים

200 גר' אוכמניות יבשות

125 גר' קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות דק

1/2 כוס (100 מ"ל) רום כהה (ברנדי)

קליפה מגוררת ומיץ מ-1 לימון (1/4 כוס)

קליפה מגוררת ומיץ מ-1 תפוז (1/2 כוס)

125 גר' חמאה רכה

100 גר' סוכר חום בהיר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל טהור

150 גר' קמח

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית קינמון

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית פלפל אנגלי ("אולספייס") טחון

100 גרם אבקת שקדים

 

כלים: תבנית בקוטר 25 ס"מ משומנת ומרופדת בתחתית ובדפנות בנייר אפייה כפול באורך 80 ס"מ ובגובה 13 ס"מ

 

אוהבים לאפות? צפו בקרין גורן מכינה "פיצוחיות מתוקות": 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אופן ההכנה:

  1. לילה לפני ההכנה שמים בקערה בינונית את הצימוקים הכהים והבהירים, האוכמניות, קליפות ההדרים המסוכרות, 1/4 כוס ( 50 מ"ל) מהרום ומיץ וגרידות של הלימון והתפוז- להשרייה כל הלילה.
  2. יום ההכנה: מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית- גבוהה ובעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל.
  4. מנפים ביחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה והתבלינים לקערה בינונית. מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים.
  5. מקפלים פנימה לתערובת החמאה את תערובת הקמח ולבסוף מקפלים את תערובת הפירות היבשים. מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים כ-1 שעה או יותר עד שקצה חוד של סכין שמחדירים פנימה יוצא נקי.
  6. מצננים בתבנית על רשת צינון מלא. בעודה חמה מחוררים חורים בעזרת שיפוד עץ ומברישים עוד 1/4 כוס רום (או ברנדי) שנותרו מעל. עוטפים בנייר אלומיניום ושומרים כך מספר ימים בטמפרטורת החדר כדי שכל הטעמים יספגו היטב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
עוגת פירות יבשים
צילום: דודו אזולאי
מומלצים