שתף קטע נבחר

הכירו את ה"סמארט מוזיאון" הראשון בישראל

לקרוא למוזיאון ידידי ישראל בירושלים "מוזיאון" יהיה מעט מוזר. מדובר בפלא טכנולוגי של ממש העושה שימוש בציוד האודיו-ויזואלי המתקדם בעולם כדי לספר את סיפורם של חסידי אומות עולם וחברי האמת של מדינת ישראל מלפני הקמתה ועד היום. בואו איתנו לסיור

מוזיאון ידידי ישראל בירושלים

מוזיאון ידידי ישראל בירושלים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מוזיאון ידידי ישראל הוא הכל מלבד מוזיאון. מדובר ב-1,500 מ"ר של טכנולוגיה מתקדמת יוצאת דופן שככל הנראה לא נראתה בישראל עד היום. המוזיאון ממוקם בנחלת שבעה סמוך לככר החתולות שבמרכז ירושלים. מטרתו היא לעלות על נס את פועלם של חסידי אומות העולם ואת מורשתם, ולהיות גשר בין אנשים מרחבי העולם.

לגעת בהיסטוריה. בתוך המוזיאון (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
לגעת בהיסטוריה. בתוך המוזיאון(צילום: אלי מנדלבאום)

זהו ה"סמארט מוזיאון" הראשון בארץ. בהשקעה של מיליונים רבים פותח מה שממש ניתן לכנות כפלא טכנולוגי, והראשון בעולם שעושה שימוש בטכנולוגיית 45 מראות תלת מימד מצוירות לצד מיצג אור קולי ייחודי, שפותח עבור המקום. הוא ממוקם בבניין עתיק, שעבר התאמה ארכיטקטונית וכיום הוא בניין לשימור.

 

באמצעות המיצגים מנסים להעביר במקום את היסטוריית הציונות הלא-יהודית, שעד עתה נדחקה לקרן זוית. באמצעות שימוש בטכניקת אנימציה "רוטוסקופי" שיוצרת דמויות ריאליסטיות, הופחו חיים תלת מימדיים בדמויות מצוירות.

חוויה רב חושית בירושלים (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
חוויה רב חושית בירושלים(צילום: אלי מנדלבאום)

המוזיאון מתאר את תרומתם של ידידי ישראל כדוגמת נשיא ארצות הברית הארי טרומן, ראש ממשלת בריטניה ווינסטון צ'רצ'יל, אורד וינגייט, וכן חסידי אומות העולם כמו אוסקר שינדלר, ראול ולנברג ומשפחת טן בום, אשר שמו את נפשם בכפם למען הצלת יהודים שנרדפו ברחבי העולם. באמצעות למידה טכנולוגית-אינטראקטיבית לילדים ומבוגרים כאחד, המוזיאון שם לו למטרה לחבר בין אנשים מרחבי העולם ולעורר קהלים נוספים לתמיכה במדינת ישראל. עד עתה ביקרו בו עשרות אלפי מבקרים, מישראל ומחוצה לה.

 

עוד במקום ניתן להתרשם מרצפה מיוחדת עשויית תאורת LED מהגדולות בעולם, המסתנכרנת עם ההולוגרמות שעל הקירות, מהאדריכלות הסביבתית המשמשת כקטעי מעבר בין תערוכות ואפילו מנסיעה במעלית זכוכית הגדולה בארץ, העומדת לשירות המבקרים שגם היא - מופע של אורות וצלילים.

 

בניית המוזיאון ארכה 18 חודשים בסך הכל, והחלה בעבודות השימור והבנייה האדריכלית - והגיעה עד למיצגים הייחודיים דוגמת פסל עץ מרשים, ציורי זכוכית, עבודת האנימציה, צילומים שחלקם נעשו במצלמות 4K ואחרים במזל"טים, מיצגי התלת מימד המוקרנים על 30 מקרני וידאו ועשרות מסכים והפסקול המקורי שהולחן עבור המוזיאון ומושמע ב-50 רמקולים. חדר בקרה ממוחשב מנצח על כל הטכנולוגיה המתקדמת הזו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
מוזיאון ידידי ישראל בירושלים
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים