שתף קטע נבחר

 

בהלה: עטלפים השתלטו על עיר באוסטרליה

בייטמנס ביי נחשבת לעיר תיירות, אך בחודשים האחרונים השתלטו עליה אורחים לא צפויים בדמות יותר מ-140 אלף עטלפים ממין המכונה "השועל המעופף". צואה בכל מקום, ריח חריף ובעיקר פחד מאפיינים את העיר הקטנה. הבעיה: מין העטלפים בסכנה הכחדה ואסור להורגו

 

עטלפים השתלטו על עיר באוסטרליה

עטלפים השתלטו על עיר באוסטרליה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"הילד שלי בן השנתיים כבר לא משחק בחצר ומפחד לישון במיטתו כי הוא מפחד". כך מספרת דניאל סמית' לאחר שקבוצת עטלפים התמקמה ליד ביתה בעיר בייטמנס ביי בניו סאות' וויילס באוסטרליה.

 

סמית' לא לבד. בחודשים האחרונים השתלטו עטלפי פירות אפורי ראש המכונים "השועל המעופף" על העיר כשרק בחודש אפריל נרשמו 140 אלף עטלפים, פי שלושה מהשנה שעברה.

נחשב למין בסכנת הכחדה. עטלף "השועל המעופף" (צילום: AP) (צילום: AP)
נחשב למין בסכנת הכחדה. עטלף "השועל המעופף"(צילום: AP)
מאז שנת 2012 עשו העטלפים את דרכם לעיר שמושכת תיירים רבים לאוסטרליה. העטלפים הפכו למטרד ונושאים גם נגיף דמוי כלבת שגבה את חייהם של שלושה אוסטרלים ב-20 השנים האחרונות. לפי הרשויות, 680 אלף עטלפים מזן זה נמצאים באוסטרליה. המשמעות: אחד מכל חמישה עטלפים מצא בית בבייטמנס ביי.

 

העטלפים הם גם מטרד תברואי. התושבים מספרים כי הצואה מפוזרת בכל פינה בעיר ואליו התלווה ריח חריף. "אני לא יכולה לפתוח את החלון כי יש ריח מסריח מאוד", סיפרה סמית' ל"גרדיאן" הבריטי.

 

קים סוואלדינג שמתגוררת בעיר סיפרה: "אני אוהבת לרוץ ותוך דקות אני כבר מכוסה בצואה שנופלת מהשמיים. זה פשוט דוחה ולוקח זמן עד שאני מצליחה להשתחרר מהריח".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

המועצה המקומית מחפשת דרכים להיפטר מהמטרד בשבוע הקרוב. עם זאת, כל פתרון יצריך מחשבה משום ש"השועל המעופף" נחשב למין מוגן שנמצא בסכנת הכחדה ואסור להרוג אותו.

 

ראש העיר לינדזי בראון מקווה שבשנה הבאה כבר לא ייראו העטלפים בעירה. תקציב בגובה 2.5 מיליון דולר אוסטרלי כבר הוקצב כדי להתמודד עם התופעה המטרידה. כדי להתמודד באופן זמני עם הבעיה, בראון מספרת כי כבר החלו לגזום עצים כדי למנוע מהם להתנחל עליהם.

 

ויש גם מי שלא מסכים עם הדרכים להתמודדות עם העטלפים: "צריך להביא לסילוקם, אבל ניסור כל העצים הוא לא הפתרון", אמר אחד מתושבי העיר. קרן פרי ג'ונס, חוקרת עטלפים מאוניברסיטת סידני הזהירה: "קבוצה אחת יכולה להתפצל אם יינסרו את העצים. זה ייאלץ את העטלפים למצוא מקומות אחרים כדי להתנחל ובכך התופעה תהפוך לחמורה עוד יותר".


פורסם לראשונה 11/06/2016 22:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
העטלפים בבייטמנס ביי
צילום: AP
מומלצים